ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от kachamaka на 2007-06-13 09:15:27
Вашето мнение относно Недъзи може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от top4o на 2007-06-13 10:23:07
Дайте някакви мнения бе хора? Този път с кой се заяжда Майкъл Мур ? 8)
публикувано от ypko на 2007-06-13 10:26:34
Със здравната система в САЩ
публикувано от 2pac на 2007-06-13 10:29:52
Tоя е голЕм изрод:lol:
публикувано от fatjastard на 2007-06-13 13:11:26
Гледах първото му интервю след 2 години мълчание. Водещият там спомена, че този филм е по-добър от "Fahrenheit 9/11". С две думи гледайте го :)
публикувано от pansa на 2007-06-13 14:28:39
майкъл мур прави невероятни неща.някой има ли представа дали ще се пояжят субтитри.определено това си заслужава да се преведе :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
публикувано от dimchouk на 2007-06-13 16:32:43
Айде и аз ще изчакам субтитрите.
публикувано от lopster на 2007-06-13 16:35:02
Това е филм който трябва задължително да гледате!
публикувано от Z00Y0RK на 2007-06-13 17:07:55
[b][u]Задължително да се гледа!!![/u][/b]:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
публикувано от rusenec81 на 2007-06-13 19:25:25
Майкъл Муур - президент на САЩ!!!
публикувано от myrphy на 2007-06-13 20:32:28
Това е един истински журналист. Винаги търсещ истината и без страх от нищо.
публикувано от Sem_D_D на 2007-06-13 23:00:13
Филмът наистина си заслужава да е от препоръчаните.
Вероятно като са готови субтитрите ще стане така.
успял е да подбере няколко истории, които наистина да изумяват, а и да не повдигат много вежди в обвинение за безпристрастност и неразглеждане на другата страна.
само някой доста проницателни цитати, от британски някакъв бивш политик:

"Когато хората не се чувстват добре и са подтиснати, те губят надежда, а подтиснатите и обезверени и без надежда хора не гласуват..."

и

"В началото всичката власт е била в богатите, но после дойде демокрацията и властта се премести от портфейлите в избирателните станции"

що ли ми се струва, че при нас е като в първия цитат, а не да отиваме като във втория...
публикувано от Holyexecutor на 2007-06-14 01:02:19
Поредният филм на Майкъл Муур, разкриващ гнилата им нация. А ние сме тръгнали да им лижем зад... И сме много горди с това...
Ако знаете горе-долу добре английски, ще се оправите и без субтитри.
Браво на човека, намерил и пуснал филма за всички нас!
публикувано от dimchouk на 2007-06-14 03:36:39
Брато по-добре на тях да им ги лижем, отколкото на руснаците.
И, ако те е яд за положението в което се намираме в момента, трябва да знаеш че само ние сме си виновни.
Майкъл Мур ми е интересен и ще вида за какво става въпрос.
До свидание
публикувано от victor2k на 2007-06-14 13:45:13
Филма е ужасно интересен, и ужасно задължителен за всеки здраво мислещ човек. Надявам на субтитри за хората неразбиращи английския.
публикувано от isittaken на 2007-06-14 17:57:16
Trashcat, 2007-06-13 17:13:44

Мисля, че филмът трябва да е при препоръчаните, ако сте съгласни, споменето го в коментара си, моля.

Постарайте се този филм да е достъпен за МНОГО ХОРА, а не да си ближем раните след време и да се вайкаме. Французите излизат на улиците не само за кафето... а и да отстояват граждански позиций
публикувано от pepsun на 2007-06-15 08:59:15
Задължително в препоръчаните.

Голямо "благодаря" на ъп-а!
(имаш една бира от мен)
публикувано от BobbySup на 2007-06-22 01:28:12
Филмът е наистина страшно добър!
публикувано от rainat на 2007-06-28 00:51:55
to za tva nema i seed
публикувано от pansa на 2007-06-28 20:20:40
ами какво да кажа.филмчето наистина е уникално.превейдат се уникални бози а него никои не иска да го преведе.чаках.накрая пуснах заявка в саб.бг.вместо някои да сезаинтригува разни смешни модератори взеьа да ме нападат че не сум спазил всички правила сякаш не може да се разбере за какво става въпрос.отговорих им понеже ми стана кофти задари филмчето.и последва бан че и темата изтриха.така е момчета и момичета да се превеждат разни тъпи сериали може а този супер стоиностен филм никои не го забелязва.колко сме зле само чак не ми се пише :'(:'(:'(:'(:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
публикувано от ackermann на 2007-07-02 16:02:07
Страхотен филм. Друго няма какво да се каже за него...
Вива Куба, Вива Кастро, Вива Ла Революсион...:D:D:D
публикувано от artist на 2007-07-06 10:48:11
na nqkoi ako my se prevegda English sub ima na www.subs.sab.bz v protiven sluchei go gledaite na English.
публикувано от krisusa на 2007-07-07 05:11:25
:thumbsup:
публикувано от macro на 2007-07-07 14:10:54
Най-добрия му филм досега. А ние продължаваме да лижем трътките на хамериканците и да си добутваме ножа с тяхната 'здравна' система. Браво на Mур, изкара още една гигантска кирлива на светло от величественото раково образувание наречено САЩ. Не на руска България, не на американска България, Да на нашата си България - каквато си я направим. :grrr:
публикувано от samson на 2007-07-12 20:35:47
Имам цуптитри на английски. :thumbsup:
публикувано от superser на 2007-07-18 13:29:28
http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/3133405/sicko-en ето субс на аглийски
публикувано от talanta на 2007-07-19 20:23:18
Благодариа много
публикувано от Sando на 2007-07-19 21:51:42
Филмът си струва , наиситна. Доста ... поучителен ако мога така да кажа. Жалко е само, че ние вървим по този път :(
публикувано от chumicata на 2007-07-20 02:02:26
колко е кофти да виждаш по чии следи са избрали нашата здравна система да върви. а ние финансово сме светлинни години след янките. ако тяхното бъдеще в това отношение не е розово, то нашето си е направо сговнено-кафяво. жалко е че този филм ще го видят и оценят около 1-2% българи, а на нас поуките от него са ни по-необходими отколкото на САЩ.

правилно се изказа някой че Французите излизат на площада не само за кафе... от тях трябва да се учим...
публикувано от cotangent на 2007-07-20 03:36:29
Филмът трябва да се гледа задължително. А на дъртия лейбърист направо му свалям шапка.
публикувано от sunder на 2007-07-20 07:47:20
Всъщност е доста забавно да гледаш как хора философстват за здравна система и лизане на трътки и тн. след като първо идея си нямат как работи Американската или Българската здравна система. И всъщност ако се огледате с малко повече разбиране в погледа, ще видите че от край време си добутваме състоянието до това на русия. Тогава ще видите ужас от здравна система.

А М.М. е доста голям популист. На практика критикува неща които не са решени никъде по света в мащаба в който са в САЩ. Тоест от една гледна точка той е просто вечно недоволния човек с поле за изява, от друга е нещастник който критикува без веднъж да е дал предложение за решение...
публикувано от iskrenlv2 на 2007-07-20 08:50:36
а можете ли да качите и другите му филми:
1.Roger & Me
2.Canadian Bacon
3.The Big One
4.Bowling for Columbine
5.Fahrenheit 9/11
6.Sicko

Това са всичките му филми, като горе са най-старите.
публикувано от juujuuuujj на 2007-07-20 11:05:41
Филмът е потресаващ. Да си призная, нямах особено желание да го гледам, защото си мислех, че съм много наясно с това какво става с американската здравна система. Още първите няколко секунди на филма буквално ме "шашнаха".

ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за теглене торент, надявам се някой работлив човек да направи субтитри (даже сам се изкушавам). Между другото самият Майкъл Мур одобрява тегленето на филма през Интернет.
публикувано от Staikov на 2007-07-20 15:18:05
Не знам колко е истина този филм, но след като го изгледах се сетих за една случка в нашата родна България. Наложи се приятелката ми да влезе в болница и след като разбраха че не са й внасяни осигуровки просто я изписаха. Та искам да кажа - гледайте и дерзайте на къде сме се запътили с 200 км/ч в насрещното!
публикувано от Dreamfall на 2007-07-20 17:32:46
Филмът е потресаващ. Особенно моментите в Куба бяха толкова фрапантни, че ми стана жал за обикновенните американци, превърнати в роби от държавата си. Жалко, че и нашите управници се "учат" от тази траги-пародия.
публикувано от radomladenov на 2007-07-20 19:23:54
Умопомрачително! Този филм ме накара да се уплаша за семейството и приятелите си... и за себе си - наскоро направих скандал пред кабинета на д-р Здравко Киров, ортопед в Горна баня, затова че чакам един час пред кабинета му. Впоследствие този човек спаси ръката на сина ми, а аз една ръкия не го черпих. Нека да оценяваме това, което все още имаме!
публикувано от kpavlov на 2007-07-20 22:47:18
Този филм трябва да се гледа от всеки българин, за да не ги стигнем никога американците.:thumbsup:
публикувано от indur на 2007-07-21 00:26:46
Изгледал съм стотици филми и за първи път правя коментар. Браво на автора! Браво на ъплаудера!
публикувано от gnuv на 2007-07-21 01:16:50
не може да се отрече, че Мур си е манипулатор...в своя книга казал, че българите, работещи в Световния търговски център, са получили секретно съобщение да не отиват на работа на 11.9.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueId=1129§ionid=1&id=00003 Някак си не ми е симпатичен....
публикувано от heavymetal на 2007-07-21 01:38:55
Изобщо в щатите е много зле ,ще си седим у нас да ни лекуват специалисти специализирали най-много в се-сере по време на соца.Друга интересна подробност у нас е,че бала за приемане на студенти по медицина е полово дискриминиран -приемат се мъже с по-нисък бал от жените-за това ако имам избор предпочитам лекарка.
публикувано от chickem4o на 2007-07-21 09:42:29
За вас не знам, но искам тук да се върне общата система! Къдети влизаш в болница и не се тревожиш за плащания и медикаменти одиала спринцовки термометри и пр. Сега плащаме осигуровки и се взима и от данъците, а болниците тънат в мизерия, трябва да си плащаш, трябва да си носиш консумативи. Абе направо е абсурдна нашата система не напразно сме на 102 място в тази класация на СЗО!

И как може да не погледнем и копираме от здравни системи, които са ни под носа в ЕС(Англия, Франция,Италия...) и са на първите места в класацията, а направихме някаква супер измислена, объркваща и точеща обикновения българин така и българинът предприемач... Да им го начукам на здравнара каса педали! Писна ми от вашите грешки, измислените ви бланки дето докторите трябва по 1 час да ги попълват с 1000 полета и цифри. Да чакам за кабинети, да плащам като луд.....:grrr:
публикувано от silverchair на 2007-07-21 11:20:28
това за половата дискриминация е пълна глупост. Дори да е вярно то е защото всички знаят че жените са зубърки ..
публикувано от viliareal на 2007-07-21 11:43:44
Amerika е най-лайняното място на света с най-нещастните и тъпи хора и ние за жалост вървим точно по техните стъпки-обикновенните хора бачкат като луди а скапаните ни изроди политиците само правят реформички с които целят да забогатеят и децата им да учат по чужбина и един ден пак същите изроди да ниу управляват:grrr::grrr::grrr::-/
публикувано от hkov на 2007-07-21 13:37:50
още един много добър филм на Michael Moore!Браво!
Определено те кара да се замислиш за различните модели здравни ситеми!
:thumbsup::thumbsup:
публикувано от nikolai1011 на 2007-07-21 14:06:43
gnuv , пояснено е , че за да се избегнат обвинения в антисемитизъм срещу евреите са заместени с българи , но остава интерестното , че точно с нас ги е заменил. а за Мур от мен само добри неща освен този сам гледал още два негови и много ми харесаха.а също участва в клип на една любима група (Rage Against The Machine)
публикувано от ssSalis на 2007-07-21 14:11:01
chickem4o , 2007-07-21 09:42:29

За вас не знам, но искам тук да се върне общата система! Къдети влизаш в болница и не се тревожиш за плащания и медикаменти одиала спринцовки термометри и пр. Сега плащаме осигуровки и се взима и от данъците, а болниците тънат в мизерия, трябва да си плащаш, трябва да си носиш консумативи. Абе направо е абсурдна нашата система не напразно сме на 102 място в тази класация на СЗО!

И как може да не погледнем и копираме от здравни системи, които са ни под носа в ЕС(Англия, Франция,Италия...) и са на първите места в класацията, а направихме някаква супер измислена, объркваща и точеща обикновения българин така и българинът предприемач... Да им го начукам на здравнара каса педали! Писна ми от вашите грешки, измислените ви бланки дето докторите трябва по 1 час да ги попълват с 1000 полета и цифри. Да чакам за кабинети, да плащам като луд.....

Напълно съм съгласна, но за малко уточнение а старар система. Ния я махнахме, а от нас идваха да се учат Ахгличани, Американци и бая други страни, които се чудеха как имаме такова добро здравеопазване без да взимаме парите на хората. Сега само може да се молим да не стигаме до болница.
публикувано от jdrogojdrogo на 2007-07-21 14:27:13
страхотен благодаря
публикувано от pepsi на 2007-07-21 16:14:53
страхотен филм
трябва да се гледа от всеки
публикувано от pepsi на 2007-07-21 16:21:51
дано майкъл мур направи по скоро филм за образователната система на САЩ, защото от как НДСВ е на власт се прави всичко възможно да се затрие сегашното образование в БГ ии да се направи каквото е в САЩ.
публикувано от DSxbg на 2007-07-21 18:42:47
брей, как го разконспирира
сигурно нищо не отбягва от зоркото ти око
публикувано от nikeairmax на 2007-07-21 19:28:31
гледайте и другите два филма задължително ,а за тези който са ги гледали кажете на когото познавате да ги гледа за да видят българите накъде сме се устремили и кого искаме да стигаме .......
публикувано от Kalorag на 2007-07-21 20:33:58
О Боже Господи!!! Толкова се радвам че не съм роден в Съединените Щати!!!
И в България имаме проблеми но никога доктор няма да те остави да умреш понеже нямаш усигоровки... няма такъв апсурд, тази нация е обречена.Радвам се че има все повече хора там който започват да се осъзнават -_-
публикувано от vins на 2007-07-21 21:16:21
момчета и момичета,препоръчвам ви да прочетете Господство и потайност на Djim Mars, и ще видите че това е не само проблем в американското здравеопазване а на всякаде
публикувано от peshoslav на 2007-07-21 22:43:24
vins капацитет такъв, гледай филма и после коментирай, че това е проблем, който е навсякъде... Иначе един голям и мощен К*Р за всички фенове на САЩ. :thumbsup:
публикувано от sunder на 2007-07-21 23:58:04
До...забравий кой:
русия пиша с малка буква, поради възгледите ми.
Не се ласкай с идеята, че имаш влияние над това.
Мнения като горното са кейс ин пойнт за всичките ми виждания.
публикувано от nauTaka на 2007-07-22 00:17:15
Някои може ли да качи другите два филма
публикувано от ivankata на 2007-07-22 01:06:01
и по-добри неща на Майкъл Мур съм гледал
хамерика сакс...
публикувано от sirfuckalot на 2007-07-22 12:45:33
Скоро и тука ще стане така, не може лекарите да лекуват за 350 лв. а ватманите да взимат по 800 лв. Който плаща ще го лекуват, който не да умира...дано да стане така 8):lol::lol::lol:
публикувано от peshoslav на 2007-07-22 13:21:32
дано да стане така и ти да си първия дето да не може да си плати мроригиналност ;)
публикувано от vladko9872 на 2007-07-22 14:30:50
Лелее , мислех да ходя в щатите но тези филми на Мур ме разубедиха ....да живее България !!!
публикувано от tzarboris на 2007-07-22 15:30:20
Всъщност има грешка в описанието САЩ не са най-богата страна в света, Люксембург са
публикувано от emilpetrov на 2007-07-22 21:22:57
Филмът е страхотен. Много голяма поука е заложена в него. Много жалко обаче, че може би само 5% от българите ще го гледат и по малко от 1% от тях ще си я изведат тая поука и ще проумеят нещо. Наистина много жалко защото в България положението е абсолютно същото.:-/
публикувано от deteto на 2007-07-22 22:42:17
Този филм ме разтърси и трогна, накара ме да се замисля за неща, които преди това не се бях замисляла. И просто...гледайте го. Мисля че си заслужава
публикувано от Kimbata на 2007-07-23 07:46:03
Maлко глупав замисъл... -_-
публикувано от vutee на 2007-07-25 19:22:44
Отнасяйте се малко по критично към Мур и неговите филми...не търсете някакви големи истини ,защото са част от пропагндната машина и дезинформират повече от колкото обратното.Целта им е да се създае фалшиво усещане ,че в Америка още има демокрация,свобода на словото...че факела на статуята на Свободата гори по ярко от всякога.Факта е че зад него стоят Демократите,а разликата м/у тях и Републиканците е само козметична-в действителност всички те следват една и съща доктрина,начертана доста отдавна.В нея няма място за свобода и инакомислие.За това Мур е последния човек ,които има намерение да ни осветли какво се случва....
публикувано от idmk на 2007-07-26 15:56:15
Това трябва да го гледат управляващите ни, защото и ние сме тръгнали натам!!!
публикувано от westlow на 2007-08-19 16:07:30
Някой си там peshoslav се опита да наругае и опорочи САЩ. Dude, докато не стъпиш тук, докато не се запознаеш поне с 10 души от тази страна НЯМАШ ПРАВОТО да правиш какъвто и да било кометар относно този въпрос!!! Може би ще се комплексираш от думите, нали? Така както България не е Г-н Първанов или Г-н Станишев, така и американските граждани не са Буш! Както ти по решение на съдбата си български гражданин, така и те са американски граждани. Както в България има бедни, така има и в САЩ! Така че, ГОСПОДИН БЪЛГАРСКИ КОМПЛЕКСАР, не давай мнение в нещо когато си невеж и нямаш реална гледна точка! В тази държава живеят 100% по-нормални и 100 пъти по-хуманни хора от много българи в БГ. И повярвай... тук не ги хваща злобата както теб, защото сивият телевизор около теб в България не спира нали...? И дори и да си бил някога в САЩ, пак никога няма да можеш да ме опровергаеш, защото най-вероятно си се провалил и тук, както си се провалил и в БГ. Не забравяй, че най-важното е че и тук живеят обикновени хора като всички нас, че тези хора мразят 10 пъти по-малко от един средностатистически българин...
публикувано от westlow на 2007-08-19 16:21:25
А относно филма на Г-н Мур, мисля, че е показал доста от истината тук, но аз мога да го опровергая с лични преживявания и факти, които той е пропуснал да спомене във филма си...като например федералния резерв за опрощаване на дългове поради липса на финансови възможности от страна на пациента, независимо дали той е citizen или не е! Искате ли да ви кажа нещо, което е тотално несъответствие с този филм? Имах сметка за ползване на услугите на линейка на стойност 1100$! И знаете ли как тази сметка беше поета за сметка на държавата? Просто звъннах един телефон, не попълних нито една бланка, не се подписах никъде... и след 2 седмици получих извлечение от центъра за спешна помощ на стойност 0$ ! Просто, защото според закона аз не мога да си позволя да платя тази сума...
публикувано от Siberic на 2007-08-23 19:55:33
Westlow, разбирам, че живееш в един прекрасен и уреден свят, наречен САЩ. Също така разбирам, че след като 1100 ю ес долара са ти били опростени, то това автоматично може да се случи само в САЩ. И най-накрая разбирам, както между редовете казваш, че ти живеейки сред такива прекрасни (98% от които приличат на кифли) хора, незлобеещи и не-мразещи, вече си над "комплексара българин". Браво. Само един въпрос:
Какъв точно го дървиш в този БЪЛГАРСКИ форум, dude (както във висш стил се изрази)?
Хайде, ако обичаш, намери си един американски форум, обясни на пичовете, че си българин, и че много те кефи САЩ, и че са ти опростили 1100 ю ес долара, и се наслаждавай на живота. А нас комплексарите, мразещи и злобеещи, ни остави да си мразим и злобеем.
публикувано от vi4oto на 2007-09-01 22:49:43
По-добре да съм комплексар и злобар, отколкото да обслужвам икономическата машина на САЩ, използваща вас обикновените хора, които ядат боклучивите храни и стават на "кифли", мислейки се за нещо повече от това което са били тук. Истината е една. САЩ е като една грамадна кофа за боклук. Всеки неуспял другаде отива там да търси по-добър живот, но всъщност се сблъсква с жестоката реалност на 18 часовата работа и слугуването на някого. И така ден след ден човек става като робот. Дори и в училищата им подготвят роботи. Канализират хората, стесняват им обхвата на знанията. И това не е чудно, защото простия човек лесно се маниполира и управлява. Целта е пари, пари и пари... Но в крайна сметка [b]НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ !!![/b]
публикувано от scarecr0w на 2007-09-03 17:19:50
q vsi4ki mluk ve dolni pluhove!
she va kupq i she va prodam
az piq - amerika plashta
публикувано от unitec на 2007-09-03 17:55:42
Westlow-леко баце,леко, че ще вземеш да кажеш нещо,което после ще се цитира из доста форуми...В US имало повече човечни и разбрани хора,отколкото В БГ...даааа вярвай си.Това,че от федералния резерв са то просили някаква сума за линейка,означава единствено и само,че си един от малкото,на които са решили да пуснат аванта...
публикувано от dobermann4o на 2007-10-19 10:43:47
Евала Siberic! А що се отнася до Wistlow, и аз бате съм се возил в линейка (в България) и не съм платил нищо, а не да получа сметка от 1100 $, след което понеже американците са много щедри, дълга ми да бъде опростен.
публикувано от RaizkiGyZ на 2007-11-25 18:53:46
Много готин филм,евала!Истината боли!