Едно не разбирам. Бяха решили да променят историята на първата игра, пича не беше в главната роля, Далия същност не беше лошата и цялата работа с отмъщението на Алеса и пр. Ок... Справиха се добре, и историята всъщност ми хареса много повече от тази на играта. Може и да е защото гледах филма преди това, нз.
Защо обаче после решиха да нагласят историята на третата игра,според първия филм и да я направят на втори. Като се решили да правят промените поне да се придържат към тях.
Сега има доста разминавания в сюжета, между едно и две.
Не ми се иска да спойля.
Според мен първия филм беше в пъти по - добър. Този ми се стори претупан и сякаш се бяха опитали да съберат три отделни, истории на едно и не стана. Пполучи се - първа част, тийн филм, втора част криминале, трета част хорър. Ако имаха повече време можеби нямаше да стане така претупано.
Атмосферата от единицата почти я нямаше.
Любовната история по мое мнение беше супер идиотска и нелогична. Ама нали е връзка в напрегнати обстоятелства....
И имаше един момент с онзи печат, който тя просто се протегна и взе от търбуха на един голям звяр. УТФ?!
И бтв, изобщо не ми харесва идеята с крипавия панаир. Нагледах се на такива неща. По времето на играта, може и да е било оригинално ама.... Но това си е от играта все пак....
В общи линии развитието не ми хареса особено.
Но от друга страна
Понеже го гледах на 3Д - Филма беше адски красив откъм ефекти. В началото като те удря тая пепел в лицето... лудница. Финалната битка много ме израдва. Саундтрака - както винаги брутален. И имаше едно същество сглобено от манекени, което ми се стори доста оригинална идея. и разбира се Pyramid Head Изкърти положението на макс с появите си.
Историята за съжаление не ми хареса и не защото сама по себе си не е яка - в играта, макар и лееко различна, си е доста стабилна. но историята на първия им филм, не ми се връзва с историята на третата игра и когато са се опитали да съчетаят двете малко е отишла на криво работата. Не мога да повярвам, че го казвам, но по - добре да не бяха следвали третата игра изобщо.
Оф не мога, ще кажа къв ми е зора, ако щат да трият, ако щете чете:
СПОЛЕРИ
Четете САМО ако те гледали филмите.
В първата игра, ако помня правилно, Далия търси Шерил за да я събере с Алеса да използва печата на Самаел и да я направи майка на някъв си бог, но се проваля и Шерил май се прероди в бебе. Там бащата е главен герой и си я взима в къщи и се махат от Сайлънт Хил - и това е само главната разлика. И така историята логично продължава в тройката горе долу както е във филма. с изключение на това че Джон Сноу го няма и човека спойлер умира (както си му е реда) а детектива живее. Разбира се в третата игра за да може да мръдне малко историята този бог в крайна сметка се появява и хвърля на наща героиня сериозен пердахец. Ама накрая Хедър/Шерил триумфира и тя и детектива се прибират у дома.
Това беше до тези от вас, дето не са играли игрите.
Във първия филм обаче разликата е огромна.
Алеса, демончето, което се води тъмната й страна и Шарън са три отделни неща. Алеса беше възрастна и жива до кря на филма, може би и след това. Филма се развиваше около отмъщението на Алеса, към тези, които я бяха изпекли жива, понеже уж била вещица. Кристабел и компания видяха, че Шарън прилича на Алеса и опитаха да я убият, понеже бяха промити мозъци и мислиха, че така ще победят демона, обаче мама вкара демона вътре в църквата, Алеса също се появи заедно с леглото си и им видяха сметката. мама Роуз и дъщеря и Шарън се прибраха и опа - никой не ги виждаше.
И ето ги дупките за които говоря.
Шон Бийн и полицая в единицата влизаха постоянно в града и инщо необичайно не им се случи. - във втория филм няква си мацка каза, че просто е направила погрешен завой. Добре как така? Единствените преди, които успяха да влязат и да видят реалността на Алеса бяха Роуз, Шарън и Сибил, само защото се мъкнеше след тях. Как така изведнъж можеш да завиеш в погрешна посока и да видиш всичко, каквото е...
В единицата, даже и да речем, че този мистериозен орден ги е имало, те искаха да убият Шарън и даже пратиха Роуз да убие демона, защо ще убиват, която и да е от двете страни, ако искат да съберат Алеса и Шарън и да ги направят инкубатор за техният бог, както заяви в две сестрата на Кристабел. Няма логика. Освен това в едно не мясаха много на орден, а по - скоро на банда страхливци, ма нейсе. Тва не е важно.
В две, демонът който в едно каза"Имам много имена но за момента съм тъмната страна на Алеса" беше оприличен на самата Алеса. Което също няма логика, понеже видяхме Алеса в единицата, че беше жива, не дотам здрава, възрастна жена. И начина по който Шарън се отърва в две от демона беше прост. но това е лично мое мнение.
Също така и не разбрах, защо демонът се опитваше да убие Шарън във втория филм. Мога да предположа, че не е искала да се съберат в едно, но в крайна смета, като стана така не беше чак път толкова лош резултата. Реално Шарън+Алеса нищо не напрай, Пирамидната Тиква реши целия проблем. (И едно мерси не получи, горкия) Що аджеба не го е направил преди? Не е можел да влезе при тях, или...?
А и това ми напомня - В първия филм, когато роуз вкара демона в църквата, настана епично клане. Във втория, когато Шарън и демона влязоха в, да речем че тва беше църква, демона никва не я свърши, защо? При положение че очевидно, щом Пирамид Хед й се притече на помощ, значи "кошмарът" е под неин контрол и може да проникне. Не го разбрах това изобщо.
От друга страна обяснението защо майката я няма, дето го дадоха в огледалото, ще се повтора - беше лейм, ама от всякъде. Тоя артефакт, който уж бил единствения изход от кошмара, в крайна сметка тъй и не изпълни тази си функция. Той просто "показваше истинската същност на нещата." За къв й е на Шарън+Алеса да гледа истинската същност на нещата, като можеше просто да каже "Ей, триъгълния, ела да отрепеш тая с бялата коса" - щеше даже да му спести порязванията, на чудовищенцето. Истината е, че този артефакт беше вкаран, за да обяснят някак прибирането на Шарън и липсата на Роуз. И може би тр да е някъв еквивалент напечата на Самаел от първата игра (много по - яко име от Метатрон!), обаче в крайна сметка беше нелогично оная да го иска, ако ще я напарй озъбен демон, дето ще изплаши всичките си последователи, ама нейсе, да речем че не е знаела. Което не означава ли обаче, че тоя бог не може да бъде призован от нея? - Печата прай лошата озъбен демон, без да ползва печата, тя не мож да призове тоя бог, ама пипне ли го става озъбен демон и скача на бой (да трепе момичето което тр дароди тоя бог), обаче без него, без да го пипне, не може да призове, оня бог, обаче пипне ли го, става демон, ма не го ли пипне не може да.... схвнахте, нали?
И*а парадокса...
Ениуей... Имам и друго за което да мрънкам, но ше спра до тук.
КРАЙ НА СПОЙЛЕРИТЕ
Просто историята на втория филм не отговаря на тази от първия, а на тази от първата и третата игра. Можеше да е съвсем отделен Сайлънт Хил и щеше да е доста добър, но сега... само ме разочарова след цялото чакане.
Простете за спойлерите и дългия коментар. Просхо видях, че моного хора роптаят, че другите просто не са разбрали филма. Ок, да речем че и с мен е така, оправдайте ми логично изредените дупки в сюжета и ще се съглася с вас.
Единицата още си ми е в топа - много здрав филм.
Иначе, препоръчвам ви да го гледате,въпреки роптаенето ми. За предпочитане с кристално качество, или ако можете на 3Д -Красив е много и... може да мине за интересен.