ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от exeqt на 2010-05-02 17:38:01
Вашето мнение относно Sugar The Bitter Truth може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от bobbbs на 2010-05-10 09:10:01
аз пък сега завършвам фармация, изучил съм 8 химий до сега между които биохимия, органична и тн., също физиология, патофизиология и какво ли не още...
Не казвам че е хубаво човек да се блуска с фруктоза но и глюкоза ако приема в такива количества ще е вредно, а сравнението с алкохола е пълна глупост, цирозата на черния дроб не се причинява от това че алкохола се преработва до мазнини подобно на фруктозата....
публикувано от DidIBM на 2010-05-10 08:56:00
Браво на ruskofff - ето на такива хора коментарите трябва да се взимат под внимание.
публикувано от ruskofff на 2010-05-10 06:38:38
Аз съм човек завършил УХТ със специалност "Технология на захарта, захарните изделия, нишесте и ниш. хидролизати (ГФС)" и гледах филмчето и бях много потресен и се рових с часове в биохимията, която съм учил и всичко, което този човек казва излиза вярно, проблема е, че не знам точно къде се развиват нчкои от процесите, но тия дни ще поровя и ще видя за какво става на въпрос, но като цяло всичко което казва лектора изглежда правдоподобно от химична, биохимична и физична гледна точка дори и от физиологична (поне до колкото знам), така че лекцията е много поучително и аз лично го подкрепям. ГЛЕДАЙТЕ ГО !!!
публикувано от bobbbs на 2010-05-20 12:05:46
вчера на лекцията точно чух нещо много правилно от лектора " ако вържеш което и да е животно за леглото и то ще получи накрая инфаркт"
публикувано от bobbbs на 2010-05-20 12:01:27
и само да те поправя аз не противореча на учените хора и на лекарите, те са ми ги обяснявали тия неща, човека в лекцията протиоворечи на това което се знае за метаболизма, не толко противоречи но подвежда с казаното, обвини фруктозата за проблема но не и мазнините и каза че спорта не става за нищо.....там е проблема, а в мазната храна има и холестерол, докато в колата няма, така че нз кое е по-вредно честно казано
публикувано от bobbbs на 2010-05-20 11:53:51
а чакаи казваш че повече си започнала да ядеш и по калорична храна и предполагам само заради това че си спряла колата си отслабнала 5кг....еми не го вярвам извиняваи...
публикувано от bobbbs на 2010-05-20 11:49:43
радвам се за тебе Evet0, и аз нямам проблеми с теглото и за това не мога да кажа от личен опит, но някои от нещата казани в лекцията не са така, казвам го не аз а учебниците по медицина:)
ето ти казваш че си намалила калориите, това е истината , калориите като цяло трябва да се намалят и спорта допълнително ускорява метаболизма, не е толко сложно, но ако някой направи филм за това кой ще го гледа:)трябва и малко конспирация да се вкара иначе не е интересно, тоя филм ги е съчетал нещата перфектно
публикувано от bobbbs на 2010-05-11 09:23:52
работи за кока кола ще има изгода да лъже).А колкото до това хора употребяващи захар, еми ако са те убедили до толко че до края на живота си да не ядеш сладко или ще гледаш да ядеш продукти с подсладители....прецакал си се това мога да ти кажа!
публикувано от bobbbs на 2010-05-10 09:35:08
нехарактерен за предците ни, по принцип човека си е перфектна машина.
А фруктозата дори се препоръчва за хора с диабет, причинен точно от високи нива на глюкозата(тип 2 диабет), а диабета след това уврежда всички органи и съкращава бая живота, така че честно казано ако трябва да избирам между 2 подсладителя бих избрал фруктозата, която е и по сладка като по този начин за същия ефект е нужно по-малко количество...
публикувано от aio на 2010-05-12 17:56:35
Много се наумувахте. Нещата са прости. Човека е живял.. колко... 2 милиона години може би, откакто го има, с храните взимани от природата по естествен начин. Чак след развитието на науката и намирането на начин да се извличат големи количества от каквито си изберем съставки от природата се появяват сегашните ни проблеми. Всичко в повече вреди. Във филмчето се каза ясно. Проблемите идва чак след увеличаването в пъти на подсладителите в гацираните напитки и замяната им с други, по-силни. Трябва да има баланс. Отдавна обаче няма. Безволевите хора стават все повече. Ако не можеш да си наложиш да ограничиш някои храни.... какво друго ще можеш? :lol:
публикувано от bobbbs на 2010-05-09 22:26:29
tweeky да те светна аз, то се среща, въпроса е дали човек нормално в природата го консумира, по принцип фруктозата се намира във всички плодове, човек нормално ги е ял от милиони години на сам и няма как фруктозата да е вредна, алкохола от друга страна също се консумира от бая време но човек не се е пригодил към токсичността му, иначе нямаше да ни действа по тоя начин, кой яде гнили плодове в такива дози че да се опияни, колко гнилоч трябва да изядеш та да ти се равни на 50 мл ракия?:cool:
публикувано от V_kep4eto на 2010-05-14 15:21:46
Имах нужда от това филмче, ако имте още статистически на подобни теми качвайте !!! МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ТОВА ФИЛМЧЕ !!! който се интересува да гледа FOOD.INC
публикувано от bobbbs на 2010-05-10 00:24:00
фруктозата не повлиява инсулина(и във филма се споменава), смешно е да се напада по такъв начин фруктозата, изкараха я в центъра на всички затлъстявания, затова не ми хареса филма, просто взима фактите които му изнасят за да си докаже тезата(като главната цел е да насере определени компании), а не всички факти, каза че мазното е ок, и сравни фруктозата с алкохола, токсин била пълни глупости....а фруктозата като подсладител е доста по безвредна от изкуствените подсладители които са неприродни съставки на храната и после се чудиме откъде е тоя бум на ракови заболявания...
публикувано от tweeky на 2010-05-09 20:35:42
bobbbs, позволи ми да те светна: алкохол се среща постоянно в природата навсякъде където има паднали и гниещи плодове.
публикувано от bobbbs на 2010-05-10 22:28:51
на страницата най-отдолу го пише на Popular culture,
иначе наистина и психологията има връзка, човек когато е в стрес или депресия яде повче, за да натрупа запаси за предстоящите (несъзнателно)лоши времена(още един пример за гениалността на организма), а за химикалите в хранителната промишленост фирмите почват да се усещат вече, все повече продукти има на които пише-без консерванти.
и още ведъж да кажа само фруктозата си е наред!!!не може да се живее без нещо сладко и като подсладител няма по добра алтернатива от нея....
публикувано от bobbbs на 2010-05-10 22:17:38
The marula fruit is also eaten by various animals in Southern Africa. In the movie Animals Are Beautiful People by Jamie Uys, released in 1974, some scenes portray elephants, warthogs and monkeys becoming intoxicated from eating fermented marula fruit. Later research showed that these scenes were improbable and, in all probability, staged. Elephants would need a huge amount of fermented marulas to have any effect on them, and other animals prefer the ripe fruit. The amount of water drunk by elephants each day would also dilute the effect of the fruit to such an extent that they would not be affected by it.[3]
публикувано от bobbbs на 2010-05-10 22:16:28
:)dhdrthr евала за линка, като малък съм го гледал това, много е добро, ама нали съм си любопитен все отмалък и като видях как се казва растението го проверих в уикипедията да видя каква е тая работа
http://en.wikipedia.org/wiki/Marula_fruit та ето какво пише там, няма да го превеждам че ме мързи но в общи линии пише точно за тоя филм и пише че е нагласена работата;) разочарован съм честно казано....човека просто е гледал готин филм да направи...
публикувано от radostf на 2010-05-11 00:02:35
Относно вредата от фруктозата- човекът си го е казал(перефразирам по памет):
Преди няколко хил.години човек е консумирал 300 гр.фибри,днес- средно 10 гр. Доколкото разбрах трябва да има баланс фруктоза= фибри. Това е нарушено в мас-храните.Е,американците си имат фруктоза,която води до диабет тип 2 и затлъстяване,а ние си имаме Е950, Е 951, Е952, Е954! Какво да говорим :w00t:

Филмът е убедителен и въздействащ :pepsi:
публикувано от sk_razor на 2010-05-10 21:29:21
Питайте столетниците какво ядат после приемаите чужди твърдения за факт.

Физическото състояние на човек ВИНАГИ отговаря на психологическото му.

Каквото и да спреш да ядеш никаква гаранция няма че ще отслабнеш или че ще спреш да имаш определени здравословни проблеми.

Познавам хора които отслабнаха с по 30 килограма едва след като си промениха мисленето. Консумират все същите неща и въобще не се ограничават.

Захарта е най-малкия фактор. За химикалите с които са пълни храните никой не прави толкова поучителни и добре разпространени лекции.

Захарта ако е лоша аспартама какъв трябва да е...

Хората пък като гледат един филм си мислят че някой все чистата истина им казва и вече знаят всичко по дадена тема.

Пълно е хора дето с чували я консумират тая захар и здравословното им състояние е по добро от това на въздържателите.

Но това е положението докато съществува илюзията за "ДОКАЗАНА" истина от външни източници.
публикувано от dhdrthr на 2010-05-10 21:06:49
bobbbs каза: "tweeky да те светна аз, то се среща, въпроса е дали човек нормално в природата го консумира, по принцип фруктозата се намира във всички плодове, човек нормално ги е ял от милиони години на сам и няма как фруктозата да е вредна, алкохола от друга страна също се консумира от бая време но човек не се е пригодил към токсичността му, иначе нямаше да ни действа по тоя начин, [u]кой яде гнили плодове в такива дози че да се опияни[/u], колко гнилоч трябва да изядеш та да ти се равни на 50 мл ракия?"
а ето го и отговора: http://www.youtube.com/watch?v=D5E5TjkDvU0&feature=player_embedded:lol: :lol: :lol:
публикувано от radostf на 2010-05-10 14:47:38
Аз имам малко дете и е забранено да му се дават каквито и да е захарни или синтетични изделия. Позволяваме си само мюсли,от скоро намерихме едно "био" мюсли. Аз лично за кафето и чаят слагам кафява нерефинирана захар. Сега ще гледам филмчето, за да се надъхам още повече срещу масовите боклуци(има добри филми срещу прясното мляко също така) :thumbsup: :-O
публикувано от radostf на 2010-05-10 14:51:41
А относно "развитите" страни и България и подслаждането- в България е още по-зле,защото законно слагат АСПАРТАМ (напълно доказано карциогенен) в дъвки, безалкохолни и др. Аз затова не бягам така от чистата захар,както от синтетиката.
Единствено ще ни спаси нашият манталитет към това да сме информирани и доброто възпитание!
публикувано от bobbbs на 2010-05-13 00:18:37

@Sikozu тука не става пъпрос Х.С. на колко години е , метаболизма е нещо което се изменя много по бавно с времето от да речеме устройството на мозъка и черепната кутия, няма ясна граница между различните видове довели до Х.С. ензимите който участват в разграждането на веществата при човека и при шимпанзето да речеме са еднакви, а еволюционно сме се разделили преди доста повече време, за сравнение може да вземеш и това че разликата в инсулина на прасето и на човека е само една амино киселина от целия белтък.
публикувано от Sikozu на 2010-05-13 00:02:40
2 милиона години? Това според Проф. Флинстоун ли е?
Хомо сапиенс е на не повече от 200 хил. години.
Иначе, че захарта е отрова няма две мнения по въпроса.
публикувано от bobbbs на 2010-05-10 09:16:55
пиша не за да се правя на умен, а за да не тръгнат хората утре да гледат по етикетите къде има фруктоза и къде не(вместо да гледат за консерванти, количество мазнини, оцветители ненужни и тн.) и да си мислят че като си поръчат 2 бикмака с пържени картофи и диетична кола(без фруктоза) няма да имат проблеми:)
може би най-вредното от тая част ще са транс мазнините в които се пържат картофките(забранени за консумация в Дания и Швеция)(мазнини нехарактерни за природата), от там идва всичко, все от неща които ги няма в природата или от начин на живот нехарактерен за предците ни, човека по принцип си е една перфектна машина:cool:
публикувано от l0rdx на 2010-05-11 01:03:01
... много по-здрави от мен!!!
публикувано от l0rdx на 2010-05-11 01:01:40
@bobbbs филма съм го гледал внимателно, ефекта съм го усетил лично върху себе си. Ти се държиш като щраус който си е забил главата в земята или пък добре ти плащат да опровергаваш тези истини. Не си първия. който се държи така. Не е лесно след 100 години (а то сукрозната захар е от толкова горе долу) да си смениш мисленето, но пък работодателите ти (нали каза че си фармацефт) ще са много доволни от хора употребяващи захар, защото ще си купуват инсулинови таблетки цял живот както и глицерин за да си лекуват деабета и високото кръвно налягане. Ама ще имате много по-здрави от мен!
публикувано от bobbbs на 2010-05-11 21:05:29
направете си сами сметката колко е обективен , до колко казва нещата такива каквито са и до колко просто си защитава тезата. И още нещо , не открива топлата вода, от колко време захарта е известна като бялата смърт, просто тука нещата са представени като фруктозната смърт....
публикувано от bobbbs на 2010-05-11 20:58:50
@l0rdx
аз не ям сладко за да се наяждам с него(не се тъпча като свиня), сладкото е за десерт(или на гладно-тогава веднага ще се разгради и няма да се трупа) да си хапнеш нещо и тoва е, естествено че не е добре да се маа:)особено ако си диабетик, най-добрата алтернатива си е захарта(като чистата фруктоза не е толко по лош вариант както беше представено във филма), а това че някои хора си трупат си е и генетично и тука още една глупост във филма, каза че спорта не вършел работа при свалянето на килограми:)
публикувано от l0rdx на 2010-05-11 20:06:10
@bobbbs Май нещо недоглеждаш филма :) пропускаш важния факт, че фруктозата не стимулира хормона за ситост, при което стоиш гладен (от гледна точка на мозъка) и при което ти се повишава нивото на инсулина и панкреаса полудява. Да си диабетик тип 2 и да мааш фруктоза е като да гасиш пожар с бензин (говорим само за тип 2) другите типове не...
публикувано от MandraMan на 2010-05-10 18:47:30
хххах мисля че на фона на тези коментари си заслужава да се постне поне един безмислен, sooo, bare in mind that the bear has mind :D
публикувано от mainwizard на 2010-05-09 21:00:45
хахахахахах, наистина съм много пиан - не съм си объркал з-то със С хахахахахаха
публикувано от mainwizard на 2010-05-09 20:58:57
...абе защо няма редактиране на тези коментари - исках да си поправя "с-то" със "з", която грешка се обуславя от бутилката уиски до мен, във връзка с което наздраве :)
публикувано от mainwizard на 2010-05-09 20:56:00
Ще се изкажа малко неподготвен, понеже още не съм го гледал, но аз ям каквото ми се яде и колкото ми се яде + много сериозни количества алкохол и цигари, и така от 15 годишен съм си между 65 & 67 кг., и се чувствам перфектно!

п.с. дано наще не го видят та да ме побъркат с глупости...
публикувано от Evet0 на 2010-05-16 20:44:40
няколко месеца. Абсолютно е тъпо да противоречиш на учени и на хора, преминали през тези проблеми. Ти ако нямаш проблеми това не ти дава правото да отричаш опита на другите хора, или да твърдиш че грешат или преувеличават.
публикувано от Evet0 на 2010-05-16 20:44:28
bobbbs, т личен опит мога да потвърдя че нещата казани във филма са истина. И да, налагало ми се е например за деня да изям едно кис. мляко и един сникърс (може и кола, защото някога я пиех всеки ден) и да спортувам с часове и да не отслабна и грам на другия ден. Как ти се струва това? Никога не съм била дебела слава богу, но покрай манията "жените трябва да са като манекенки" си създадох много проблеми. Наред с тях беше и сладкото. Коренно промени начина си на живот и храната, която ям, и виждам че ям повече храна, по-калорична, и съм свалила 5 кг. в рамките на няколко месеца. Абсолютно е тъпо да противоречиш на учени и на хора, преминали през тези проблеми. Ти ако нямаш проблеми това не ти дава правото да отричаш опита на другите хора, или да твърдиш че грешат или преувеличават.
публикувано от zeratul на 2010-05-11 09:38:21
Тази лекция даде отговори на много въпроси които си задавах. Разбрах защо съм дебел. Разбрах защо не отслабнах като спрях хляба, а си пиех сокчета. Разбрах, че съм тичал само за да си разбия коленете, но не и за да отслабна. Защото КАЛОРИЯТА не е КАЛОРИЯ. Щом в черния дроб може да се складира НЕОГРАНИЧЕНО количество глюкоген, то може да ядем колкото си искаме въглехидрати с фибри, храна без захар и да не дебелеем. Но от фруктозата не се произвежда глюкоген, а мазнини. Там е проблемът със захарта - 50% глюкоза, 50% фруктоза, 30% от която фруктоза става ДИРЕКТНО мазнини (ако не я изгорим предварително).
Спрях захарта. Сега ще гледам резултатите. Не очаквам да са бързи, но очаквам поне да има ефект. Само едно единствено нещо не разбрах от цялото филмче - къде отиват 80% от калориите когато се храним с глюкоза ? Ако някой може да отговори ще съм му благодарен.
публикувано от Khael на 2010-05-09 23:32:58
@bobbbs
ако си гледал внимателно щеше да разбереш, че фруктозата, която се съдържа в плодовете е в пъти по-малко от колкото рафинираната и изкуствено създадена която се ползва за подсладител и за която е цялото филмче. Отделно в плодовете се съдържат и фибри, които забавят усвояването на фруктозата и водят до по-плавен инсулинов скок.
публикувано от bobbbs на 2010-05-11 09:17:40
първо баланса фруктоза фибри...в плодовите сокове фруктозата се усвоява също толкова бързо , също така инсулина не играе в цялата картинка колко пъти го повтарям и във филма се каза даже(затова е по добрата опция спрямо глюкозата и захарта и се препоръчва за диабетици) това са фактите, много са убедителни конспираторските американски филмчета признавам, аз често се връзвам на тях по теми в които не съм мн запознат, а това че печеля от цялата работа :thumbsdown: супер плоско мислиш пич, конспирацията ти е изяла главата, земи се осъзнай малко.(някой ако работи за кока кола може и да има изгода да лъже)
публикувано от svetul4o95 на 2010-05-11 22:44:25
междодругото това е доста стар торент мислех си че е нов но съм го гледал преди доста време:-/
публикувано от penny22 на 2010-05-03 07:10:05
такива филми трябва да са в Препоръчани! а не старгейт и т.н.....
просто би било чудесно повече хора да изгледат лекцията
на мен лично не ми отвори очите абсолютно, но определено научих много за метаболизма ни
публикувано от bobbbs на 2010-05-10 00:27:38
бум на ракови заболявания, не защитавам обвинените от него фирми но можеше да ги скастри къде къде с по добри факти, специално за кока кола, трябва много да се мразиш за да го пиеш това нещо
публикувано от KaloyanYordanov на 2010-05-02 20:37:06
Поздравления за торента просто е чудесен :) Професора си знае работата !
публикувано от dedlyto на 2010-05-02 21:31:03
Уникален просто ! :thumbsup:
публикувано от botorrr на 2010-05-02 23:39:53
трябва да е в препоръчани!
публикувано от gredata на 2010-05-02 23:25:42
интересни неща говори човека, но е скучен филма
+ нямаше субове май
иначе поуката е не яжте солено не яжте нищо захаросано
живейте като 80 годишен човек за да не дебелеете
сред толкова много улеснена работа не е лесно да не се дебелее коли на всякъде и уседнал начин на живот
публикувано от tweeky на 2010-05-03 01:09:23
има една класическа лекция в youtube, напишете food that kills и може да си развалите вечерята (но си струва ин дъ лонг рън).
публикувано от dputiger на 2010-05-03 04:38:29
Силно бих препоръчал този филм, той промени живота ми. Гледах го Февруари месец и от тогава спрях да ям сладки неща и да пия безалкохолни, сокове и такива глупости. Най-много гледах да избягвам царевичен сироп. За 3 месеца съм свалил около 15 килограма... Не е трудно, наистина :):)
публикувано от Subalti на 2010-05-03 16:37:12
Филма е просто гениален!
Човека толкова хубаво го обясни! Ако не беше биохимията не бих повярвал никога. Такава прецаквация даже не подозирах. Евала на човека, че е забелязал и че споделя с обикновените хорица като нас!
Днес бях на даскало (91 НЕГ) и написах към 4 пъти по-малко информация в тетрадката си, а към тази презентация водих записките в дневника си, защото това е първото смислено нещо, което чух днес. Тази информация си заслужава да се научи! Е това трябва да учим в часовете по биология, ама не! Клатим си краката. Добре, че съм профил иначе никога нямаше да схвана за какво говори професора. Бройте ме за фен.
Мерси за торента и за сийда.
публикувано от nickolabul на 2010-05-03 18:05:49
Здравейте

Благодаря за торента!

Качих видеото в dotsub за да може всеки да го гледа и превежда. Надявам се, че преводача на БГ субтитрите Стоян Траянов няма нищо против. Даже ако може да ми прати лично съобщение за да ги преведем заедно до край.

В момента БГ субтитрите се водят като транскрипт - за съжаление така работи сайта дотсуб - така че ще мине известно време преди да напиша английския текст, който трябва да е 100% готов преди да може да се превежда. За сега не намирам никъде английски субтитри - ако някой намери, ще съм му благодарен да ми ги прати да ги кача.

Понеже ми е важно лекцията да я има на БГ, я качих веднага само с българските :) моля разпространявайте я на всички!

поздрави и бъдете здрави (и яжте здравословно ;))
публикувано от nickolabul на 2010-05-03 18:10:15
... За сега не намирам никъде английски субтитри - ако някой намери, ще съм му благодарен да ми ги прати да ги кача.

Понеже ми е важно лекцията да я има на БГ, я качих веднага само с българските :) моля разпространявайте я на всички!

поздрави и бъдете здрави (и яжте здравословно ;))
публикувано от mrspirit на 2010-05-05 17:33:59
Това, че много деца в САЩ пият Gatorade е 100% истина. Виждал съм го с очите си многократно.

Останалата информация също изглежда достоверна.
публикувано от xtaz_vodka на 2010-05-08 18:49:35
Pozdravleniq za filma!!! Mnogo polezna informaciq dava i lektora i dobyr!
публикувано от lastat на 2010-05-08 19:26:09
tozi film promeni na4ina mi na hranene i piene
публикувано от sitenaoroto на 2010-05-08 23:07:53
Доста изчерпателно разглежда проблема
За първи път виждам така събрана цялата информация Браво на хората които са направили филма
Хора гледайте го и си отворете очите

Браво и за човека който го е качил
публикувано от bobbbs на 2010-05-09 09:03:35
Браво за торента, но информацията е преувеличена и то доста, фруктозата е навсякъде в природата, не е толкова вредна, и как си изми ръцете че в плодовете не била толкова вредна заради фибрите:lol: , защо не го обясни това с някакви ензими или механизми!
Яжте повече плодове(с фруктоза) и зеленчуци, движете се повече и не се вманиачавайте да не ядете едно или друго:cool:
публикувано от Kalorag на 2010-05-09 11:37:39
Как да не се вманиачаваме бе Бобббс, ти имаш ли идея с какви боклуци ни хранят и поят на българския пазар!? Слава богу не в степента както на "развитите" страни но все пак... миналата година началото бях 108 кг и само спирайки сладкото(което обожавам!) свалих за 1г почти 30 кг с леки физически натоварвания, и сега, понеже толкова ми е акъла пак почнах да ям сладко и да наливам колата като вода, и то се знае:+10кг за 4 месеца!Сами си правете изводите.8)
публикувано от kerpeden на 2010-05-09 12:13:49
"Слава богу не в степента както на "развитите" страни но все пак."

Тук си в голяма грешка, братле. И аз мислих така, че в България тия неща се се случат по късно понеже сме последна дупка на кавала и точно това ние сме отдавна продадени и сме първи, които въвеждаме това което ни кажат отвън.

публикувано от ti60 на 2010-05-09 12:17:25
американска им работа винаги трябва да има конспирация иначе каза някои истини като цяло е доста скучно
публикувано от bobbbs на 2010-05-09 16:18:30
:) да съгласен съм, точно американска работа, а тука не става въпрос за слаткото като цяло, фруктозата беше оплюта конкретно, като цяло и аргумента му че проблема не е в мазната храна е доста грешен, а ако става на въпрос то и меда е 50% фруктоза, защо не насра пчелите:D(жужащи гадини целящи да ни изтребят с фруктозния си мед), и паралела като правеше за това че и фриктозата и алкохола се срещат в природата, уби ме просто, ако кръчмите са част от природата...така да бъде!
специано в колата има над 5 продукта които са бая по вредни!
а амреиканците ядът като свине, само телевизия гледат и после някой друг им бил виновен че са плондири;)....
публикувано от bobbbs на 2010-05-09 16:31:39
ядът като свине, по цял ден гледат малоумните си предавания и после някой им бил винове, а те били жертви, как да не повярва човек, жертви са но на собствената си простотия-_-
публикувано от trismegist на 2010-05-24 22:27:29
Интересна лекция :) .
публикувано от mengo на 2010-07-08 13:39:00
Господа, моля Ви, моля Ви господа! Тъкмо тегля филма, който така ме заинтригува, но все пак нали знаете, че е документален, а в документален филм чиляк к’вото му е на сърце, туй мой да тури. И … ауе ей вий я си отваряйте книгите, па после ми говорете дали фруктозата не ставала на гликоген….аааа. Захарта кво слагат в нея и те не знаят, ма аз от баба ми още едно време знам, че я развалили, щото не ставала вече колата маска от нея.
публикувано от mengo на 2010-07-08 13:43:45
И за алкохола! к’во наскачахте веднага, изменници такива, та то си е естествен метаболит, синтезиран в дисталните черва, от анаеробни бактерии (малко като витамин К), и вероятно ако човек си подпийва по-често, често или повече хлеб ядва (от там идва алкохолата, к’ви бяха тия развалени плодове дето ги повтаряхте само)- така и джигера (дроба дет му викат) са учи да го метаболизирва, па и харно му става; стига да е с мярка и с подготовка…щото все пак накъде без едно хубаво уискинце или руйно домашно винце, па да тропнеш после и едно хорце… е то така се отслабва
публикувано от mengo на 2010-07-08 13:49:34
.......отслабва (, реках да кажа само , да се доискажа, ша ма прощавате;;; , ай ей тука едно бутилче съм си приготвил, за по-нататъшния диспут ако ще водим да ми помага ....погаля го погаля го, га го целуна и ми стане едно по-блажно на душицата.)
публикувано от baipetkopz на 2011-06-28 14:14:18
Всичко съм съгласен да спра да ям ама не трябваше да казва че и бирата е вредна мамка му :thumbsdown:
публикувано от grandoman.com на 2012-04-02 22:27:48
Това не е документален филм. Това е лекция.