ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от zxvf на 2013-05-19 10:25:18
Вашето мнение относно Мюнхен може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от palabg на 2013-05-19 11:10:33
На тия гадни ционисти не им ли писна да се изкарват жертви като това, което правят палестинците е чисто и просто нормалната реакция на почти вековната военна окупация, избитите им семейства, умиращите им деца, ежедневните унижения и грабежи?
публикувано от FreeThisNight на 2013-05-19 12:59:17
Е то става банално вече само за еврей да правят филми ... Браво че са богати ама кво постонно за тях ще слушаме . Имам въпрос към riskbreaker - Защо коментара на палабг да е расистки не е ли това истинската реалност ? Или и ти както всички адмнин или псевдо адмни триеш без да мислиш ... Ами това е България - армия от алкохолици ... тва е ... жестоката реалнсот .
публикувано от balcanmaster на 2013-05-19 15:36:18
19.05.2013 15:33balcanmaster Значи ще коментирам филма, а не идеологията - първо, според мен този режисьор е незаслужено прехвален от критиката и филмите му са изкуствено лансирани в бокс офиса; добър занаятчия, но нищо повече...второ, специално "Мюнхен" е римейк на един неиз-вестен на широката аудитория на Запад израелски филм, който изненадващо за мен се оказа много по-добър, много по-автентичен, но тъй като е бил произведен в Израел, не е международно лансиран. С. само го е заснел отново, аз лично оценявам доста по-високо израелския оригинал, пък и не само аз...трето, честно казано, тази дълголетна вражда между евреи и араби е като свада между братовчеди, те са "the same stock" (една и съща стока), не бих твърдял толкова категорично кой бил прав, кой крив, кой добър, кой лош...етнически са твърде близки, разделени са повече по религиозен признак (въпросът вероятно е е по-сложен, просто се опитвам да изложа една гледна точка, която не е моя, тя е разпространена дори сред евреите и арабите, които се опитват да намерят отговор ка да съществуват в една подобна исторически предопределана географско близост)...сега за да си спестят антиционистите излишни нападки, лично нямам кой знае колко високо мнение за "международните евреи", но към израелците се отнасям с уважение и разбиране, най-малкото като българин, част от единствената нация, която ги е спасила от газовите камери, но за съжаление и до ден днешен не е получила тяхната благодарност....малко дълго се получи, извинявам се, просто исках да бъда ясен и изчерпателен...пак за филма - много добре направен, висок професионализъм, винаги го тледам с удоволствие, но предпочитам израелсия оригинал...
публикувано от ninjacomando на 2013-05-19 17:06:08
Филма е супер ..........Аман от дървени философи. СПИЛБЪРГ е признат от цял свят, но в БГ дъра бъра Ганьо, супер разбирач плюе по последния, но такива сме българите .....Гледайте филма е добър.
публикувано от dani_01 на 2013-05-19 18:01:36
Филма е СУПЕР! ( Оригинала - не съм го гледал. Ако някой даде препратка към оригинала - предварително БЛАГОДАРЯ! )
Даже и като идеология е СУПЕР филма: показва се, че от една страна, както казва "балканския майстор" и едните и другите са си едни и същи, т.е. и евреите са си И терористи, а от друга страна, което е по-важно, и на евреите им е писнало от това да са постоянно конфликт, постоянно на война, постоянно в състояние на омраза към някого, в случая палестинците.

Не съм специалист и не мога да коментирам Ст.Сп. колко е добър, но ми харесват филмите му. Като се замисля, май, наистина, не са му толкова велики филмите, колкото му ги хвалят, но не са лоши. От друга страна, мисля, че и той е евреин ( ако греша извинявам се и моля да ме поправите ), а щом евреин показва еврейската умора от войната ... NO COMMENT!
публикувано от opusmagnum на 2013-05-25 04:55:14
Виждам, че никой от коментиращите не е разбрал филма. За това обаче, се изисква по-богата обща култура (недостатък на съвремието). Не съм голяма фен на Спилбърг, но филма е добър и ако умееш да гледаш ще видиш, че филма не симпатизира на една от страните, а поставя човека (с главно 'Ч') с неговото 'добро' и 'зло" в центъра. (препратка: финала на филма и отказа на агента да 'сподели хляба' с главния герой. Ако разберете какво означава това, ще разберете и идеята.) За това обаче тр
публикувано от opusmagnum на 2013-05-25 05:01:30
Виждам, че никой от коментиращите не е разбрал филма. За това обаче, се изисква по-богата обща култура (недостатък на съвремието). Не съм голяма фен на Спилбърг, но филма е добър и ако умееш да гледаш ще видиш, че филма не симпатизира на една от страните, а поставя човека (с главно 'Ч') с неговото 'добро' и 'зло" в центъра. (препратка: финала на филма и отказа на агента да 'сподели хляба' с главния герой. Ако разберете какво означава това, ще разберете и идеята.) За целта обаче, човек трябва да се е поинтересувал от религии, философия, обичаи и символика в етносите... Благодаря за филма. Препоръчвам го.