Не е ли жалко, когато не разбираме нещо (защото ни е доста над нивото) да го определяме като "тъпо", "пълен боклук" и от сорта?
Първо, за тъгуващите по "Брат", "Затоичи" и "Куклите"-
това тук е филм за актьора и режисьор Такеши "Бийт" Китано (PathoLoGiCal, сори братле, страшен фен си на азиатското кино, признал съм те. Когато реша да гледам някой прекрасен филм от изтока, с ужас откривам, че вече си му направил от твоите преводи, отлично отговарящи на ника ти. Моля те, погледай малко преводите по Дискавъри, или някой от другите преведени канали, има какво да научиш. Ако желаеш ще се разберем по скайп или нещо от сорта, виждам, че си страхотен фен и имаш усет към качественото кино. Но с тези преводи никак не помагаш за неговото разпространение.) и за човека извън снимачната площадка- г-н Китано. Аз поне не съм виждал 2 филма на Китано, които да си приличат, това е най-силната му черта- винаги оригинален и новатор. Този филм наистина не е за всеки. Може би само най-верните фенове на най-големия японски режисьор ще оценят подобаващо качествата на лентата, а те наистина са много.
Оценка: 8,5/10