ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от TeamSoftware на 2008-04-18 22:55:36
Вашето мнение относно Stephen.Hawking.And.The.Theory.Of.Everything.S01E01.DVDRip.XviD-NOsegmenT може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от vesomilena на 2010-05-15 16:55:06
Аве вие шегувате ли се? Стиван Хокинг е нечовешко парализиран за това, което е посигнал не нобелова ми ... Тои преподава в Станфорд за да преподаваш там трябжа да си доста ... Аиде тихо като нищо не знаете ... разбирачи ...:thumbsdown::thumbsdown: ХОКИНГ ПРЕЗИДЕНТ ,ОБАМА ПРЕТЕНДЕНТ :lol::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
публикувано от substance на 2008-04-18 23:13:36
Ха, не знаех, че ще има сериал по книгите на Хокинг. Супер, много го уважавам този човек, нищо че един ден може да се окаче, че повечето теории не са били верни. Нищо не е сигурно при теоретичната физика.
публикувано от flashm на 2008-04-19 00:23:31
еми да нали затова е 'теоретична' :)

в колибата има 3 серии за струнната теория тва пък ако иска някои да го гледа също е мега яко и субтитри има. отдавна го бях гледал ...
публикувано от boqn.sonya на 2008-04-19 00:31:44
Като казахте субтитри, моля накой с правилните познания и по материята и по английски да ги превежда тези серии,защото без субс за човек като мен е почти безсмислено да гледа, а е много интересно.Предварително благодаря!
публикувано от donchorob на 2008-04-19 01:33:49
Това изглежда много интересно! :)
публикувано от ipnaid на 2008-04-19 01:53:49
Поредицата е уникална, трябва задъ;жително да се преведе.
публикувано от EmilianovicH1914 на 2008-04-19 02:37:58
Само да ви кажа че преди 10 години са правили класация на 30 ай велики физици и бай ви Стивън е вън от нея. Има таквиа теоретици като
Людвиг Фаддеев
Давид Грос
Ричард Файнман
Ойгене Вигнер
Стивън Вайнберг
Да не споменавам
Паули Дирак Айнщайн Хайзенберг Боголюбов и Фок,
И много други които имат таквиа постижения, които най важното са потвърдени на 100 процента експериментално че просто хокинг е мижатурка. Просто този човек е някаква медиина звезда, само преди 2 години един американец Леон Съскинд му разби цялата теория за черните дупки, и доказа че е глупост. Ама стивън хокинг уж се изивини медиите го замазаха и айде чао. Този човек жалко че е инвалид и страда ама си го избиите от главата да е най великия физик на 20 век.
Иначе мога да ви кажа само едно не гледайте тези филми и без това няма нищо да разберете, струнната теория не може да я разбере студент по физкика, и с нея се занимават само математици, та какво остава за вас.
публикувано от dimipage на 2008-04-19 09:33:27
Отлично, че го има филма!За каква класация говорим? Кой я е правил? Изглежда, че е някой който разбира поне колкото него от теоретична физика...
публикувано от tchano на 2008-04-19 11:25:17
Незнам на кое място е в класациятя , но Хоукинг е е един от наи-великите умове на 21 век!!!Мерси на много на Ъпа:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
публикувано от ogz на 2008-04-19 13:33:06
Много добро! Мерси :] :)
публикувано от vku6ti на 2008-04-19 17:04:13
ем4о, не броя на грешките е важен, а броя на успехите. Ти какво си постигнал? А колко си грешил?

Медиина звезда да, физиката има нужда от медиини звезди, има нужда от популярност.
публикувано от spydaman01 на 2008-04-19 23:55:21
Ако преди е нямало вселена какво е имало. Нищо или какво е нищо и т.н. Според мен въпроси нямат отговор.
публикувано от menthor на 2008-04-20 15:20:12
ем4о бате не знам колко е медийна звезда но отвори википедиа и вий колко награди има за физика пича парво да не говорим за това че не е важно да отхварлиш теория а да измислиш такава тези който отхварлят са смешните винаги като критиците на кино филми кой си ти че да критикуваш творчеството на ч човек след като не си съградил колкото него
а до колкото съм чувал и аинщаин си е отхварлил теорията на относителноста след като я е доказал така че... пробваи да твориш а не да отхварляш
публикувано от EmilianovicH1914 на 2008-04-26 02:17:57
Вижте сега, Стивън Хокинг си е чиста медиина звезда. Плус това Тези Израел и Пенроуз са с 1000 път по голям принос. А за награди да вземем Джон Бардин единствения човек с две нобелови награди по физика.
Получени за изобретявае на полупроводника и обяснение на свръх проводимоста. Никой ен говори за него , защо? Защото не се появява по телевизята всеки ден. Изобщо много е глупаво хора които си нямат представа какво е теоретична физика и математика да оценяват кой колко е влеик.
публикувано от EmilianovicH1914 на 2008-04-26 02:21:00
Не че го отхвърлям но просто има хора които са с 10000000 пъти по големи заслухи и това са много хора. В класация правена от физици нобелисти за физик с най голям принос през 20 век хокинг не присъства изобщо в първите 30.
Хокинг има едно признато и значимо откритие, решение на квантово полеви проблем в геометрия на Шварцшилд. Нещо котео В. Грибов е решил и е сметнал за толкова очебиино че не го е побликувал. С две думи хокинг е сичко друго но не най великия физик на 20 век.
публикувано от Pisom на 2008-05-06 13:42:42
Ем4о, Хокинг получава Нобелова награда през 1970г. за труда си доказващ чрез общата теория на относителността, че Вселената има начало. Така, че отпада тезата за неговата некомпетентност. По-късно е един от поддръжниците на новата теория във физиката-квантовата механика /доказваща и вълновия характер на повечето частици/. Наистина може и да има доста по-кадърни от него физици, но той несъмнено допринесе много за популяризирането на една доста трудна за разбиране наука като физиката. Затова хората го харесват.
публикувано от EmilianovicH1914 на 2008-06-08 03:42:00
Pisom Мога да ти кажа че физкиката върху която си изкарвал тройки в гимназията няма нищо общо с това което се занимва Хокинг. Аз моето момче уча в Принстън и в момента се дипломирам така че разбирам много повече от физка отколкото теб и всички взети палчовци тука. А само да ти кажа Хокинг съм го виждал на живо и съм говорил с него, Както съм говорил и с Вайнберг, Глешоу,Гелл-Манн,Каку,Фаддеев и много други. Престани да пишеш за неща които не разбираш, че вече ме дразниш.
публикувано от Pisom на 2008-06-09 18:45:28
Първо щом сега се дипломираш съм малко по-голям от теб и такива епитети като палчовци и моето момче не са много на място. Второ ти не казваш нищо конкретно за да породиш в мен някакво уважение. Явно фактът, че учиш извън България и срещата ти с такива хора те е накарал да се чувстваш много значим в света на физиката. Обаче за обикновеното тройкаджийско простолюдие, което не е запознато с твоите дисертации все пак е привилегия и чест, че сме успяли да те изнервим. Виж не искам безсмислени конфронтации, така че по-добре е ако наистина искаш да споделиш нещо, което мислиш, че си заслужава-направи го.
публикувано от EmilianovicH1914 на 2008-06-11 22:15:29
Ами гледай сега Pisom казвам ти моето момче защото, наистина имаш мозък на гимназист. По принцип ти го казвам просто- нищо не разбираш а плямпаш. Всичко си има физическа основа. Ако знаеш какво е сума на състоянията от термодинамиката, ако знаеш какво е решение на Шварцшилд, ако знаеш каква е формулировката на квантовата електродинакика в метрика на Шварцшилд всичко е много просто. Дразни ме единствено, че глупаци които си нямат идея от физика коментират кой е най велик физик.
публикувано от morrt на 2015-01-10 08:41:29
em4oooo, em4o...
ем 4о, ем не 40.