Прав е sharky541: "Филмът е изключителна боза, много муден и дълъг, до края се надявах нещо да се развие, но не, не си губете времето и не се подлъгвайте по високата оценка на филма." Псевдоинтелектуален филм, прекалено разтеглен, разнопланов, идейно разфокусиран, направен върху мъгляв сценарий разказващ някаква объркана история по хаотичен начин, същевременно претенциозен и квазифилософски.
Да, перфектна режисура; да, перфектна операторска работа; да, невероятен актьорски ансамбъл - просто да се чудиш как "брат и сестра" Уашовски са сглобили от подобен качествен материал един пълен сурогат, полуфабрикат. Имам предположение, че просто е трябвало да съкратят много от заснетия материал и да премахнат някои сюжетни линии по искане на продуцентите, за да се поберат в определено времетраене; има много прецеденти когато тази процедура е провалила големи потенциално творби - примерно Апокалипсис сега има една късна режисьорска версия, (redux) в която Копола показва истинския си филм, както го е заснел, а не цензурираната версия за екран. Опасявам се, че и тук може да е станало така...
Моето мнение е, че те след Матрицата, когато и двамата бяха още "братя", не успяха да заснемат нищо по-добро и ще си останат в историята на киното с тази трилогия...моля за извинение за дългия постинг, просто ми се стори че трябва да се аргументирам, а не само да пиша хареса ми или не...ами не ми хареса...