ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от TeamSoftware на 2008-08-09 13:39:20
Вашето мнение относно National.Geographic.Planet.Science.Was.Darwin.Wrong.720p.HDTV.x264-PiX може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от MaXI на 2008-08-10 14:10:45
x3dt , така наречената "научна общност", не само, че не приема с лека ръка, но изобщо не приема каквото и да е нещо, което не може да разбере. Много малко от тези хора са наистина откриватели, а останалите са "изучавали науката" точно по Дарвиновата теория и през целия си научен път са се опитвали да я докажат и подкрепът, а тя милата пропуква яко...Всички "консесуси" се правят единствено, защото няма обяснение.Ти след като четеш, би трябвало да си прочел някъде (може и чул по тв.), че са намерени човешки останки на 100, 200, 500 000 години, а нито една маймуна (или друго животно) не е еволирало пред погледа на "научната общност", нито една риба не е проходила, освен тези, които вече са имали крайници по рождение... Извинявам се, но по смешна, мудна и закостеняла освен "научната общност" е само Църквата и то защото си има своите причини. :)
публикувано от ironman1 на 2008-08-09 20:44:31
То се знае че е WRONG!

Сам се е отрекъл от тъпата безпочвена теория! Но веднъж лансирана и повтаряна до безкрай макар и без каквито и да е доказателства които в последствие да не са оборени.

Това е една повърхностна внушена теория а не научни факти и аргументи.
публикувано от rone на 2008-08-09 23:37:02
Опа , някой не е гледал филма.
публикувано от x3dt на 2008-08-10 11:35:55
ironman1, ако беше чел нещо около теорията, щеше да видиш стотиците експерименти в нейна полза. А ако беше чел НЕЩО ИЗОБЩО, щеше да знаеш че научната общност не приема с лека ръка теории без солидни емпирични доказателства.

Нямам нищо против хората, приемащи теорията на интелигентния дизайн (ех, сега пък трябва да почетеш да видиш това какво е), но имам против хора които се изказват непотготвени в области, от които явно не разбират.
публикувано от macro на 2008-08-10 11:58:20
Най обичам ей такива сектанти като ironman1. Живеят много лесно с мисълта, че нищо не зависи от тях, щото горе кукловода на небето им е "виновен" за всичко, което се случва, защото "той така иска". :lol:
Също така много обичам изказванията "той сам се е отрекъл от това, което е казал преди да умре". Това е такава догма на всички тия люде...и се самоуспокояват с това преди да заспят. Казват го по отношение на Ницше, Дарвин, Айнщайн и колко още много хора, които са им показвали с гениалните си трудове, че религията е най-нерационалното нещо в тоя свят.... :D
публикувано от moridin1 на 2008-08-10 18:29:42
вземете почетете малко повече найстина,намерени са човешки останки от време когато според дарвин е трябвало все още да сме маймуни,има една книжка ,,тайната история на човешката цивилизация,, мога да я припоръчам на всички дарвинисти
публикувано от x3dt на 2008-08-10 21:02:52
Знам, че най-старите открити останки от Homo Sapiens са на 160,000 години, открити в Етиопия; за 500,000 никъде не се споменава.

Както и да е - аз не спорех в правото на хората да защитават вярванията си... Възможно ли е да не е права еволюистичната теория - възможно е, keep an open mind. Според мен има достатъчно доказателства в нейна полза, за това я приемам, а между другото също толкова хора колкото са се опитвали да я потвърдят (ако не и повече) са се опитвали и се опитват да я отхвърлят, и засега не са (много) успешни.

Но на мен мисълта ми беше не да не се спори, а да не се изказват непотготвени хора.
публикувано от x3dt на 2008-08-10 21:04:16
се изказват хората непотготвени. Peace, все пак по темата - филма всъщност е доста дървен и ти показват една и съща графика 20-ина пъти, малко се повтаря на места, ама нали е правен за американци, требе да им повториш за да схванат :lol:
публикувано от abydos на 2008-08-11 10:53:53
За всички малоумници (creationists):
http://www.youtube.com/view_play_list?p=019F146277A3EDFD Доказателства - милиони. Няма нищо, което да противоречи на теорията (преди да се изложите още повече прочетете какво е "теория" като научен термин).
публикувано от abydos на 2008-08-11 10:55:40
И да добавя, че никой не казва, че произлизаме от маймуните, а че с маймуните имаме общ предшественик. "Интелигентен" дизайн... каква ирония само!