Сега ще цитирам нещо от книгата на Нийл Доналд Уолш "По-щастлив от Бог" от шеста глава "Най-задаваният въпрос, задаван някога." Вълнуващо пътешествие на ума, което ви предстои, може да се окаже най-важното изследване, което сте правили през живота си. Точно затове сте тук. Това е причината импулсивно да посегнете към тази книга. Всичко, изложено тук, вече ви е известно. Просто не знаете, че го знаете (хаха това ми хареса). Или пък сте наясно с този факт, но ви е трудно да си го спомните. Или пък може би дори го помните, но не ви е лесно да го приложите.
Ако откриете себе си в която и да е от тези категории, ще извлечете огромна полза от яснотата, която ще придобиете, когато, използвайки [i]Механизма на Проявлението,[/i] си дадете сметка, че именно това е [i]Механизма на Проявлението[/i].
Тояно този механизъм ще проучваме. Аз го наричам силата на Личното Съзидание. Той е свързан с начина на възникване на нещата. Свързан е с начина, по който действителността се превръща в действителност.
Както вече казах преди малко, вероятно някои от вас са си помислили: "А, това ли! Чувал сам го и преди. Не направиха ли съвсем скоро филм за него?"
Разбира се, че направиха. Само че там изобщо не се споменаваше за Неизречената Истина.(точно за този филм става въпрос). Както става винаги по време на разговори за проявление и сътворение, тази истина зад истината почти се губи, защото остава до голяма степен неизказана. Че кой иска да бъде изолиран от обществото като богохулник?
Вече е време да поговорим за тази неизречена истина. Имам предвид всички ние, не само някои - всички писатели, учители, лектори и проповедници на духовното знание (и зарибени като мене които са гледали тоя филм и след това са си купили тая книга),
които се стремят да разберат как е устроен и функционира животът.
Едно е да твърдиш, че всички можем да бъдем щастливи и да избираме собствените си преживявания, че всички ние имаме силата да създаваме собствената си реалност, но съвсем друго е да кажеш защо.
Много сме слушали за това как действа Личното Съзидание, за начина, по който работи, но не сме чували почти нищо за причината, която го задейства.
Този факт предизвиква много въпроси и най-вече един, който може да се окаже наи-същественият за всички времена.