ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от tt555 на 2008-01-06 12:29:41
Вашето мнение относно Реален живот може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от zorm на 2008-01-06 12:44:52
Изглежда обещаващ филм. Мерси за ъпа!
публикувано от Nosferath на 2008-01-06 12:51:08
Ще видим колко ще е добър филма ;)
публикувано от Nosoft на 2008-01-06 20:11:55
Това е за такива които си падат по езотерика, с вмъкнати неща тип книгите на Кастанеда, но дори и да си падате по такива не е гарантирано, че ще ви хареса. Определено не е за всички и анимацията е дразнеща - без нея ще е почти документален филм.
публикувано от teleprikon на 2008-01-06 21:02:58
Пич не знам защо се изживяваж, като филмов критик
но, няма нищо от идеите на Кастанеда, който не си чел
Съмнява ме, че и филмът си изгледал до край
виж с думичката езотерика донякъде си познал
На който му се гледа нещо различно и смисленно да заповяда, да не се плаши, че може и доста да не разбере
публикувано от Sem_D_D на 2008-01-06 21:10:33
еее, доброто старо нещо не се забравя!
визуалният подход във филма по-късно е доизпипан в "A scanner darkly" от същия екип, но по- хай-тек.
Ефекта си е като че ли си напушен или на гъби, не знам как по0точно да го определя. Гениите зад тоя филм включват откъси и алюзии с предишни произведения като преди залеза и преди изгрева, малки роли и изяви на известни други режисьори, но ако не познаваш или не си виждал човека преди това, трудно ще знаеш че е той ;)
материята, която се обсъжда е много тежка и разнообразна, но това му е и хубавото на филма.
този филм прави известна техниката ротоскопинг, правен е години, кадър по кадър от художници майстори на мак-овете. ако ви харесва Човекът от Земята, шансът е голям и този да ви се понрави също.
публикувано от Starbreaker на 2008-01-06 22:50:43
daite oshte ot tozi rejisior!
публикувано от zonian на 2008-01-07 00:42:42
SEM D:"визуалният подход във филма по-късно е доизпипан в "A scanner darkly" "
това да ама едва издържах 40 мин от тоя филм.А "scanner darkly" дори ми беше интересен!:thumbsdown::thumbsdown:
публикувано от Sem_D_D на 2008-01-07 20:53:18
Целите, за които е използвана техниката в двата филма са различни - в "камера потъмняла" (така ли го преведоха скенера?) има максимална прилика с реалната сцена и изглед на героите, като изключим клоук-ът със сменящите се бързо лица.
При "Осъзнат живот" - самият главен, ахем, герой преминава през няколко различни виждания и рендъри, отразяващи по-скоро като дух тезите, за които се говори, отколкото просто следене на контурите. една техника, различни приложения :)
определено не е редови екшън, но 6 точки на екипа, че се появи и тук! :thumbsup: за проверката на времето и че я е издържал този филм.
публикувано от Nosoft на 2008-01-07 22:54:51
teleprikon , понеже ме нападаш, съветвам те да прочетеш "Изкуството на сънуването" на Кастанеда и на една от жените там "Живот в сънуването" на Флоринда Донер. Има директни съвпадения на изрази като "сънувано тяло" които ще откриеш там, а и в субтитри, поне в които имам - филма не съм го теглил от този торент. Освен понятията като сънувач, има и чисто идейни неща, да си в съня на друг, да се събудиш в друг сън, да не знаеш дали сънуваш или си буден и дали въобще може да се събудиш. А и цялостната игра с възприятията.
Аз само казах, че има вмъкнати неща и ако наистина ги прочетеш, ще се убедиш в това. Иначе ако не е взето от реални изявления на различни хора, бих го определил като хаотичната представа на някой чел доста различна езотерика. Често в езотериката се говори нормални неща от науките, но странни спрямо ежедневието, за да се опита да се убеди някой, правейки разни изводи.
А това, че ме дразни анимацията е лично мнение и наистина трудно си наложих да го изгледам, а за "A scanner darkly" даже и не успях.
публикувано от r55 на 2008-01-14 21:37:24
хах ... Това е доста любопитно --- Филма е нечовешки ... много добър ... а колко награди е спечелил пффффффффффффф ... За жалост както всички добри беше подминат за България... Thanks to HBO и кратката ми визита в US успях да си го намеря и constantly си фо гледам.. Много голямо браво на ъплодерите....:thumbsup:
публикувано от kaligon на 2008-05-29 21:59:58
Вчера гледах филма по БТВ преведен като Реалният живот)и мога да кажа, че бях възхитен!!