ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от yvetted на 2008-08-11 17:57:21
Вашето мнение относно Tali Ihantala 1944 (2007) DVDRip XviD AC3-BR може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от yvetted на 2008-08-11 18:00:20
[color=#FF00FF][b] Приятно гледане.[/b][/color] :)
публикувано от elko на 2008-08-11 19:12:28
това ще се гледа.
благодаря.
публикувано от sjn на 2008-08-12 00:02:59
Благодаря.
публикувано от EmilianovicH1914 на 2008-08-12 03:28:43
Имали са късмет Фините, че Сталин е трябвало да избие ръковднит кадри в червената армия за да се спаси от преврат. За това са блежили успех. Само да кажа че СССР не е искал окупациа а териториите на север от Ленинград. Нещо което и постигат, но за съжаление със цената на много жертви защото червената армия е водена от неопитни командири. Иначе Фините много са го яли , но в филма не е показано защото е леко в стил ние сме велики а другите са .....
публикувано от MasterCop на 2008-08-12 16:06:57
А, това вече е поносим обем! Благодаря много :thumbsup:
публикувано от biox на 2008-08-12 19:22:30
Много добър филм. Отлично заснет с прекрасна актьорска игра. Пресъздава действителните събития около опита за окупация от страна на Русия над Финландия. Руската армия е толкова зле, че се е наложило да се хвърлят три пъти повече пехотинци за да спасяват положението.
публикувано от Carlosbg на 2008-08-12 19:35:11

Не спират да ме учудват тея хора.Как все успяват при тотално числено и техническо превъзходство да губят битки със страхотни загуби.А тва за чистката на опитните командири , да не забравяме ,че опита им е от гражданската война-със сабята на коня и напред към врага.На финландците трябва да им се признае ,какви чудеса правят Зимната Война само на акъл и майсторлък.
публикувано от LubakaRulez на 2008-08-13 09:57:07
Неграмотници, неуки безподобни и тъпи.То ясно историята за вас се основава на гледане на американски филм4ета но вземете да почетете и нещо като учебници.Ако си направихте труда да четете действието се развива в края на Втората световна война, а не става въпрос за северната война от 39'.През тази война от 39' година катострофална за руснаците и въпреки 4е "пе4елят" имат колкосалните загуби от 450 000 души.Аз обичам руснаците и се кефя на армията им, нофактите са си факти.А филма си е вървежен предполагам.
публикувано от 274227 на 2008-08-13 13:12:13
филма си струва гледането:thumbsup:
публикувано от LubakaRulez на 2008-08-13 23:47:37
Филма е меко казано добър!! Естествено за тея които са привикнали кам еднообразните и банални американски продукции няма да им хареса и едвали ше открият смисъла.А именно всички са умиращи в защитата на страната си са герой и войната не е никак красива. Няма супер-дупер-мега герой който сам изтрепва две руски дивизии, унищожава танкова бригада и в стил командос убива Сталин, след ръкопашен бой, предхождан естествено от тъп монолог за победата на доброто!!! Е ако очаквате тва няма го, няма и зрелищни битки както си представяте, да представяте. Войната след 1919г не е е подчертавам НЕ Е сблъсък на маси от хора тичащи през поле!! Филма е страхотна илюстрация на атмосферата и настроенията в сред войниците в критичен момент изправени пред катастрофата и безнадеждността!! Само за ценители
публикувано от LubakaRulez на 2008-08-13 23:48:35
Войната след 1919г не е е подчертавам НЕ Е сблъсък на маси от хора тичащи през поле!! Филма е страхотна илюстрация на атмосферата и настроенията в сред войниците в критичен момент изправени пред катастрофата и безнадеждността!! Само за ценители
публикувано от Carlosbg на 2008-08-15 02:53:47
Мене ми е ясно ,че филмът не е за зиманта война, дадох я за пример как 5 години по -късно руснаците като чели не са научили нищо.Същото е видно и берлинската оперцаия и после в Авганистан, в Чечня а и сега в Грузия успяха да загубят няколко самолета последно поколение.Просто да се чудиш.
публикувано от badmf на 2008-08-16 22:14:12
Изглежда LubakaRulez е вложил пари в този филм и за това така себеотдайно го защитава. Направих си труда да го изгледам докрай. Мога да кажа, че художественото му ниво не е по-високо от това на "Тримата от запаса", с което не искам да обиждам българския филм - все пак е сниман преди 30-40 години, а и в него поне има актьорско, режисьорско и оператоеско присъствие. И въпреки че се бях настроил твърде снизходително не можах да намеря смисъла в направата на този. Не разбирам, как може да се изкараш герой, когато непрекъснато отстъпваш. И що за командири са това, които изчакаха да дадат толкова много жертви, за да се сетят, че разполагат с артилерия и авиация (които всъщност решиха битката). В крайна сметка: слаб сюжет, няма актьори, няма емоция... и с нищо не ме накара да уважавам фините повече, отколкото до сега. Не си губете времето.
публикувано от badmf на 2008-08-16 22:15:06
И що за командири са това, които изчакаха да дадат толкова много жертви, за да се сетят, че разполагат с артилерия и авиация (които всъщност решиха битката). В крайна сметка: слаб сюжет, няма актьори, няма емоция... и с нищо не ме накара да уважавам фините повече, отколкото до сега. Не си губете времето.
публикувано от AMV на 2008-08-19 20:43:17
филма е добър заслужава си гледането:thumbsup:
публикувано от kodaa на 2008-08-22 17:49:32
Не желая да обиждам никого за новота на познание на историята! За това ще коментирам филма - операторско майсторство - отлично!
Раелизъм - Маскимален " не ви ли писна в другите филми да гледате чесни вместо месершмит и танкове т55 мвесто т34 и тн. Тук немските щурмови оръдия са си истински!
А за този дето се чуди какви са тези офицери това са такива дето оспяват с по малки ресурси с по-малко хора но с много акъл и професионализъм оспяват да нанесът такива загуби и в кврайна сметка да спечелят воена и политическа победа и да има свободна финландия!
Още веднъж за хора които обичат истинко кино филма е много добър! Ако ви харесва филма Сталград- немския и този ще ви хареса и да не ме разбират погрешно не съм против руснаците просто филма е хубав!