Това ми е любимата игра,
за това съм събрал доста инфо за проблемите свързани с подкарването и. Това са решенията на най-честите проблеми, граби народе :D :
За тези които имат проблеми с подкарването на играта под Vista и по-спецялно проблем с Data Execution Prevention (DEP) има следното решение:
Очевидно трябва да се изключи DEP-ът, но по някаква незнайна, извратена причина Windows-ът не позволява той да бъде изключен точно за тази програма (thief 3.exe). За това DEP-ът трябва да бъде изключен централно което става по следният начин:
Start>пишете Run>избирате Run (то излиза като 1-ви резултат) > пишете command натискате enter> в командният промп пишете следната команда: bcdedit /set nx AlwaysOff натискате enter и затваряте промпа> биете рестарт и сте готови
Така друг още по-депресиращ проблем който възниква при дву-ядрените процесори е когато началното филмче на играта започне да се пуска отново и отново до безкрай. Всъщност той не е единствен проблем, а няколко: непрестанни freeze crash-вания, както и любимото ми: Гарет започва да подскача като луд без да е натиснат jump бутонът. Това е коронният номер на цялата бъгавина, като се има в предвит, че целта в играта е да си възможно най-тих Всички тези аномалий се дължат на факта, че играта не работи добре на дву-ядрени процесори, (особено на Athlon 64 като моя). За да тръгне нормално, без проблеми трябва да накараме играта да работи само на едно ядро. Това става по следният начин:
стартирате играта и още докато течат началните, рекламни филмчета натискате ctrl + alt + del и стартирате Task Manager-а > влизате в process панела> намирате T3Main.exe (те са две exe-та едно до друго и t3.exe) > десен бутон на него и давате set affinity > излизат ви CPU 0 (ядро 1) и CPU 1 (ядро 2) > махате отметката на ядрото което не искате да работи (аз махам CPU 1) и натискате ОК > повтаряте същото действие и на другото .exe> затваряте manager-а и влизате обратно в играта
забележка: това упражнение трябва да го повтаряте при всяко стартиране на играта (не е толкова страшно щом му свикнете един път)
за тези които имат проблем с липсата на звук в играта, има следното решение: това е един досаден бъг, който се оправя като влезнете в options-сите на играта > audio > и там някъде имаше една опция нещо от сорта на audio/hardwere mixing (забравил съм точното наименование - говоря по памет) > цъкате на квадратчето срещу опцията – 2 пъти. Това би трябвло да пусне звука (при мене всеки път работи този трик). Ако случайно не се получи номера, пробвайте да излезнете и после да влезнете няколко пъти в играта – това също доста често помага.
Искам само да добавя, че подобен пост съм пуснал и в Замундата (още от преди време) така, че се надявам да не се намери някой "умник" който да каже, че просто съм го копирал от там. Което между другото е точно така, но аз съм го копирал от себе си ;) Там обаче съм с друг user name – [color=orange]StayAway[/color]
ок, успех с подкарването
играта е убийствена :axe: