По подразбиране този филм трябва да е детски (все пак идеята идва от комикс). Но с тия дълбоки, проникновени и клиширани реплики, филмът си става скучна бозица за възрастни. Тези два факта си противоречаха през целия филм - абсолютно нелепо. "Криптонците" с техните пластмаси, все едно бяха копирани от нанокостюмите на Crysis (също толкова нелепи). Извънземния декор беше тотална простотия - все едно е правен за филм от 80-те. Ефектите бяха на ниво. В бойните сцени имаше доста добри хрумвания, макар че накрая много се оляха. Последните схватки бяха в някакъв смешно огромен град, който трябва да е с размерите на България. Сюжета като цяло ми напомняше на Тор, което също прави лошо впечатление. Намираха се и гафове от рода на това, че когато "криптонците" изписваха съобщенията по телевизорите, в целия свят беше вечер. Ако трябва да оценявам труда на ъплоудъра, ще дам 10. Но ако трябва да оценявам филма - 3, и то единствено заради ефектите. Аз се аргументирах. Сега чакам принцески като @nora.bilyanova да ми говорят за това, че щом за един филм са хвърлени милиони (в случая 225), той задължително е шедьовър.