все пак съм алармирана от филма - особено по отношение на вредните живачни допълнителни вещества. Ще внимавам повече и няма да се ваксинирам излишно - ще оставя дори грипната ваксина тази години. Но пък не съжалявам,че съм ваксинирана от шарките и от тетануст. Лекарят в Бавария ме гледаше странно като му казах,че доброволно се реваксинирам от тетануст - остави ме 15 минути с листовката на ваксината да чакам. И това е прекалено - тетануст не се лекува! Какво ще ме разубеждава! И от шарка не съм боледувала, ваксинирана съм и ще се реваксинирам ако е нужно, защото познавам деца на жени, които са боледували по време на бременност - найстина, ама найстина психично и физически увредени душици.
Моят набор беше първият, който беше ваксиниран на 14 години от този вид шарка, само момичетата, сега и момчетата, за да не заразяват бременните. Това е.
И аз на лично ниво приемам тежко овредените от ваксините, не искам да ми се случи - но ако не ваксинирам детето си и умре от шарка,или остане трайно овредено (много в Бавария) , какво тогава? Какво да правя с тази вина?