ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от BaRdOmEtOo-X на 2011-04-17 20:52:35
Вашето мнение относно Писък 4 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от coconut на 2011-04-20 11:15:02
Коментара на места е възможно да съдържа малко спойлери!!
На мен филмът ми харесва, но съм наясно, че хора, които не са фенове на поредицата или не са навътре в нещата, няма как да останат очаровани, защото наистина изглежда като един повърхностен филм... Колкото до това, че не е страшен, като цяло поредицата никога не е наблягала на това - филмът разчита на друг вид страх в публиката, а именно на реалистичното... т.е, както казват повечето, убиецът е некадърен - пада, става и т.н, но показва, че е най-обикновен човек и може да е всеки един от нас и факта, че на теория наистина може да се случи нещо такова според мен си е страшно..
А на мен едно от многото неща, които ми харесаха във филма беше това, че за разлика от предните части те не правят съпоставки или връзки с други страшни филми, а именно с предните Писъци, което ми допадна като мотив ... А репликата на Чарли: Ранди и Сид най-накрая заедно! наистина много пасна като мотив. Отделно се засегна една доста нашумяла тема днес - накъде върви младежта и ако забелязвате обясненията на Джил накрая, можем да видим как наистина се променя ценностната система на обществото, което си е малко плашещо..
Началото също беше креативно, въпреки че малко претупано.Може би трябваше да не бързат с релното убииство на Марни и Джени.Краят си беше шокиращ, особено за тези като мен,които се интересуваха за филма преди да излезе и горе-долу имаха изградена представа за героите.Любия ми герой определено беше Кърби и според мен, щом ще я убиват, трябваше да е малко по-епично :D Филмът не е за подценяване,според мен и го препоръчвам на истинските хорър фенове, а не на Saw-фанатиците примерно, за които многото кръв и гнусотии означават хорър :)
публикувано от Cinemascrotum на 2011-04-18 09:33:18
Приятна изненада в жанра след резила през последните години: [url]http://cinemascrotum.wordpress.com/2011/04/18/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-4-scre4m/[/url] :thumbsup:
публикувано от Bastor на 2011-04-17 22:29:30
Изобщо не се занимавайте да я гледате тази боза.

Мързелив безинтересен филм. Отрова за хорър жанра.
Като цяло директорите са абсолютно неталантливи олигофрени.
публикувано от XViDEO на 2011-04-17 23:16:46
е ти ква глуспот каза за Уес Крейвън :lol:
публикувано от Horiffy на 2011-04-17 23:58:32
е кво да е на първо място??? аватар ли?
публикувано от DreamWavecho на 2011-04-18 00:36:31
В IMDB гласуват повече американци. Техните представи за добър филм са по-различни. Забелязъл съм, че мюзикълите много се тачат в IMDB - жанр, който дразни повечето българи примерно. Оценката в IMDB е относителна естествено.. Филма естествено е бозичка, не случайно се подиграват с него в Scary Movie. Още като види човек обложката, където имената на актьорите са разместени и става ясно с какъв професионализъм е гледано на филма.(Кортни Кокс определено не е тази по средата) Относно режисьора - може и да е добър като цяло, но тук определено не му се е получило. Мерси за ъпа все пак!
публикувано от Kova4a на 2011-04-18 00:48:02
Абе напълни се с разбирачи и филмови ктитици! Аз съм изгледал всички култови трилъри и горъри и не знам какво само критикувате, Филмът може да не е шедьовър, но не е лош, а Уес Крйвън си е култов сценарист и режисжор дори и напоследък да не е във върховна форма.
публикувано от Kova4a на 2011-04-18 00:51:38
Да, Александър Аджа не е лош - още от 2003 като гледах Haute Tension се впечатлих и съм му гледал всичко след това, но и той не е номер 1 и Пираня беше пълна излагация. А относно това, че се подиграват с Писък в Scary movie -абе това ли ви е мерилото, ами че те се подиграват с едни от най-добрите в жанра - Екзорсиста, The Ring и т.н.
публикувано от doko81 на 2011-04-18 01:08:27
Не мога да се съглася с тези , които критикуват Wes Craven.

Craven е създател на две от най-култовите класики в жанра: The Hills Have Eyes & A Nightmare on Elm Street. Особено вторият филм е легендарен в жанра а Фреди Крюгер е един от най-запомнящите се "герои" в жанра.
Съгласен съм ,че Scream 4 не е от нивото на първия и втория филм, но не може да му се отрече,че отново успява що-годе успешно да осмее жанра като цяло.
Това определено не е най-добрият филм на Wes Craven, но да се хули един от хората дали уникални филми на този жанр си е левашко.
публикувано от asencho93 на 2011-04-18 04:25:11
Гледах го на кино и мога да ви кажа, че е 1-н от най-тъпите филми които съм гледал!!! :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
публикувано от rosomax на 2011-04-18 13:59:25
Има ли излязли в някой саит subs ? :)
публикувано от sixxxbg на 2011-04-18 17:45:32
Тези снимки са по зле и от VHS качество :-/
публикувано от coconut на 2011-04-20 11:17:02
че на теория наистина може да се случи нещо такова според мен си е страшно..
А на мен едно от многото неща, които ми харесаха във филма беше това, че за разлика от предните части те не правят съпоставки или връзки с други страшни филми, а именно с предните Писъци, което ми допадна като мотив ... А репликата на Чарли: Ранди и Сид най-накрая заедно! наистина много пасна като мотив. Отделно се засегна една доста нашумяла тема днес - накъде върви младежта и ако забелязвате обясненията на Джил накрая, можем да видим как наистина се променя ценностната система на обществото, което си е малко плашещо..
Началото също беше креативно, въпреки че малко претупано.Може би трябваше да не бързат с релното убииство на Марни и Джени.Краят си беше шокиращ, особено за тези като мен,които се интересуваха за филма преди да излезе и горе-долу имаха изградена представа за героите.Любия ми герой определено беше Кърби и според мен, щом ще я убиват, трябваше да е малко по-епично :D Филмът не е за подценяване,според мен и го препоръчвам на истинските хорър фенове, а не на Saw-фанатиците примерно, за които многото кръв и гнусотии означават хорър :)
публикувано от coconut на 2011-04-20 11:18:14
система на обществото, което си е малко плашещо..
публикувано от coconut на 2011-04-20 11:19:07
и гнусотии означават хорър :) Май се отнесох малко.. но евала на тези, които ще прочетат всичко :D:D :)
публикувано от radsmack на 2011-05-05 16:48:50
1-вата и 2-рата част си беха класика в жанра. Но все пак , горе долу става тоя филм :D Craven , ти напрао преразказа Властелина на пръстените с тия твойте коментари :lol::lol::D:D . Но нека не забравяме ,че Saw филма има 1000 серии , но само 1 и 2 бяха наи хубавите . Все пак евала на ъпа , на мене ми хареса филмюето :)
публикувано от radsmack на 2011-05-05 16:50:38
опа имах предвид Coconut :D:D извинявам се за double - поста ::D
публикувано от huiashdkhfkasdj на 2011-05-23 19:50:33
Това е най-яката поредица, тези които казват, че не струва, не разбират от филми. Гледайте го, хора, няма да съжалявате! ;)