ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Dr3adLoX на 2009-12-14 03:14:43
Вашето мнение относно The Climate Change Fraud - Lord Christopher Monckton (2009) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от koneye на 2009-12-14 03:37:24
Евалата , брао
публикувано от Sem_D_D на 2009-12-14 17:35:24
"free market institute" - това понамирисва на The Cato Institute :lol: а за тях или нищо или ... нищо :P
публикувано от amorphis на 2009-12-14 20:53:36
Айдееее КОНспираторите пак налазиха... :lol:

Ще го напиша на език, какъвто ще разберете:
Гола вода е тоя, за пет стинки ъкъл нема, майка му не го е гушкала като малък и сега търси внимание.
публикувано от kitana87 на 2009-12-14 23:08:54
Всъщност човека е много прав: глобално затопляне няма, фактите говорят. Вместо да се въвеждат нови данъци, които ще финансират развитието на еко-горива и пр.(от които НЯМА нужда) може да се отделят средства за нуждаещите се от такива. И НЕ, не си падам по конспирационни теории и т.н. като например смятам, че Zeitgeist и подобни филми са евтина пропаганда-точно каквато е и тази за глобалното затопляне. Само за сведение, в момента в Канада отчитат рекордни снеговалежи от 6м. сняг и то в края на ноември (рекордни за последните 20 години!). Ако съдиш по оформлението на слайдовете за качеството на лекцията, тогава много жалко - лекторът просто не е PR и наистина тези слайдове не са визуално/естетически красиво оформени както да речем струващите 5-6 цифрени суми (тук само мога да гадая, мисълта ми е, че са дадени маса пари за глупости, отново) PR проекти на еколозите. Иначе бих казал, че изказа на господина е на високо ниво, каквото е и това на лекцията.
публикувано от kerpeden на 2009-12-15 00:59:57
Чета ви коментарите и сега разбирам защо хората напълно си заслужават съдбата :)

армофис,

не знам дали няма акъл за пет стинки както казваш, но човекът освен, че е благородник, но и е бил съветник на Маргарет Тачър по научните въпроси. А ти кой беше? :)
публикувано от kerpeden на 2009-12-15 01:04:49
Освен това, като дойде кризата с храните и те скочат двойно, както и десетките нови еко-данъци тогава вече ще е късно :)
публикувано от koneye на 2009-12-15 04:47:46
amorphis не се исказвай неподготвен лешник
като не си на вътре в темата не пиши коментари кретен
ти въобще гледа ли го или само се исра в коментарите
ходи си сънувай филмите и не хаби bandwidth
написа ли си домашните че флуудиш бе пубер
аре чао лека нощ беше ми неприятно довиждане

публикувано от dedo91 на 2009-12-15 17:20:02
Филмът си заслужава вниманието на всички! Перспективата за налагане на екоданъци, промяната на цяла гама от технологични решения без никаква необходимост, финансовите разходи свързани с това и най-вече загубата на правото на глас относно основни права и свободи, които ще дойдат с налагането на Копенхагенското споразумение е недопустимо!
публикувано от megaakul на 2009-12-15 18:27:02
Не е ли интересно, че нашите полярни шапки се топят, обаче факт е че има затопляне и на Венера и на Марс, това дали пак е антроположен ефект, очевидно е че сме жертва на Wall Street които искат да тръгуват и с въглеродни емисии, и не е в техен интерес да кажат че за всичко е виновно слънцето, не ме разбирайте погрешно не съм против намаляването на вредните емисии, но ни трябвало да се спекулира и тръгува с тях...
публикувано от bobbbs на 2009-12-19 17:01:43
Аиде и аз да си изкажа некомпетентното мнение, че ми писна всички да ми обясняват как ще погинем всички като се качът температурите с 5-6 градуса:-/. Първо CO2 което се отделя от фосилните горива някога е било в атмосферата и след това е станало фосилно, така че дефакто ние просто го връщаме в атмосферата , второ с времето количеството му намалява защото се включва като карбонат в черупките на хилядите видове миди охлюви и тн. Количеството на CO2 определя растежа на растенията, колкото е по високо толкова по бързо растът и така се компенсира от друга страна.
Другото което е смешно е че ледниците си се топят от преди човека да започне сам да си пали огън, половин Европа е била в ледници преди хиляди години, така че CO2 не е виновника.
Аз лично ще се радвам ако се затопли времето, тва че ме4ките не можели да спят зимен сън ще го преживея някакси.Ако трябва да сме сериозни обаче наистина много видове ще трябва да се климатизират и ще го направят без никакъв проблем , все пак всяка жива твар на тая планета е потомък на видове преживели какви ли не климатични промени , даже и катастрофи многократно по страшни от тази.
Евала на китаиците че не се връзват на тия глупости, всичко е бизнес и интереси и овци неспособни сами да мислят поради необразованост или слабоумие!
публикувано от deadlikeme на 2009-12-23 00:41:56
Въпроса за глобалното затопляне(глобалната климатична промяна както му викат вече) е много сложен и изисква внимателен анализ и солидни доказателства. Учените нищо не са доказали още. Милиарди се изсипват от 20тина години за изследване на климатичните промени и отчаяно се търси доказателство ще идва армагедон. Номера е да се наложат ограничения на развиващите се страни, за да се забави развитието им и да си останат евтин източник на ресурси и на евтина работна ръка.

Колкото и сурови мерки да се вземат те няма да променят климата мигновено и дори 20 години да не ползваме фосилни горива климата няма да се промени особено.

В момента повече от половината население на Земята живее в крайна бедност, дори без достъп до питейна вода, а ние се притесняваме , че можело да стане с 1 градус по-топло след 10 години. Хайде стига. Ако се поровите от къде идва идеята за глобалното затопляне ще разберете какво имам в предвид.

Няма смисъл да се делим на за и против глобалното затопляне. Важно е да се обединим в търсене на истината.
публикувано от mahydak на 2010-01-21 00:38:09
повечето от вас имат право за глобалната конспирацич за Лол стреет и търговията с СО2 но алтернатива за био гориво трябва да се намери макар и да е добре за растителния живот на нашата планета (силно се съмнявам) рискът от рак и отслабване на имунната система е факт които небива да се пренебрегва!