Не съм намирал филм, който да си заслужава коментирането в последните поне 9-10 месеца.
Свалял съм каквото има, гледал съм какво ли не.
Търсех нещо, което да ме развълнува и завладее - като сюжет, актьорска игра, ефекти, близост до реалността.
Принципно не харесвам Аштън Къчър, за разлика от Кевин Костнер, който зае почитно място във филмолюбивото ми сърце още с "Бодигард", но в този филм Аштън си играе ролята доста убедително и красиво.
Слабо е да се каже, че филмът е добър и си заслужава гледането. Заслужва си свалянето и дори покупката, изключително ДОБЪР е!
За тези, които четат коментарите преди сваляне, ще кажа няколко думи за самото действие: Бен Рандъл (Кевин Костнър) е "плувец" в екип от Бреговата охрана на САЩ (U.S.C.G.) на поредната спасителна мисия се хвърля да спасява живота на едно момче, член на екипаж на малък кораб, когато контейнер носен от вълните удря задната перка на хеликоптера и той се взривява. Бен губи екипа си.
От този момент за него има два пътя, по които да продължи - или да подпише документи за пенсиониране от Бреговата охрана или да стане Инструктор в училище за млади "плувци".
Фишер (Аштън Къчър) е "върха на класа", "олимпийска надежда" и много добър плувец, който е постъпил в академията за да спасява хора. Повреме на обучението си Бен Рандъл не спестява нищо на своите ученици, но той търси да намери най-доброто у тях.
Спирам до тук за да не разкрия прекалено много от хубавото действие, което следва по - нататък във филма.
За английско говорящите (или разбиращите) обърнете внимание на думите и гласовете в самото начало и край на филма. Точно там, където става въпрос за "Легендата".
Надявам се, че ще послушата съвета ми и ще изгледате този филм от начало до край на един дъх, с или без питие в ръка или пуканки в скута.
ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ, и моля споделете и вашите мнения, но по изчерпателно.