ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от ABGTeam на 2015-12-21 05:58:58
Вашето мнение относно Междузвездни войни: Силата се пробужда (2015) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от KingDi на 2015-12-21 09:47:36
пълна безсюжетност, голямо разочарование
публикувано от buboslon1 на 2015-12-21 12:27:16
Сериозно ли има хора, които гледат филмът с ТОВА качество???
публикувано от jeikman на 2015-12-21 12:58:25
Няма как да стане като предните епизоди слабечък е 7 за съжаление.
публикувано от jetero на 2015-12-21 13:43:56
СлабЕчък бил... боже
публикувано от horrid_evil на 2015-12-21 14:12:23
Много се надявах да ми хареса, въпреки че очаквах да е зле, наистина останах изненадан каква голяма боза е, J.J. Abrams съсипа Star Wars. Просто много жалък опит.
публикувано от chochomocho на 2015-12-21 14:37:51
Как е качеството на видеото?
публикувано от iuli1971 на 2015-12-21 14:50:51
Изобщо не ми пука кой какво казва.След като ме разплака на няколко пъти....пък и феновете по целия свят достатъчно добре говорят за качеството на филма.Междузвездни войни е нещо повече от филм и винаги ще си остане такъв.Филма е страхотен , вече го гледах два пъти на кино и ще го гледам поне още веднъж докато излезе блурея през април.
публикувано от Cinemascrotum на 2015-12-21 15:00:05
Епизод 3 е по-добър от Епизод 7, това говори предостатъчно. Повече може да прочетете в ревюто: https://cinemascrotum.wordpress.com/2015/12/19/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-star-wars-the-force-awakens-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82/
публикувано от filio92 на 2015-12-21 15:43:14
Много тъп филм . Най - много лапетата да му се радват ...
публикувано от pashinka на 2015-12-21 16:09:28
За 18 годишните филма е невероятен,но за нас ценителите е пълна подигравка със сагата.Просто се изсраха на метеното.Давам му оценка 6.3 и то само защото двамата млади ми допаднаха.
публикувано от thepowerof4 на 2015-12-21 16:21:31
Не стига че е сляп почти римейк на епизод 4, ами и няма никаква интрига! Тъпи и плитки герои без никакво развитие, тъпа история, нулева тръпка. Изведнъж се появява една кака, расла на пустинна планета и веднагически може да ремонтира The Millennium Falcon по-добре от Хан Соло и Чубака, да го управлява по-добре от Хан Соло и накрая да се дуелира с главния Ситски Злодей без да е минавала каквато и да е подготовка. И то един дуел, прозявки...
Тотална боза и разочарование! Много е далеч от нивото на Лукас!
публикувано от bobiivanov на 2015-12-21 16:42:24
Тази трилогия трябваше да е нещо средно между старите и новите серии. Много прилича на епизод 4. Дано в следващите 2 серии пооправят малко нещата. За мен "Империята отвръща на удара" е най-добрата част, в "Завръщането на джедаите" "Ивоките" на Ендор ми идват малко в повече. Какво мислите за римеик на старата трилогия, с нови артисти и мално промени в сценария, например "Ивоките" да се заменят и някои реплики императорът и Вейдър не споменават нищо за Йода само за Оби-Уан.
публикувано от lastraven на 2015-12-21 17:44:18
Стига сте мрънкали,кажете едно благодаря на ъпа.
публикувано от krami1707 на 2015-12-21 18:28:34
един хубав филм се гледа по няколко пъти- е нее епиэод 5 и 6 ама оставам с смесени чувства
публикувано от echeveria на 2015-12-21 18:54:14
филма е направен изцяло и само за пари от пълни бездарници. ще печели от материалите които разни глупаци си купуват и никога няма да с култов статус.
публикувано от wdwdwd на 2015-12-21 19:13:45
Гледах филма в IMAX 3D и мога да кажа,че в известна степен съжалявам,че го гледах.
Хареса ми най-вече 3D и съраунда в киното,но не и филма ;–)
публикувано от Ivo65bg на 2015-12-21 19:30:00
ами аз не разбирам чужди езици,и като не се вижда, гледам кво?
публикувано от jnk86 на 2015-12-21 19:56:06
На мен ми хареса - а и има още 2 тепърва. И ако не харесвате Star Wars просто не го гледайте. Ня вярвам някой да харесва Star Wars и да не му хареса филма (но все пак аз съм от тези, които още като видят логото и музиката в началото филмът вече е супер:) ). Има и малко носталгия във филма - чудесен преход от ep 4-6 към следващата трилогия.
Не знам какво е боза :) и безсюжетност или безсценарност или безнещоситамност, но SW ep. VII със сигурност не е това :) . Но не го гледайте с такова качество - още го дават в кината все пак.
публикувано от pateberi6on на 2015-12-21 19:57:28
Пищните и приказни светове , пълни със живот и звук липсват.Люк , седи на камънаци някъде из Шотландия и изненадан установява че някой е зад него. Пълен с комплекси за малоценност Лорд , млати с меча по пулта сякаш му е виновен е не знае какво да прави със животът си. Парадиране със владеенето на силата изглежда сякаш казва "Мамо , мамо виж ме , дават ме по киното ". Няма стабилното и пълно със надмощие излъчване на Вейдър , Моул , Дуку . Някой пусна децата да играят на кино.И на кой идиот му дойде да взривява втора звезда веднага след първата? 6-7 еизод , взивяване на звезди на смъртта , като на моменти изглежда , сякаш са наслагвали кадри врху старите. Взривове сякаш на гранати от втората световна , няма и намек за high-tech . Колортния Лукасов свят , пълен живот умря сред руините на Абрамсовите военни изцепки. Естествео , несериозният подход към легенда , е осветлен с този , рицарски меч неловко въртян от комплексара , сърдит на мама и на тати. Филмът е тих безмълвен ужаст , застинал на феновите уста.
публикувано от ivailonedev на 2015-12-21 20:18:27
Thanks for the best movie ever .
публикувано от Strainer на 2015-12-21 20:38:18
Дааа, успехът на първата трилогия не може да бъде повторен лесно, ако филмът не излезе в правилния момент.
публикувано от Darth Vader на 2015-12-21 20:40:10
На мен лично ми се струва, че това е римейк на епизод 4.
Да филма е пир за очите но ... прекалено много "Стар трек" има в тази война...прекалено много ДжДжАбрамс...
Ех лукас сигурно щеше да го направи по-добре.
публикувано от mksmoke на 2015-12-21 21:08:45
За деца филма не е зле :D
публикувано от mksmoke на 2015-12-21 21:13:03
Да очакваме и римейк на пети и шести епизод с Мики Маус като злодей и Доналд Дък като джедай :D
публикувано от dj33 на 2015-12-21 21:25:05
България е с най голям процент хейтъри от населението. Всички тея коментари го доказват!
Да си хейтър е нещастие, защото никой не те разбира. И никой няма да те разбере. Ти си просто една електронна капка в разширяващото се технологично море на глобалната мрежа. Дори да можеш да пишеш убедително, дори да си абсолютно прав в своя негативизъм, ти си един нещастен хейтър, защото никога няма да разкриеш своята самоличност и по този начин хората никога няма да осмислят твоята болка. Защо го правиш ли? Ами от страх и от гняв, ето защо. Страхът и гневът са твоите демони и единствените спътници в самотното ти онлайн битие.
Хейтърството е интересен социален и психологически феномен. В реалния живот можеш да постигнеш такава степен на омраза само под влиянието на големи количества алкохол и наркотици, или пък в състояние на дълбока хипноза. В интернет ти трябва само псевдоним. И можеш да махнеш бариерите, да отпушиш тапата на социалното си недоволство, да разрушиш всички табута. Свободата ти е ограничена единствено от размерите на речниковия ти запас, който в повечето случаи е доста скромен, но пък за сметка на това си искрен.
Всяко човешко действие под слънцето има някакъв мотив и преследва някаква цел. Мотивът на хейтърите е ясен. Те са вбесени от недостатъците на чекиджийската си реалност, затова си го изкарват на другите. Но какво целят? Дори хейтърите преследват някаква цел. Подобно на вампирите, те целят да се нахранят с теб и после да те превърнат в един от тях. Омразата, с която ще им отговориш, е тяхната най-голямата награда. Те ще влизат отново и отново в местата, където са посели семената на ненавистта, тръпнещи в очакване да видят какъв плод е дала тя. И ако ти, бидейки съвсем неподготвен, вземеш, че им се вържеш на акъла, хейтърите триумфират. Продължават да те затрупват с нападки и вулгарни обиди, докато не отровят душата ти напълно и докато не те превърнат в един от тях.

УНИЩОЖЕТЕ ЕДИН ХЕЙТЪР С МЪЛЧАНИЕ! НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ТЕБ!
НЕКА НАПРАВИМ БЪЛГАРИЯ ПО-ДОБРА!
публикувано от dopehead на 2015-12-21 21:50:50
Филма още не съм го гледал, щот с такова качество много филми не са ми харесвали, а като ги гледам с хубаво качество и са ми харесвали много. Този филм е направен с много ефекти.Кво ше видиш тука - 00. Този филм е за HD, и ако го вържеш с уредбата или на добри слушалки ефекта е допълнителен и така е направен да се гледа. Искам да видя ко ше го оспори тва, щото има типове, дето на всичко викат, че не става и е тъпо.
публикувано от militarist75 на 2015-12-21 22:17:18
напълно са прецакали филма.епизод 4 ми хареса много повече.освен това е оригинален за разлика от това недоразумение
публикувано от dopehead на 2015-12-21 22:32:16
На мен от вторите 3 филма ми харесват към 1,5 от тях. Няма напълно супер як, дето да те накефи., но 1 от тези 3 е супер тъп и препълнен с компютърни ефекти и си личи, че е анимация. после от този енджин направиха анимационните серии Star Wars Войните На Клонингите .
публикувано от Fastuka на 2015-12-21 22:40:20
Филмът е слаба работа, но на Дисни не им пука от това направили са си сметката и затова са купили правата от Лукас. 200 милки бюджет, за първия уикенд САМО в Америка 238 мил. Този филм ще мине от воле 2 млрд. , ще се опъне на Аватар и Титаник.
публикувано от bgmeet на 2015-12-21 23:10:39
Фен съм на филма от както излезе епизод 4. За да заспя на премиерата на епизод 7 .... на 3Д... просто супер жалък опит за пренаписване на епизод 4.
1. Няма черен клонинг. Всички са по образа на Фетт.
2. Кой малоумник си убива главния герой ?
3. Този Сит изглеждаше повече като дрогирано хлапе.
4. Ако разгледате внимателно сокол нито кабината му е оригиналната нито интериора.
Че дори и тъпото оръдие са сменили. Дори вратата за влизане в кораба не е същата.
5.. Какво да казвам 5 човека правят филм. (опитали са се исках да кажа).

Бозата е безмерна тоя идиот уби сагата.
Сега какво очакваме епизод 8 ? Империята отвръща на удара римейк.?
Марвел SuX
публикувано от bgmeet на 2015-12-21 23:14:26
Само да добавя... Ако някои е чел книги по филмите.
Няма нормален човек които да може да задаржи сит лорд за повече от 1 секунда и да е жив да разказва.
Нашта чернилка счупи рекорда.
публикувано от bobiivanov на 2015-12-21 23:50:37
"Дисни" правят филми за хора под 18 години и хора над 18 от Щатите. За мен "Фокс" "Парамаунт" "Юнивърсъл" "Уорнър Брадърс" са много по-добри в правенето на филми от "Дисни" Предлагам героите от анимацията Бунтовниците да участват в 8 епизод "ТАКА ЛЕСНО СЕ СПРАВЯТ С ВСИЧКО И ВСЕКИ ИЗПРЕЧИЛ СЕ НА ПЪТЯ ИМ". А този филм е забранен за лица над 18 години, с изключение на лица над 18 години израсли в Сащ.
публикувано от ss23cs на 2015-12-22 11:04:15
Дисни каквото не са подхванали, само него не са осрали, сега е ред и на Star Wars - на тоя филм му е хубав само трейлъра. Що не си правят анимациите тия идиоти и да оставят серизоните филми да ги прави тоя дето може! Дисни са Уве Бол сред филмовите компании!
публикувано от kalybg на 2015-12-22 17:43:25
Общо взето моята оценка е 4 от 6 …
- Вкарването на чернокож в главна роля … мисля че е доста зле.
- Синът на Хан Соло – един хилав и грозен не става за гад – по ще му отива някоя наркоманска роля
- Много малко битки в филма …. очаквах повече ….
- Нещо много бързо усвоиха силата … в предишните епизоди по 10 години се учеха тук за 15 мин.
- Много слаби роли на новите артисти …. Ама много слаби
публикувано от nora.bilyanova на 2015-12-22 19:50:01
Междузвездни войни,ех какво чувство е гледането на всяка една серия ,вече над 30 години.Гледайте задължително на кино ,още по добре на Imax.Като фен израстнал с поредицата,какво да кажа ,освен уникален филм
публикувано от beglika53 на 2015-12-23 18:17:55
Угикален,суперски и т.н и п.р.,страхотен
публикувано от TOTALNIA на 2015-12-23 21:36:54
Двуцифрен брой пъти съм гледал всички части и много ми харесват, но това ме порази от тъпотията си и се радвам, че не го гледах на кино.
публикувано от jordanqwerty на 2015-12-25 08:15:00
[Spoiler]

Много деца ще се обидят от това но това не е филм, това е Дисни. Уменията на Кайло Рен - какъв майтап - ниакакъв клонинг който е бил в една битка, а после се оказа че е чистач хваща сабъра и го побеждава, Мацката, не е виждала такъв меч преди, хваща го и тя също го побеждава. Прави Джедайски трикове без никакво обучение, дори когато извиква меча, той отива при нея. Какъв Сит е тоя Рен, въобще не разбрах, всички го биха, единствено Соло не успя, а той беше стар и без оръжие. Най-смешното беше че след като го победи момичето, той и предлага на ная да е обучава - защо - тя го победи? Какъв дух говорите - Йода само за това говореше тренировки, тренировки, тренировки.... Предишните епизоди Чувсвах удивление и страхопочитание когато Джедай/Сит влезе на сцената, дори дроидите казваха фрази от типа "Да- това са Джедай със сигурност".

Дори обидите на Соло бяха бедни - "Махай се топка" - какво е това? Това в правено за деца. Опитах се да го харесам, цял филм се опитвах, казвах си "това е Междузвезни Войни" и когато свърши още чаках да започне. Един Джедай дори не се появи, нито Сит имаше истински. И няма и потенциал следващите 2 да са по-добри - всеки е вече майстор, геройте няма къде да отидат".

[/spoiler]
публикувано от krami1707 на 2015-12-25 09:21:36
филма си е хубав, и това , че сме свикнали да гледаме императора и лорд вейдър в старите цасти, и сега като ги няма в новия филм, почваме да хленчим, че не бил хубав, че нямало - сити и джедаи- ами то никой не остана освен люк след битката на ендор и звездата на смърта от еп.6- ще трябва да свикваме с новите герои.
публикувано от oggi0505 на 2015-12-28 21:20:25
На когото не му е харесала серията ще му кажа - НЕ ГЛЕДАЙТЕ 8 И 9 СЕРИЯ!Да не искате да ми кажете,че 1,2 и3 серия не бяха провал? Гледах филма на предпремиерата и пак ще го гледам!Весела Нова Година!
публикувано от zdr0 на 2015-12-29 21:36:33
Филмът определено не е най-лошият от поредицата, но не съм и съгласен, че е най-добрият.
публикувано от little_bear на 2015-12-31 14:00:46
И аз го гледах на кино, но реших да проверя какви са коментарите по филма.
Актьорите май не са ги избирали с конкурс... Като изключим старите кадри. Единственно мацката си я бива!
Сравнен с третата част,... всъщност няма как да ги сравниш двата филма.
2 часа и половина и никво действие не се разви. Драмата на едно семейство.. Люк, Лея, Соло и синът им... който е мега жалкия тип. Първоначално изглежда като велик сид, но след това разбираш що за мекотело е. Май тотално се е размила първоначалната идея, за баланса в галактиката добро = зло, и за силата като цяло. Това че Вейдър беше един от най-могъщите не значи, че и внуците ще са такива. Хареса ми идеята, че силата може да е във всеки един - тоест и в мацката. Но чак пък някви mind tricks да прави... Не знам ... доста съм разочарован, но дано следващите части са по -добри с по-голям face control, все пак цяла галакти ги гледа. И дано се случват некви неща...
Малко не разбрах от къде дойде тази THe first order ... ама здраве да е. време е да прочета книгите май ;)
Успех и приятен ден от мен!
публикувано от silmarion на 2016-01-02 12:52:18
Всеки има право да няма вкус, но е длъжен да има мнение! Гледах филма без предразсъдъци и очаквания за да огранича евентуалното си разочарование, но ми дойде в повече.Сценария е ужасен макар да не е лоша идеята, филма като част от поредицата е оскатен,актьорката игра е много слаба, а качеството на релииза е задоволително за нетърпеливите.Все пак съм фен и от сантименти пак бих го гледал
публикувано от pepiboi76 на 2016-01-03 21:09:37
Само се погледнете какви ги плещите - говорим си за никове, пароли, псевдоними и интелект... всички много ги разбираме филмите а имам чувството че някой ви кара на зор да ги гледате,че и да се сърдите един на друг. Ми кат не ти пасва спри го и си пусни некъв друг, като падне малко сняг - той мноо тънък, като падне повече - навън мноо студено. Като децата от детската градина, само дето ТЕ знаят какво искат - в къщи и на топло. А и това "dj33" какво е, не е ли прикрита самоличност, питам КОЙ се осмелява да коментира ? Честита нова 2016 и спрете да се чекате в ефир, аз ще си гледам "Тутурутка" докато си харесам нещо ама и на никой нема да кажа дъли ме кефи
публикувано от valeri_1234 на 2016-01-11 17:36:43
ама и вие всички тук сте големи май ''разбирачи''на филма да аз лично го гледах на 3-Д но не е това ?-са ?-са е че на мене лично ми хареса вярно малко по слаб от всичките други 6-епизода но все пак няма защо да критикуваме нито филма нито актьорите нито режисьора както имаше някакво изказване и коментар тук. неможе само Лукас да снима и да прави от 1-ви да 10-ти епизод примерно също така минаха повече от 20-години ако си спомняте от епизод 4-тири който ние мислехме за 1-ви и така нормално е актьорите от тогава да са острели и J.J Abrams да потърси нови и така. на който не му харесва да не го гледа негова си работа но моля не обиждайте феновете по цял свят на сагата със странни и тъпи коментари за филма. по повод коментара на horrid_evil ще му кажя Abrams бил сисипал STAR WARS сори брат ама ти е съсипал ................ сещаш се какво искам да ти кажя нали? и боза ти е май мозъка тъп ако имаш такъв и ако разбираш поне малко от филми и то такива световно велики и големи саги като STAR WARS.
публикувано от valeri_1234 на 2016-01-11 17:45:05
ама и вие всички тук сте големи май ''разбирачи''на филма да аз лично го гледах на 3-Д но не е това ?-са ?-са е че на мене лично ми хареса вярно малко по слаб от всичките други 6-епизода но все пак няма защо да критикуваме нито филма нито актьорите нито режисьора както имаше някакво изказване и коментар тук. неможе само Лукас да снима и да прави от 1-ви до 10-ти епизод примерно, също така минаха повече от 20-години ако си спомняте от епизод 4-тири който ние мислехме за 1-ви и така нормално е актьорите от тогава да са остарели и J.J Abrams да потърси нови и така. на който не му харесва да не го гледа негова си работа но моля не обиждайте феновете по цял свят на сагата със странни и тъпи коментари за филма. по повод коментара на horrid_evil ще му кажя Abrams бил сисипал STAR WARS сори брат ама ти е съсипал ................ сещаш се какво искам да ти кажя нали? и боза ти е май мозъка тъп ако имаш такъв и ако разбираш поне малко от филми и то такива световно велики и големи саги като STAR WARS.
публикувано от moher4o на 2016-01-15 22:28:27
Днес го гледах на IMAX. Не разбирам тази мания във всеки филм да се вкарват чернокожи и обратни. В интерес на истината обратен не видях, но лошия Кайло има заложби с тези влажни очи на кошута. Който не хвана меч във филма той не му се отби. Нова надежда 2.0 като сюжет. Да бяха погледнали треилърите на игрите по SW, щяха да зглобят по-добра история. Аз съм фен и винаги ще гледам SW, но това е виждането ми.
публикувано от Darth Vader на 2016-01-25 20:14:34
Определено това е ремикс на епизод 4.
Ремикс след 40 години.
Ситски лорд да бъде набит от аматьори? Ха-ха-ха тук ДжДжАбрамс и Лорънс Каздан малко са се поопущили в сценария.
Доказателство за това е и факта, че Дисни отново наеха Лукас да пише сценария на епизод 8.
Лично аз се надявам епизод 8 да е това което се очаква от един филм с името Междузвездни войни.
Нека силата бъде с нас :) :)
публикувано от Diabolik на 2016-02-02 14:15:59
И аз съм израстнал със сагата. И за мен оригиналния филм е специален. До колкото разбрах филма е замислян само като зрелище. То е ясно че сюжета е изчерпан още с 4, 5, 6 епизоди - оригиналната сага, и че новите - 1, 2, 3 са си чиста проба разводняване. То беше ясно че 7, няма какво да предложи освен зрелище и ефекти.
публикувано от alivanova76 на 2016-02-13 16:26:40
това все едно е Нова надежда 2.0