omicron не зном на колко години си, какво си чел и какво знаеш, затова ми позволи да ти кажа някои неща:
1. и ти както всички си чедо на фантазиите на дебеловеждите партийни историци:
а) първо са ВОЛЖКИ а не ВЛОЖКИ (вложка е съвсем друго нещо)и второ този термин е наложен условно(както прабългари - пак дело на дебеловеждите партийни историци), в средновековието са си били само българи
б) Сталин изкуствено създава Татарстан, доклада на академиците занимавали се с етническото разнообразие на СССР е вписано че са българи и с такова самосъзнание, принудително са вписвани като татари и са били обект на рецесии, както българите в западните покрайнини, Македония и северна добруджа(а сигурно се кефиш на Лепа Брена)
в) сигурно нямаш време да четеш книжки, затова ти препоръчвам поредицата на БТВ
2. По въпроса за това че са ни таковали отвсякъде, пак препоръчвам книги, там ще разбереш
а) че не сме били една малобройна конница, а само нищо и никакви 800000 до 1200000 души(предположено по размерите на Плиска от международни археолози). То ако бяхме 8000-10000 души, за какво им е на византийците да пращат близо 60000 легионера е около 15000 войници по море. Та даже са си подвили и опашките няколко века. Включително и виден византийски пълководец равнява в книгите си(няколко тома за тънкостите на военните калпании) елитните войници (свитата на кана - да КАН а не хан(хан е нещо свързано с хапване и пийване))на 10 легионера, а българската армия за изключително дисциплинирана и с висок боен дух
б) с кръстоносците сме се справили и анално - нещо, което ватикана никога няма да ни прости- и затова повече не са и пробвали, с изключение на Амедей Савойски, който се препъва във Варна (тръгва от Константинопол) и си тръгва разорен- а ти сигурно си сръбваш Савой клуб.
3. Най-голямата историческа драма за България е обезглавяването на 52БОЛЯРСКИ рода от Цар Борис. Това води до разрушаване на единството на държавата. Това е най-голямата победа на византийската дипломация - затова ги наричам педераси, защото като не могат да ни надвият, действат като жени - goyaa - връщаме удара с независима църква и богослужение на МАЙЧИН и БАЩИН ЕЗИК, приемаме и учениците на Кирил и Методий.
Стига съм се прпавил на Паисий Хилендарски. Само ще кажа че грешно сте сванали идеята ми. Тя е описана във втората част на първото ми мнение.
Не съм и Волжки Българин, а Българин от западната част на съвременна България. Иследвал съм до 6-то поколение корените си. В родното ми село не е влезал турчин, камо ли циганин. На съпругата ми една от пра-пра-бабите е била в хайдушка чета. Имота в центъра е дарен на пра-пра-дядо й за това че е бил опълченец. Аз знам своята история, проблема е, че вие не знаете вашите.
Човек не се ражда овца а става такава. На мен ми отне 1 месец преди 2г, за да науча всички в квартала след 22ч да не прават дандании.
А вие колко пъти сте си защитили правата или просто е по-лесно дасе оплаквате!!!