Както обикновенно Хистори Ченъл правят, образователно филмче на толкова прост език че дори и най задръстените американци да го разберат.Има доста груби пропуски в историята на Исляма, като например теорията(която за мен лично е много вероятна) че Мохамед, като един често пътуващ търговец, запознавайки се другите доминиращи религий по онова време е сглобил собствена такава за да обедини арабските племена.... амм, всъщност казаха го, ама по по-дипломатичен начин хаха... както и да е, важното е да разберете че не е виновна религията и нейните свещени текстове( било то Ислям, Християнство, Юдеизъм и т.н.) а хората които ги тълкуват според интересите си.И филма НЕ Е за Ислямски страни а точно обратното, за тези който се потдават на манипулацията на медийте и отказват да се образоват поне до толкова че да претендират за каквато и да е обективност по въпроса.Личното ми мнение, ако ви интересува, е че религията като механизъм за предаване на обществени, морални и философски норми и идеи е изчерпана и остаряла и всеки нов препрочит или тълкование носи риск от злоупотреби.Лично мнение, спирам до тук, че май започнах и аз да проповядвам хаха.... ето така започват проблемите хахха :D