teleprikon , понеже ме нападаш, съветвам те да прочетеш "Изкуството на сънуването" на Кастанеда и на една от жените там "Живот в сънуването" на Флоринда Донер. Има директни съвпадения на изрази като "сънувано тяло" които ще откриеш там, а и в субтитри, поне в които имам - филма не съм го теглил от този торент. Освен понятията като сънувач, има и чисто идейни неща, да си в съня на друг, да се събудиш в друг сън, да не знаеш дали сънуваш или си буден и дали въобще може да се събудиш. А и цялостната игра с възприятията.
Аз само казах, че има вмъкнати неща и ако наистина ги прочетеш, ще се убедиш в това. Иначе ако не е взето от реални изявления на различни хора, бих го определил като хаотичната представа на някой чел доста различна езотерика. Често в езотериката се говори нормални неща от науките, но странни спрямо ежедневието, за да се опита да се убеди някой, правейки разни изводи.
А това, че ме дразни анимацията е лично мнение и наистина трудно си наложих да го изгледам, а за "A scanner darkly" даже и не успях.