Тва описание обаче няма нищо общо с филма, ша знаете.
Ето как трябва да бъде:
По неясна причина китайците и римляните решават, че би било добре да се съюзят и да владеят света. За целта решават да уредят политически брак между китайска принцеса, наричана "принцесата" и римския принц Марк. Също така, по неясни причини трябва да се оженят на безименен остров някъде из Малака. Римската флота обаче се загубва по пътя, а Марк се оказва само с малка дружинка някъде в Индия. За да продължи, наема кораба на местен тарикат/плейбой/наследник-на-александър-македонски/цар-на-забутано-островно-племе. И така с помощта на новите си приятели, Марк успява да се представи на китайския адмирал/бодигард на Принцесата, който пък е наричан от всички "адмирала". Принцесата обаче решава, че това брака не е за нея. Тя иска да е славей и затова бяга в гората, къде е пленена от зли пирати-езичници, които нападат и обединения римско-китайски сватбен лагер. Бла-бла-бла... И аз да бях продуцент на филма, и аз щях да искам по-ефектно описание от това ;)
Също трябва да се отбележи, че езика не е само английски. 50% от времето хората си говорят на местния език, но винаги можем да си представим репликите, нали?!
Стария шаман към тариката: "Тези пирати са наши стари противници. Те убиха майка ти и изнасилиха сестра ти. Ти обаче си призван да си отмъстиш."
Тариката към племето: "Пиратите могат да вземат живота ни, но няма да вземат нашата СВОБОДААА!!!! (FREEDOM!!!)"