ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от yvetted на 2007-10-01 18:56:53
Вашето мнение относно Синият вълк може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от yvetted на 2007-10-01 18:59:57
[color=#FF00FF][b] Приятно гледане.:)[/b][/color]
публикувано от SONGO на 2007-10-01 20:24:10
5+
публикувано от kikopro на 2007-10-01 23:56:14
До колкото си спомням Чингис е паднал в краката на Волжките Българи, както и неговия син, и чак внукът му, събрал около 100000 конници успял...
Кога най-накрая ще има филм за тези които разгромяват ненормалните главорези(било то с дръпнати очички,с кръстове по чершафите или обикновени византийски гейове)
Както се казва в една стара мъдрост: убиеш ли един или двама ставаш убиец - убиеш ли стотици хиляди, ставаш ГЕРОЙ!!!
публикувано от alexarena на 2007-10-02 00:53:48
Супер! Мерси много :fun:
публикувано от omicron на 2007-10-02 01:40:24
kikopro не мисля, че Чингиз е просто главорез с дръпнати очи. За да поведеш такава кампания като него и да накараш хиляди да ти се доверят и да рискуват живота си заради иделите ти се иска нещо повече от дръпнати очи и гол в ръката ... нож!

От друга страна вложките българи са едно много разтегливо понятие и не виждам нищо сходно между тях и нас освен наименованието. Ония са били войни отвсякъде и не са се дърлели като нас за глупости - били са сплотени. А ние тук сме си живи педе***ти. Кой минал заминал през България и си оставил семето, кой дал повече пари и сме се продали г*за на него. И от така наречените българи не виждам какво е останало. Чистокръвни мелези сме!

Виж ги монголците - всички си прилиат щото не си подават задниците на ляво и надясно. Виж едни финландци, всички едри, руси със сини очи. Вярно че генетичното богатство при тях клони към нула, но все пак са се опазили хората. А при нас ако наредиш 10 българи един до друг няма да намериш много общи черти между тях.

Та и поради тази причина цял свят си бърше задника с нас, защото ни виждат че сме к*рви. 500 години турско ! Турците ни били виновни. Пак на калпавия космонавт космосът му е крив! 45 години комунизъм и сега шибания. Държавата е разграбена, народа изпростял - идиотщина. И на фона на това ми пищиш за вложките българи. Толкова си вложки българин колкото аз съм марсианец!
публикувано от pepo1969 на 2007-10-02 02:34:30
Май слабо познавате историята:(
Византииците са римляни не ги бъркайте със западналите гръцки полиси. А иначе всеки има правото да говори майчиният си език. Гордея се, че се зова БЪЛГАРИН
публикувано от kikopro на 2007-10-02 03:48:55
omicron не зном на колко години си, какво си чел и какво знаеш, затова ми позволи да ти кажа някои неща:
1. и ти както всички си чедо на фантазиите на дебеловеждите партийни историци:
а) първо са ВОЛЖКИ а не ВЛОЖКИ (вложка е съвсем друго нещо)и второ този термин е наложен условно(както прабългари - пак дело на дебеловеждите партийни историци), в средновековието са си били само българи
б) Сталин изкуствено създава Татарстан, доклада на академиците занимавали се с етническото разнообразие на СССР е вписано че са българи и с такова самосъзнание, принудително са вписвани като татари и са били обект на рецесии, както българите в западните покрайнини, Македония и северна добруджа(а сигурно се кефиш на Лепа Брена)
в) сигурно нямаш време да четеш книжки, затова ти препоръчвам поредицата на БТВ
2. По въпроса за това че са ни таковали отвсякъде, пак препоръчвам книги, там ще разбереш
а) че не сме били една малобройна конница, а само нищо и никакви 800000 до 1200000 души(предположено по размерите на Плиска от международни археолози). То ако бяхме 8000-10000 души, за какво им е на византийците да пращат близо 60000 легионера е около 15000 войници по море. Та даже са си подвили и опашките няколко века. Включително и виден византийски пълководец равнява в книгите си(няколко тома за тънкостите на военните калпании) елитните войници (свитата на кана - да КАН а не хан(хан е нещо свързано с хапване и пийване))на 10 легионера, а българската армия за изключително дисциплинирана и с висок боен дух
б) с кръстоносците сме се справили и анално - нещо, което ватикана никога няма да ни прости- и затова повече не са и пробвали, с изключение на Амедей Савойски, който се препъва във Варна (тръгва от Константинопол) и си тръгва разорен- а ти сигурно си сръбваш Савой клуб.
3. Най-голямата историческа драма за България е обезглавяването на 52БОЛЯРСКИ рода от Цар Борис. Това води до разрушаване на единството на държавата. Това е най-голямата победа на византийската дипломация - затова ги наричам педераси, защото като не могат да ни надвият, действат като жени - goyaa - връщаме удара с независима църква и богослужение на МАЙЧИН и БАЩИН ЕЗИК, приемаме и учениците на Кирил и Методий.
Стига съм се прпавил на Паисий Хилендарски. Само ще кажа че грешно сте сванали идеята ми. Тя е описана във втората част на първото ми мнение.
Не съм и Волжки Българин, а Българин от западната част на съвременна България. Иследвал съм до 6-то поколение корените си. В родното ми село не е влезал турчин, камо ли циганин. На съпругата ми една от пра-пра-бабите е била в хайдушка чета. Имота в центъра е дарен на пра-пра-дядо й за това че е бил опълченец. Аз знам своята история, проблема е, че вие не знаете вашите.
Човек не се ражда овца а става такава. На мен ми отне 1 месец преди 2г, за да науча всички в квартала след 22ч да не прават дандании.
А вие колко пъти сте си защитили правата или просто е по-лесно дасе оплаквате!!!
публикувано от kikopro на 2007-10-02 04:03:23
щях да забравя - прочетете от къде черпи сведенията си Стефан Цанев за "Български Хроники" и само споменавам че Българите ги има в скандинавската митология(нямам предвид познатата ви от холивуд(министерството на пропагандата))
публикувано от tres1 на 2007-10-02 07:43:15
Браво момчета, хубаво е,че се замисляте, независимо от повода, за своя род и съзнание. Добре ще е да има повече като вас. Относно размислите бих се поинтересувал ако можете да намерите нещо за някои спомени на летописците от Вавилон за таканаричаните българи. Те твърдели,че на челно място в основният им закон пишело /не са били неграмотни/ "Да не позволяват силата да властва над разума" ..... да не ползват робство и робски труд .... В летописите на китайците пък пишело, че тези /българите/ били единствените, които след загуби на битки от монголите не се разпръсквали и изчезвали, а там където се оттегляли образували нови държавни формации

Интересно е да се помисли и по въпроса от къде са тръгнали тези хора - да обикалят земята де, защото много факти сочат, че са добре известни на древните араби, та чак до Хималаите, а от там насам също не са минали незабелязани. Разните хронисти римски, византийски и др. пишат , че българите са "повече от пясъка в морето"... Защо ли в днешна италия има планина Булгарели и фамилии булгарели, а тук няма примерно спагетини или др. Какво ще ви накара да помислите публикуваното, че при изследване ДНК на костите открити в района и датирани като "най-древната златна цивилизация на земята" и костите на живеещите сега и тук българи - има пълно съвпадение на 22 процента... Приятно мислене момчета - бъдете здрави!

публикувано от dimbidimbi на 2007-10-02 07:47:34
????????????? СИНИЯТ ВЪЛК съвсем друг филм ли е ?!?
публикувано от fellini на 2007-10-02 20:31:46
Yvetted, почему няма болгарские субтитри.Аз вьече сам болгарски гражданин и гражданин на Европейский Союз.Хочу да има былгарски буквычки.:P
публикувано от M.I.C. на 2007-10-03 00:13:00
Много разпалени мнения и аз се съгласявам с това че е хубаво да се гордеем, че сме българи. На някой места, поне спооред мен съфорумниците се отнасят далече далече. Всеки е дошъл от някъде и да се говори колко сме били велики и какви империи сме имали е малко несериозно. Имали сме си възходите и паденията както всички други раси/цивилизации. Били сме, бити сме и така. Чингис хан е била велика личност но не даваите повече кредит на монголите от колкото трябва. Тука имаше едно мнения за идеалите си и как те вярвали и разпространявали - номадски идеали движени от грабеж и експансионизъм което е нормално за цивилизациите от това време. Ама факт е и че империята им се разпада след смърта на Чингиз (Хан, Кхан, Кан, както изкай го наричай думата произлиза от там...както от caesar идват kesser, konnig, tzar, крал i tn.)
Що се отнася до нащта едномилионна орда дето идва с Аспарух..ами ако е била толкова защо на първо време бяга на запад. Тази цифра е супер огромна за онова време въпреки, че се отнася за номадски конни племена. Да не говорим, че по онова време Византия води много тежка война на изток персите мисля, че беше, което може би е основна причина за нашия успех.
За Христянството ще кажа само едно нещо. Според мен, ако не го бяхме приели може би сега България ня,аше да я има. Щяхме да бъдем считани за варвари от всичките ни съседи. Нито договори щяха да бъдат спазвани нито търговски отношения развивани.
Последно. Византииската империя били римляни?? Е може би в началото да, някаква малка част от управляващата каста, но след това нищо подобно. Константин просто взима по богатата част на Римската империя, която е и по спокойна.
публикувано от E23 на 2007-10-03 21:58:37
ЕЕЕЕХХХХХХООООО!!!!Не мога да ви разбера-Историци ли сте,Истерици ли сте?Ездачи ли сте,Ездачки ли сте?
На полвината многознайници коментарите им имат поне по една правописна грешка,друг пък го дава Чарлэ Бронсън в тъп филм от "80те - дисциплинира квартала,там един му е мъчно эа буквичките,се едно не се е навел на "американцы и Comp." !?! То хубаво да почиташ предците,ама неэабравяйте,че национален герой е Хитър Петър - дето като го прибрали,да има къде да спи и го нахранили,той им иплюскал тайно манджата и си сложил вътре мръсните цървули!!!
ГЕРОЙ!!! А!?!:wavecry:
публикувано от M.I.C. на 2007-10-05 07:55:05
Така е Моли,
но все пак колкото и далече да бяха стигнали остава въпроса колко време е щяло да просъществува. Ето примерно под внука на Ченгис, Кублай е имало шанс империята да продължи, но е супер трудно да администрираш такава огромна империя за толкова малко време. Ето на Римляните примерно е била 7 пъти по-малка в разцвета си и те са развивали администрацията с векове. Кублай само номинално се е водел като владетел на голяма част от западните територри на империята и е нямал почти никаква власт там.
публикувано от biadgo на 2007-10-09 18:49:56
kikopro, напълно споделям твоето мнение!!! А, относно omicron, човек, я верно вземи някоя друга книжка(препоръчвам ти проф.Божидар Димитров!) или ако толкова те мързи си изтегли поредицата на бТВ БЪЛГАРИТЕ, и тогава ми философствай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
публикувано от kirilstamov на 2007-11-04 14:10:45
Не знам какви сте критици, историци или философи ама филма си го бива много.
От мен 1000+ ако зависи!
публикувано от wanderfalke на 2007-11-10 03:00:23
Отлично omicron, отличен коментар по повод деградиралото българско племе!

Така е, не се сърдете господа чалгаджии, автоманиаци и
путкопоклонници...