ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от exeqt на 2008-05-17 19:35:30
Вашето мнение относно Полетът на Кеприкорн едно може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от michaella23 на 2008-05-18 01:20:44
Абсолютно задължителен филм. В първия момент даже се опитаха да забранят излъчването му в САЩ... Гледайте и ще разберете защо.
публикувано от anastasko на 2008-05-18 10:21:32
Много добър филм и като се има в предвид,че е сниман
78ма година в разгара на студената война се чудя как изобщо са им позволили да го излъчат.:thumbsup::thumbsup:
публикувано от kinglear на 2008-05-19 19:13:19
Няма какво да се чудиш. В Америка има свобода на словото, заразлика от бившия комунистически блок, където свобода на словото нямаше
публикувано от bobbyr на 2008-05-25 21:51:16
Е щом сме го гледали все пак нещо е имало за разлика от сегашната парична свобода:D
публикувано от navogenic на 2008-05-27 01:39:30
kinglear, как пък реши че има свобода на словото в америка. ясно е, че сега са с промити мозъци , но и по време на студената война фанатизиране е имало и в двата лагера. до ден днешен ги държи американци. кажи им Русия и гедай какви глупости ще ти наредят - за голяма част от тях тя все още е враг номер едно, редят велики мисли за империи и пр.
филмът е задължителен. класика!
публикувано от hudson_bg на 2012-07-25 18:29:18
Като казахте свобода на словото - това е виц от времето на социализма:
Американец и българин:
А: при нас има свобода на словото
Б: и какво е това?
А: мога да застана пред белия дом, да викам "долу Рейгън" и никой нищо няма да ми направи
Б: това ли било? И аз мога да застана пред министерския съвет и да викам "долу Рейгън" и на мен никой нищо няма да ми направи.

В този ред на мисли, щом филма представя американското правителство в лоша светлина, защо да не го пуснат в България? Нямам спомен да съм го гледал на кино, но със сигурност съм го гледал по телевизията и това беше 80-те години.