ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от anton_angelov на 2011-07-07 18:58:03
Вашето мнение относно Сблъсъкът на империите: Битка за Азия може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от ahylles на 2011-07-07 21:03:28
По голяма измишльотина не бях гледал. Подигравка с историята и избиване на комплекси за величие на дръпнатите". Рим никога е нямал претенции за тази азиатска част... Все пак 5 за труда на ъпа!:cool:
публикувано от dekodekov на 2011-07-07 21:08:14
супер има даже и китаици с римски униформи,явно са им сваршили европеиците
публикувано от unrealturbos на 2011-07-07 21:53:44
злета !!!:-O:-O:-O
публикувано от sjn на 2011-07-08 10:41:45
това да не е за изгубения легион?
Явно не е, има легенди за два изгубени легиона - в Африка и в Азия, но може и да се лит. измислици. Говори се, че изгубеният в Азия легион се е срещал с китайци и част от римляните са взети в плен по времето на седемте царства и са обучили китайци на тактически строеве и защитната формация "костенурка". Азиатският легион пък е търсил митичните мини на цар Соломон... Това са легенди, да не вземете поста на сериозно, де.
публикувано от deltasas на 2011-07-09 18:00:49
sjn
Инфото ти не е мн.точно.
И аз знам за 2 изцхезнали легиона...
1.9-ти легион изчзнал в британия..както във филма по ..с лучая.
2.След поражението на Крас в Азия от Партите,оцелелите така и не се завръщтат...смята се че останали там..но китайски историк,пище за скитащи войни в пустинята,европеиди,биещи се в странна формация"костенурка".с което обясняват и руси и сенеоки китаици в тази част на страната...но това е било около 1-ви век, авоенното дело било известно на китайците мн.мн. преди това..а и никога не са се били в формация"костенурка"..като цяло,китайската военна система е мн. различна от античната и средновековната европейска такава....
....И съм съгласен с първия коментар,за комплексите...:)
публикувано от deltasas на 2011-07-09 18:08:33
като цяло,китайската военна система мн. различна от античната и средновековна такава...
..И съм съгласен с ahylles за комплексите...
А и Рим може претенции да не е имал,но на китайците им е била известна великата сила властваща на запад,И дори индийци и китайци пратили дарове в знак на добра воля..за вс.случай..а РИМ мислел че отвъд пустинята няма нищо..:)
публикувано от kalpazan21 на 2011-07-12 19:52:55
Otdawna ne biah gledal po typ film makar che ne sum pridirchiv , :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
edinstweno pohvala za horata koito sa go preveli ;)