ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от TeamSoftware на 2009-02-04 19:41:53
Вашето мнение относно Mac OS X Install DVD 10.5.6-spongie може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от stoneforestt на 2009-02-12 14:16:32
Докъто в тоя тракер не се "възцари" свесен администратор , който да задължава всички който качват съдържание да изписват на БГ инфо файловете с обяснения кое какво е и за кво става въпрос ще се четат тъпи въпроси и коментари. ТО е много лесно - copy-paste от някъде и вече сме големите ъплоудъри.... ПЪЛНИ ЧЕКИДЖИИ СТЕ нищо повече.
Нали за това е тоя WWW въобще - обмен на информация. За кво го правите като само ВИЕ - ЧЕКИДЖИИТЕ се правите на разбирачи и "тоа е тъп " "оня е прост" и тн .
публикувано от bmasgone на 2009-04-07 03:00:39
на тази версия работи ли функцията слиип ... и съвместима ли е с Интел 5100 УаиФи карти .. Тъч пада работи ли в пълната му функционалнотс (Синаптикс).. В момента съм с иДенеб в1.4 и откъм горе написаните неща са направени пропуски .. та искам да питам дали в тази версия нещата стоят по различен начин .. или ако може направо да ми дадете лист с всичкия хардуер който поддържа..
публикувано от bitchslapper на 2009-02-04 20:29:57
Някво инфо за инсталация да имаше немаше да е зле. Тва е 6 гб и ми намирисва
публикувано от bitchslapper на 2009-02-04 20:32:34
Сега видях, тва е за Мак незнам що пише PC Version?????
публикувано от epsylon на 2009-02-04 20:47:51
Какъв мак бе, от 5 години не преоизвеждат вече макове, всичко е с Intel процесори, обикновен pc laptop, само му слагат MacOС, но може да си сложиш и Windows ако искаш или каквото ще друго, както и MacOS можеш да си го сложиш на твоето PC.
публикувано от enZ90 на 2009-02-04 21:02:44
Не ми стана ясно само защо пише PC version след като това си оригинална MAC oS X :thumbsdown: В nfo-то на изисвания пише Mount / Burn (using disk utility), Processor type(s)- Intel, PowerPC G5, or PowerPC
G4 (867MHz or faster)

Не се забуждавайте :D .. за PC търсете нещо от сорта на iDeneb, iAtkos, JaS, Leo4All тем подобни ...
публикувано от bitchslapper на 2009-02-04 21:07:16
Какъв мак бе, от 5 години не преоизвеждат вече макове, всичко е с Intel процесори, обикновен pc laptop, само му слагат MacOС, но може да си сложиш и Windows ако искаш или каквото ще друго, както и MacOS можеш да си го сложиш на твоето PC.

Ае Мак в смисъл че е оригиналния Mac Os X Leopard който няма как да инсталираш на PC освен ако не използваш Ideneb, iAtkos и там подобни шитове дето трябва да псуваш и да се молиш да ти тръгне на пс то. Просто тва дето е написано (PC Version) е безсмислено и грешно за тоя торент
публикувано от SNQG на 2009-02-04 22:30:22
тук момчета има и индианци, така че- като един от племето ще бъда щастлив, бледоликите да пишат обясненията на ИНДИАНСКИ /български/, щото има неграмотни хора с по един два славянски езика. А за тези, които евентуално ще кажат да се оправям , ще им кажа, че няма да има сийд, като не знаем кво сваляме. на ъпа както винаги шест за труда.:'(
публикувано от dudi4ek на 2009-02-05 00:21:08
Това е миидж файл с последната версия на Mac OS X,която става за всеки по-нов мак ,а и с доста мъки и за пц.
Ако имате Gigabyte или Asus интелско дъно и двуядрен процесор,вероятността е доста голяма да го подкарате.Под уиндоус ,обаче почти няма начин да го запишете на диск.Който е навътре с хакинтош идеята,знае за какво иде реч.За незапознатите няма смисъл да се тормозят,не е за тях.
публикувано от Krasi_kal на 2009-02-05 09:48:39
A хората които ползват AMD какво ??? само да гледат ли и защо е 10.5.5:'(:'(:'(
публикувано от Krasi_kal на 2009-02-05 09:49:29
Сори 10.5.6 си е
публикувано от extazyti на 2009-02-05 12:56:09
Предпочитам hackintosh.
публикувано от enZ90 на 2009-02-05 14:08:19
@Krasi_kal, който е с AMD ще се радва на хакинтош версиите които съм изброил по горе. Има алтернатива за AMD и Intel ;) Препоръчвам iAtkos, защото е с най-голяма паддръжка на хардуер :) Тук в тракера има качена такава, но е само за интелски процесори... Можеш да си драпнеш АМД версията от www.demonoid.com може да я има и в други тракери. Успех!
публикувано от hipotenuza на 2009-02-05 14:43:41
защо някой не даде повече инфо или линк към знанието
някой от тима няма ли да разясни :arrow::arrow::arrow:
публикувано от enZ90 на 2009-02-05 15:52:49
А защо никой не ползва google :huh:
Ето линк към един много добър форум за МАК ОС http://hackintosh.me/forum/ Правите си акаунт, четете и каквото не ви е ясно питате .. ;) От мен толкова!
публикувано от Battle Fury на 2009-02-05 19:13:32
Хора, ако малко повече вземете да четете, вместо да
мрънкате и чакате всичко наготово, и да изсипвате купища глупости, със сигурност ще напреднете повече.
Освен ако не сте total noobs. Изказвания от рода на
"няма повече макове" и "тая версия не тръгва на ПЦ" са просто меко казано пародия. Ако с такива "познания" сте тръгнали да обсипвате чудесния торент,
и да вините ъпа за това, че се е блъскал, то по-добре си стойте на скапаната боза. Баси, с пълни елементаризми се занимавате.Тази версия си върви идеално на PC с Интел процесор и чипсет, вземете малко да почетете !
публикувано от Battle Fury на 2009-02-05 19:17:07
...да прочетете в мрежата, преди да се цепите, как ъпа нищо не е написал и как тая версия е скапана.
Оригинални версии на Мак вървят безпроблемно на PC-хардуеър, и ти далеч не от вчера.
Ама, нали сдъвкано и подадено с лъжичка е далече по-лесно и вкусно, отколкото сам да си го сготвиш
и сдъвчеш.
публикувано от oMa3aH на 2009-02-05 19:47:14
ае колкото и да им говориш все тая,аз не че съм много запознат ама тях щом гимързи и инфото да погледнат :lol:

Mac Platform : Universal Binary
OS Version : 10.5.6
Processor type(s) & speed : Intel, PowerPC G5, or PowerPC
G4 (867MHz or faster)
Video RAM : Any
HD Space : 9 GB

Instructions : Mount / Burn (using disk utility)
Install

публикувано от SAGITARIUS на 2009-02-05 20:44:40

Гледам че добре сте ни насолили !
Ми ко да ви кажа май най гоелмите разбирачи
са най мног в батака.
Щом пише че е става за РС значи става, както казах и вчера - пробвах го и знам че върви, но както и да е, все повече се убеждавам че не си заслужава да ви се качват такива неяа, вие сместо да кажете едно благодяря си изляхте просотията :-/
публикувано от SAGITARIUS на 2009-02-05 20:47:54

Съжалявам за обобщението, не всички са ръсили простотии !
Извинявам се на потребителите които са тук за оценят това което им се предоставя , за тях определени си заслужава труда и именно заради тях ще продължаваме да ви предоставяме най добрите неща от релийз групите ;)
публикувано от enZ90 на 2009-02-05 21:39:42
@SAGITARIUS искам само едно да те питам .. казваш пробвал си го и на каква машина !? Предполагам че ще ми отговориш интелски процесор и интелски чипсет, сходни с тези на apple машина.. и как по тачно го записа на диск след като .DMG се записва под МАК ОС с Disk Utility ????
публикувано от SAGITARIUS на 2009-02-05 22:07:36

enZ90
2009-02-05 21:39:42
.. казваш пробвал си го и на каква машина !? Предполагам че ще ми отговориш интелски процесор и интелски чипсет, сходни с тези на apple машина.. и как по тачно го записа на диск след като .DMG се записва под МАК ОС с Disk Utility ????

Не знам от къде си чул това че само под Мак се записва
DMG но аз си ги записвам с UltraISO която използва енджина на Nero, но като цяло почти всички програми
за обработка на CD/DVD изображения записват всяко изображение на диск без проблем. ( може и да се конвентира в друг формат без да се губи файловата система на диска и да се запише.

P.S. Да по принцип на Intel-ка машина го пробвах но с малко зор тръгват и на AMD, всичката информация ти е в Интернет , потърси и ще намериш !
публикувано от SAGITARIUS на 2009-02-05 22:09:46
...диска

P.S. Да на интелска машина го пробвах но с малко зор тръгва и на AMD , цялата информация ти е в Интернет, има достатъчно форуми на тази тема, потърси и ще намериш !
публикувано от dgx на 2009-02-05 22:29:48
Инсталирал съм си на старата машина и става.Но на новото РС инсталацията ми спира на различни места в различните релийзи.Благодарности на Ъп-а за торента но описанието му определено куца.Затова някакви хора задават въпроси без да питат Гугъл.Поне линк към тема във форум да имаше.

Disk Utility -то ???? какво е то?програма за Уин, програма в Мак???Къде да го търсим?И моля някой който е имал проблем с инсталацията на този релийз да казва до къде е спряла

публикувано от enZ90 на 2009-02-05 22:30:38
Аз ползвам няколко форума, но точно този начин не съм го засичал! Имам го в предвид ще тествам. Благодаря за инфото!!

Според мен, ако беше дал линкове към няколко форума или беше споделил това в описанието на торента нямаше да има толкова тъпи коментари ;) Надявам се че за напред ще си имаш 1 на ум :)
публикувано от enZ90 на 2009-02-05 22:43:58
@dgx До колкото съм чел и от личен опит мога да споделя, че това се получава от шината на HDD-то (поне при мен беше така) новата ти машина е със SATA предполагам? А старата с АТА (широката шина) ,, има голяма възможност да е от това. Ако можеш пробвай с друг HDD (например от старата машина) И ако тогава не се получи .. значи има пробелм с някоя друга хардуерна част или нещо друго. Успех :)
публикувано от SAGITARIUS на 2009-02-05 23:04:06

Взимам си бележка ;)
ще гледам да съм по подробен за напред :)

P.S. Лично аз не съм Мак юзер въпреки че имам голямо желание да съм,
но поне за сега не мога да премина на тази суперска ОС
поради невъзможността да подкарам доста необходими
за мен неща под Мак :(
публикувано от hipotenuza на 2009-02-05 23:14:00
еми екстра за торента ще го пробвам и се надявам да тръгне
ще пусна едно постче за споделяне на проблемите, които се надявам да не се появят :D
публикувано от tilileilei на 2009-02-06 15:47:29
to hubu che e PC versia no za AMD ili Intel?
публикувано от Battle Fury на 2009-02-07 18:30:50
Да отговоря на един от предишните постове, относно
хард-дисковете : не е от харда ти, защото Мак си баца
и на сата-дискове. Просто трябва да си намериш подходящия (според чипсета ти) кекст, в повечето случаи един IOATAFamily.kext от някой osx86-релийз
би трябвало да ти свърши работа.
В частност - версията на иАткос 10.5.5 има такъв,
който мисля че поддържа голям диапазон от чипсети.
Интел - със сигурност, но не мога да гарантирам за нФорс, ВИА и т.н.
Без зор - няма успех! Айде, сполайте със здраве !
публикувано от gubaku на 2009-02-08 09:27:50
Първо, мерси много за торента, а сега да попитам - ползвам MacBook обаче на него не ми е DL писачката, затова свалих OS-a на служебния комп., но имам проблем с това как да го запиша .dmg файл-а. Как да го mount-на??? Някакви идеи моля...
публикувано от dudi4ek на 2009-02-09 00:36:56
Който иска да го запише под бозата,да си набави UltraIso v9+ .След това горе от лентата на програмата да избере "инструменти" и там има опция за конвертирене на имидж файлове.Избира се стандартно исо и се чака ,докато го конвертира.После направеното исо..................
публикувано от kadiev на 2009-02-17 18:39:35
За тези които още не знаят как да запишат DMG image под windows ето една програма с която става. препоръчват да се пече на бавна скорост.
[url]http://www.asy.com/sharetm.htm[/url]
публикувано от cirei на 2009-03-18 14:42:04
Първо браво на ъпа. Българите винаги искаме повече и повече и повече...
Като толкова не ви харесва торента има около милион др.тракери. ;)
По отношение на описанието АРЕНАБГ не е форум и това не и е основната функция. Ако малко помислите ще се сетите че това е "тракер". Всичката допълнителна информация може да си я намерите по форумите!
Винаги съм имал уважение към Тейм Софтуер.
Успех и се радвайте на това което има, защото и то ни е много!
публикувано от Jakkal на 2009-05-15 15:24:23
Това на duallayer ли го записвате?
публикувано от Ares47 на 2009-12-18 11:12:07
Някой ще може ли да даде малко сийд? Благодаря преджарително!
публикувано от awful на 2010-02-01 22:46:37
Да ви кажа :) И похваля след доста пробвания и изчитания имам IDeneb 1.6 Mac OSX 10.5.6 Lite Edition в него има да не кажа голяма дума 70% драивари от 100% ползвам го 4 меесца дори му направих дори едно обновяване ;) и никакъф проблем. Големината на мака е 3.94гб което ще рече че е лесно записваем за повече от вас :thumbsup: ако някои има трудност нека ми пише 1 лс и ако има камсет може и тои да се искефи на таз ос :fun:
публикувано от triteata на 2010-02-02 21:10:12
Моля свържи се с мен, защото се опитвам от известно време да инсталирам тази система на компа, но неуспешно... нещо тук не мога да ти пратя лично съобщение, така че моля пиши ми на скайп alumen :)