ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Malik на 2008-10-20 18:44:38
Вашето мнение относно Пътешествие до центъра на Земята може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от jongov на 2009-02-13 23:22:34
Ако не можеш да намериш филтъра, това е защото не е регистриран. Стартирай register.bat или изпълни в директорията където
си разархивирал филтъра "regsvr32 JongovVideoRGBSwitchFilter.ax". След като направиш това, не трябва да триеш или местиш ax файла.
След регистрацията филтъра би трябвало да се види в GraphEdit-a. Стартираш GraphEdit и от менюто Graph избери Insert Filters...
В новия диалог отвори секцията DirectShow Filters, където всички филтри са подредени по азбучен ред. Таб би трябвало да го видиш.
публикувано от DzArEdZ на 2008-10-20 19:01:09
[b][Мерси][/b]
публикувано от Rusi_MC на 2008-10-20 19:27:13
много ми е интересно как ще гледаш в домашни условия 3D
публикувано от agyagy на 2008-10-20 19:33:32
с 4ервено-зелени о4ила...пак става....кво може би ще е по-добре да си го прожектираш на стената..:blush:
публикувано от kzagorov на 2008-10-20 20:12:33
Всъшност, гледа се..Аз съм пробвал само с един епизод на Щрек..това още не съм го гледал, но е важно също така и о4илата да са добри! Някой да знае от каде може да се намерят добри о4ила???
публикувано от mrspirit на 2008-10-20 21:23:36
Аз имам Shrek 3D заедно с 4 чифта анаглифни очила (тези със синьо и червено фолио за всяко око), които бяха в кутията на самия филм. Сега ще гледам и този в 3D. Единствения проблем при гледане на такива филми с такива очила е, че след 10-тина минути направо ме заболява главата. Самото зрение на човек не е пригодено да се натоварва с гледане през повърхности с различен цвят за всяко око. По-добрия вариант е да се отиде на кино и да се гледа филма с новите очила, които напрактика са безцветни и докато се гледа филма не си натоварваш зрението толкова, защото стъклата нямат два различни цвята, а са си прозрачни.
публикувано от mrspirit на 2008-10-20 21:24:41
защото стъклата им са си прозрачни. В домашни условия можете да си вкарате такъв проектор, но ще ви струва доста соленко. ^^
публикувано от piasak на 2008-10-21 01:31:28
човече, дръж си главата изправена (очите трябва да са водоравно) за да си гледаш без да те боли нищо...иначе е все тая с какви очила гледаш.....
публикувано от graeme246 на 2008-10-21 13:08:20
THIS DOES NOT WORK WITH RED BLUE GLASSES.I TRIED THEM BUT YELLOW AND GREEN LONG WAY OUT..
публикувано от kokidido на 2008-10-21 14:36:52
публикувано от mrspirit на 2008-10-21 19:01:11
@piasak е така няма ли да ми омалее врата да си държа главата в идеално хоризонтално положение? Благодаря за съвета, ще пробвам и ще споделя дали се е получило. ^^
публикувано от zamazum на 2009-02-25 19:04:22
не мога да свържа Jongof ..... със Color Space....
дава ми някаква грешка и не иска Защо ?
Какво трябва да направя? или греша някъде !!!
HELP :-O
публикувано от mafin71 на 2008-10-26 13:24:58
Много забавен филм.
публикувано от emilio_dobrev на 2008-11-02 18:11:22
otivaite na 3d kino da go gledate filma e vednuj
публикувано от gataka на 2008-11-03 18:33:43
Ето за тези очила става дума :

http://forum.arenabg.com/index.php?showtopic=41937&st=0&gopid=347468&#entry347468
публикувано от vesincety на 2008-11-05 22:28:02
Ei mn qk film be :-/:-/:-/:offtopic::offtopic::offtopic::wavecry::wavecry:
публикувано от viktor4089 на 2009-04-12 02:15:14
на мен неще да ми регистрира Jongov Video RGB Switch Filter, бат файла показва няква грешка
публикувано от mi6omanov на 2008-11-26 20:36:31
ФИЛМА Е С ЗЕЛЕНИ И ЛИЛАВИ СЕНКИ И Е МНОГО ГАДНО ЗА6ТО ЗАПА4ЖАТ ДА ТЕ БОЛИАТ О4ИТЕ.АКО МОГЕ НИАКО ДА ГО ОПРАВИ :thumbsdown:
публикувано от jongov на 2008-11-29 09:26:17
Как да гледаме Journey to the Center of the Earth с Червено-Циан очила.

1.Изтегляте си този архив http://tsviatko.jongov.com/download/jongovvideorgbswitchfilter.zip 2.Разаргивирате в някоя директория и стартирате register.bat
3.Стартирайте GraphEdit апликацията.
4.От менюто на GraphEdit “File”-“Render Media File” избирате филма p-j3d.avi . Ще се построи граф който ще прилича на този от архива – normalgraph.png. Най-вероятно видео декодера ще е различен.
5.С мишката селектирате връзката между видео декодера и видео рендера. Изтривате я с кочето “Del”.
6.От менюто “Graph” –“Insert Filters” рагъвате групата “DirectShow filters”. Намирате „Color Space Convertеr”, селектирате го и натискате бутона „Insert Filter”. В същата група намирате „Jongov Video RGB Switch Filter”, селектирате го и отново бутона „Insert Filter”. Затваряте диалога с филтрите.
7.Свързвате изхода на видео декодера с входа на „Jongov Video RGB Switch Filter”. Става с мишката – отивате на изхода на видео декодера и натискате левия бутон на мишката и изтегляте до входа на “Jongov Video RGB Switch Filter”.
8.Свързвате изхода на „Jongov Video RGB Switch Filter” с входа на “Color Space Converter” филтъра.
9.Свързвате изхода на “Color Space Converter” филтъра с входа на “Video Render” филтъра. Сега графа би трябвало да изглежда като този от архива rg_switch_graph.png
10.Натискате зеленото бутонче за Play.

Не е много просто, но не ми се пишеше плеър само за един филм.

Ето и какво прави „Jongov Video RGB Switch Filter” филтъра:

Филмът е смесен с Зелено-Магента (лИлаво) цветове. Това е странно и за първи път виждан такъв тип смесване. Обикновенно се смесва червено и цян, тъй като са отместени на най-голямо разстояние един от друг (зеления цвят има най-широк спектър и би трябвало да стои по средата). Магентата е построена от червен и син цвят, а циана е от син и зелен.

http://www.iordanoff.info/wp-content/uploads/2007/11/cmy.gif За да обърнем филма от зелен – магента към червен-циан трябва да се обърнат червения и зеления канал в изходното изображение. Точно това и прави филтъра.

Приятно гледане.

Ако някой има проблеми с „кутийките” да се обади.

Поздрави,
Цвятко Джонгов
http://tsviatko.jongov.com
публикувано от jongov на 2008-11-29 09:26:52
6.От менюто “Graph” –“Insert Filters” рагъвате групата “DirectShow filters”. Намирате „Color Space Convertеr”, селектирате го и натискате бутона „Insert Filter”. В същата група намирате „Jongov Video RGB Switch Filter”, селектирате го и отново бутона „Insert Filter”. Затваряте диалога с филтрите.
7.Свързвате изхода на видео декодера с входа на „Jongov Video RGB Switch Filter”. Става с мишката – отивате на изхода на видео декодера и натискате левия бутон на мишката и изтегляте до входа на “Jongov Video RGB Switch Filter”.
8.Свързвате изхода на „Jongov Video RGB Switch Filter” с входа на “Color Space Converter” филтъра.
9.Свързвате изхода на “Color Space Converter” филтъра с входа на “Video Render” филтъра. Сега графа би трябвало да изглежда като този от архива rg_switch_graph.png

Филмът е смесен с Зелено-Магента (лИлаво) цветове. Това е странно и за първи път виждан такъв тип смесване. Обикновенно се смесва червено и цян, тъй като са отместени на най-голямо разстояние един от друг (зеления цвят има най-широк спектър и би трябвало да стои по средата). Магентата е построена от червен и син цвят, а циана е от син и зелен.

http://www.iordanoff.info/wp-content/uploads/2007/11/cmy.gif За да обърнем филма от зелен – магента към червен-циан трябва да се обърнат червения и зеления канал в изходното изображение. Точно това и прави филтъра.

Приятно гледане.

Поздрави,
Цвятко Джонгов
публикувано от jongov на 2008-11-29 09:27:21

Приятно гледане.

Поздрави,
Цвятко Джонгов
публикувано от jongov на 2008-11-29 09:28:03
(зеления цвят има най-широк спектър и би трябвало да стои по средата). Магентата е построена от червен и син цвят, а циана е от син и зелен.

Приятно гледане.

Поздрави,
Цвятко Джонгов
публикувано от overboost на 2009-01-18 14:32:49
стигам до там като трябва да вкарам това Jongov Video RGB Switch Filter и немога да го намеря в програмата
публикувано от jongov на 2009-03-04 11:35:44
Странно, би трябвало да стане. Можеш да опиташ с AVI Decompressor филтъра вместо ColorSpaceConveret.
публикувано от vladykiss на 2009-04-28 14:00:31
А има ли начин да не използвам register.bat. Дава ми 0x80004005 error. С Windows 7 съм. Опитах се да направя подобен бач файл, но не работи. Моля помогнете ми!!!!:(
Петър
публикувано от vladykiss на 2009-04-28 14:22:29
А някой може ли да качи филма за red-cyan очила в Арената, защото е по лесно и аз не мога да го направя.
публикувано от jongov на 2009-12-28 20:57:18
Под Windows 7 филтъра трябва да се регистрира "As administrator". Стартирай бат файла "As administrator".
публикувано от gogo81 на 2010-03-13 13:29:36
И в крайна сметка с какви очила трябжа да се гледа филма?
red-cyan ли?
публикувано от martopi4a на 2010-03-26 20:42:02
За 3D очила-skype deathwing___
публикувано от gogo81 на 2010-04-14 12:41:39
Всичко ми се получава със Graphedt, но немога да пусна субтитрите.

В оригиналния вариянт преди обръщането на цветовете имам блок DirectVobSub, който е свързан между видео декодера и Video Render-а така субтитрите си тръгват но не са обърнати цветовете.

Опитах да сложа блока за субтитрите между видео декодера и Jongov Video RGB Switch Filter - не се получава, между Jongov Video RGB Switch Filter и Color Space Convert също неможе
Пробвах и между Color Space Convert и Video Render-а пак не се получава.

Какво мога да направя за да ми тръгнат субтитрите?
Има ли написан плеар за обръщане на цветовете на който да вървят и субтитри?
Какви други варианти има? Освен да си купя и зелен – магента очила :) :D
публикувано от gogo81 на 2010-04-14 12:42:24
Има ли написан плеар за обръщане на цветовете на който да вървят и субтитри?
Какви други варианти има? Освен да си купя и зелен – магента очила :)