Играла съм и двете игри и бях супер разочарована. Диалога не е просто стандартен, а откровено тъп, нищо общо с черния хумор и философските разсъждения от играта. Персонажите не просто нямат нищо общо, а и са тотално омазани. Марк Уолбърг цял филм гледаше като теле, за другите изобщо не ми се говори. Историята е някакъв пълна каша от несвъзани и безсмислени сцени, за сметка на тази в играта която беше супер добре структурирана и последователна. Екшъна е супер постен, нищо общо с бруталните сцени в играта. И Макс не е такава машина за убиване, защото са убили семейството му, или защото е на ръба на лудостта, а защото е предрусал! И вместо супер депресиращите и болни "dream sequences" са сложили некви крилати демони от "Константин"! Само визията е добра, но на фона на всичко друго няма голяма полза. По-добре да го бяха дали на Уве, поне нямаше и да очаквам да направи нещо свясно, а и щях да се посмея.
Надявам се че добре се обосновах, а за всички които не са играли играта, да знаете че филма няма нищо общо, изобщо не заслужава да носи името Макс Пейн. И независимо дали ви е харесал или не, пуснете си играта, ще видите разликата.