ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Dr3adLoX на 2012-06-29 12:14:50
Вашето мнение относно Тайните на Корана може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от virus на 2012-06-29 15:32:12
Thank you.
публикувано от DemonX на 2012-06-29 18:24:45
Надали ще се радва на голяма популярност. Все пак това е филм за ислямистки страни.
публикувано от DemonX на 2012-06-29 23:55:55
Първо, аз не съм малоумник, второ не съм и мюсюлманин, и трето мога да измисля за себе си по-добър ник от "лайновоз". Айде у лево, грубиян.
публикувано от Kalorag на 2012-06-30 10:04:53
Както обикновенно Хистори Ченъл правят, образователно филмче на толкова прост език че дори и най задръстените американци да го разберат.Има доста груби пропуски в историята на Исляма, като например теорията(която за мен лично е много вероятна) че Мохамед, като един често пътуващ търговец, запознавайки се другите доминиращи религий по онова време е сглобил собствена такава за да обедини арабските племена.... амм, всъщност казаха го, ама по по-дипломатичен начин хаха... както и да е, важното е да разберете че не е виновна религията и нейните свещени текстове( било то Ислям, Християнство, Юдеизъм и т.н.) а хората които ги тълкуват според интересите си.И филма НЕ Е за Ислямски страни а точно обратното, за тези който се потдават на манипулацията на медийте и отказват да се образоват поне до толкова че да претендират за каквато и да е обективност по въпроса.Личното ми мнение, ако ви интересува, е че религията като механизъм за предаване на обществени, морални и философски норми и идеи е изчерпана и остаряла и всеки нов препрочит или тълкование носи риск от злоупотреби.Лично мнение, спирам до тук, че май започнах и аз да проповядвам хаха.... ето така започват проблемите хахха :D
публикувано от ra4o159 на 2012-06-30 11:30:09
Добре защитаваш позициите си, но понаучи правопис и пунктуация. Пълен си с грешки...
Само съвет. ;)
публикувано от Kalorag на 2012-06-30 12:07:10
Приемам съвета.За съжаление проспах около 1/3 от часовете по български, от както се помня, сутрин до към 10 съм неадекватен хаха, а тогава и кафе не пиех.А и даскалите ми по Български и Литература явно бяха толкова мотивирани от жалките си заплати че просто си ми пишеха 3 и 4 и така си останаха нещата, сега сам трябва да се оправям... което и ще направя... скоро... надявам се. Поне имам желание, za razlika ot horata koito pi6at eto taka... :D
публикувано от balcanmaster на 2012-06-30 14:37:33
Тората, Библията и Корана са книги, около които е изградена голяма част от съвременната световна цивилизация, независимо дали на някой това му е известно или не. Милиони вярващи считат някоя от тях за "свещенна", и влиянието им е толкова голямо, че фундаменталистите се опитват да ги наложат дори със сила. Религиозната търпимост и толерантност е единствено правилната позиция, но за съжаление войстващите фанатици никога няма да го разберат. Жалко, че повечето коментари, както винаги, са на такова ниско профанно ниво, неграмотно и злобно написани...очевидно сме много далеч от понятието "цивилизованост" и "култура". И History Channel не е просто "канал", а може би по-скоро "институция"...
публикувано от alimagno на 2012-06-30 23:04:52
Не виждам тема за спор, а колкото за филма - благодаря за труда!
публикувано от user_1 на 2012-07-03 22:16:58
Благодаря на ъпа за филмчето. Някой обаче знае ли дали има бг субтитри?
публикувано от davidarena на 2012-08-04 23:41:46
"Има доста груби пропуски в историята на Исляма, като например
теорията(която за мен лично е много вероятна) че Мохамед, като един често пътуващ търговец, запознавайки се
другите доминиращи религий по онова време е сглобил собствена такава за да обедини арабските племена.... амм,
всъщност казаха го, ама по по-дипломатичен начин хаха... както и да е, важното е да разберете че не е виновна
религията и нейните свещени текстове( било то Ислям, Християнство, Юдеизъм и т.н.) а хората които ги тълкуват"

Kаква теория? Достатъчно е просто да го прочетеш за да видиш произхода му.