Емчо, аз също не търся конфронтация, но изказвания от хора, като теб - академици, които с вродената си сигурност, че едиствено във факултета по физика и математика може да се разбере нещо, създават лошото име на модерната наука. (За справка - паниката около ЦЕРН). По-горе ти си цитирал 7-8 автора и книгите им и твърдиш, че ако тях не ги знаеш - нищо не можеш да рабереш. Недей се опитва да шашкаш хората със странни имена и термини - има термини в урология, които нищо не ти говорят, както Намбу-Гото действие нищо не говори на средния зрител. А btw Намбу-Гото действие е първата и най-проста инварианта в бозонната струнна теория... :P
Моля те, прави разлика между университет и термин като "Популярна наука", защото това (този филм а и книга, която препоръчах) са точно това - Популярна наука. Това не са материали за докторати, целта не е да завършиш физика с отличие ако гледаш този филм или прочетеш една книга. Целта им е да се популизират модерните достижения във физиката и да се провокират (дано) малко мозъци да се присъединят към борбата за истина.
А иначе, вярвай ми, не си седя пред компютъра по цял ден и силата ми идва не само виртуално ... заповядай да провериш, адреса ми е на няколко километра от ЦЕРН. :cool: