Не на суеверията и псевдо науката!
Teron, можеш ли да се сетиш какво ли би казал Карл Сейгън относно пророчествата?
Всеки има правото да вярва в каквото пожелае - живеем в свободна страна. Дали се заблуждава или не това си е проблем на самата личност. Не може с лека ръка да се каже кое е суеверие и кое истина. Има неща, за които аз лично нямам обяснениe и които ме карат да мисля малко по различно. Например Ванга е предсказала, че кулите близнаци ще паднат, 44-тият президент на сащ ще бъде чернокож и скоро след стъпването му на президентския стол в америка ще има сериозна криза....
Относно Сейгън и пророчествата мога да заява, че знам какво е неговото мнение по този въпрос, но небива да забравяме, че сме ограничени по един или друг начин. Това което искам да кажа е, че има повече измерения от тези в които живеем(11 според теорията за суперструните), но най - добре е обяснил този въпрос в един от епизодите от космос, който предполагам си гледал:)...
Аз също съм против суеверията и псевдо науката, но не бих могъл с лека ръка да кажа кое е суеверие и кое псевдонаука. Ще спра да тук, само запоследно ще кажа, че несъм много запознат със Нострадамус и неговите пророчества, това, че ги качвам тук не значи, че непременно сляпо се придържам към тях, а просто съм решил да ги споделя с другите докато все още са на харддиска ми:)