Коментара на места е възможно да съдържа малко спойлери!!
На мен филмът ми харесва, но съм наясно, че хора, които не са фенове на поредицата или не са навътре в нещата, няма как да останат очаровани, защото наистина изглежда като един повърхностен филм... Колкото до това, че не е страшен, като цяло поредицата никога не е наблягала на това - филмът разчита на друг вид страх в публиката, а именно на реалистичното... т.е, както казват повечето, убиецът е некадърен - пада, става и т.н, но показва, че е най-обикновен човек и може да е всеки един от нас и факта, че на теория наистина може да се случи нещо такова според мен си е страшно..
А на мен едно от многото неща, които ми харесаха във филма беше това, че за разлика от предните части те не правят съпоставки или връзки с други страшни филми, а именно с предните Писъци, което ми допадна като мотив ... А репликата на Чарли: Ранди и Сид най-накрая заедно! наистина много пасна като мотив. Отделно се засегна една доста нашумяла тема днес - накъде върви младежта и ако забелязвате обясненията на Джил накрая, можем да видим как наистина се променя ценностната система на обществото, което си е малко плашещо..
Началото също беше креативно, въпреки че малко претупано.Може би трябваше да не бързат с релното убииство на Марни и Джени.Краят си беше шокиращ, особено за тези като мен,които се интересуваха за филма преди да излезе и горе-долу имаха изградена представа за героите.Любия ми герой определено беше Кърби и според мен, щом ще я убиват, трябваше да е малко по-епично :D Филмът не е за подценяване,според мен и го препоръчвам на истинските хорър фенове, а не на Saw-фанатиците примерно, за които многото кръв и гнусотии означават хорър :)