ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от PathoLoGiCal на 2010-05-19 19:00:59
Вашето мнение относно Takeshis.2005.DVDRip.XviD.AC3-TP-BG.SUB може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от stelliyan на 2010-05-20 13:23:41
:lol: честно казано,ми е много трудно да дам каквато и да е оценка за този филм.Мога само да кажа,че скоро толкова луд филм не бях гледал-всъщност незнам дали изобщо съм гледал някога,нещо което да се доближава до този филм. :thumbsup:
публикувано от lightgreen на 2010-05-21 15:58:56
Благодаря!!!

Ако успееш да намериш и Boiling Point, Getting Any и A Scene at the Sea с добро качество и оригиналното аудио (първия го бях теглил с италиански дублаж) ще ми станеш любимия ъплоудер ;-)
публикувано от PathoLoGiCal на 2010-05-21 01:28:44
mike29, благодаря, че все пак сте оценили усилията ми - да "помиря" два други превода - руски и английски, и все пак - да запазя нещо и от първоизточника (с японски не разполагах:-(, и да "пасна" полученото на BG писмо. С едно изречение: Китано е труден за превод. Колкото до "Дискавъри", която всички обичаме, отдавна съм се отказал да гледам ТВ - то няма и къде. Дай Боже, скоро и аз да имам дом, ще почерпя с някой наистина як филм (то за друго няма да остане в тази криза;-))). ( Y )
публикувано от mike29 на 2010-05-20 23:20:34
ще оценят подобаващо качествата на лентата, а те наистина са много.
Оценка: 8,5/10
публикувано от mike29 на 2010-05-20 23:20:17
или някой от другите преведени канали, има какво да научиш. Ако желаеш ще се разберем по скайп или нещо от сорта, виждам, че си страхотен фен и имаш усет към качественото кино. Но с тези преводи никак не помагаш за неговото разпространение.) и за човека извън снимачната площадка- г-н Китано. Аз поне не съм виждал 2 филма на Китано, които да си приличат, това е най-силната му черта- винаги оригинален и новатор. Този филм наистина не е за всеки. Може би само най-верните фенове на най-големия японски режисьор ще оценят подобаващо качествата на лентата, а те наистина са много.
публикувано от seth76 на 2010-05-20 15:55:28
Няма как да си психически балансиран и да разбереш този филм, да не говорим пък да ти хареса... Накратко - гърми се яко, героите умират минимум по няколко пъти, но кървищата и омразата са на ниво като за Китано. Величината време я няма никъде по филма, а замисъла е така дълбок, че се е позагубил в дълбокото. Казано по друг начин, сещате ли се за филмите Брат и Затоичи? Е, нищо общо няма.
публикувано от mike29 на 2010-05-20 23:19:51
Не е ли жалко, когато не разбираме нещо (защото ни е доста над нивото) да го определяме като "тъпо", "пълен боклук" и от сорта?
Първо, за тъгуващите по "Брат", "Затоичи" и "Куклите"-
това тук е филм за актьора и режисьор Такеши "Бийт" Китано (PathoLoGiCal, сори братле, страшен фен си на азиатското кино, признал съм те. Когато реша да гледам някой прекрасен филм от изтока, с ужас откривам, че вече си му направил от твоите преводи, отлично отговарящи на ника ти. Моля те, погледай малко преводите по Дискавъри, или някой от другите преведени канали, има какво да научиш. Ако желаеш ще се разберем по скайп или нещо от сорта, виждам, че си страхотен фен и имаш усет към качественото кино. Но с тези преводи никак не помагаш за неговото разпространение.) и за човека извън снимачната площадка- г-н Китано. Аз поне не съм виждал 2 филма на Китано, които да си приличат, това е най-силната му черта- винаги оригинален и новатор. Този филм наистина не е за всеки. Може би само най-верните фенове на най-големия японски режисьор ще оценят подобаващо качествата на лентата, а те наистина са много.
публикувано от mike29 на 2010-05-21 07:16:36
Пожелавам ти го от все сърце :)И аз не гледам тв (също и аз превеждам от руски и английски). Но все пак доста професионално преведени канали има вече, там може да видиш неща, като как се превежда диалог (слага се тире само на долния ред) и т.н. Бит-ия Китано е по-труден за гледане, отколкото за превеждаде, добре, че има навика повече да стреля и млати, отколкото да говори.:lol:
публикувано от belgyn на 2010-05-20 22:20:58
Значи истината е че е филма е много тъп,гледахме го до полвината и не можахме да го трайм повече.Ако някой има време за губене и харесва олигофренични филми може да се пробва ;)
публикувано от SsandmanN на 2010-05-20 02:45:38
Такеши Китано :) Супер
публикувано от PathoLoGiCal на 2010-05-24 22:13:04
О.К., ще бъде!
( Y )