ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от mannequin на 2013-03-08 12:28:16
Вашето мнение относно Линкълн може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от mannequin на 2013-03-08 12:45:33
Един страхотен филм! :) БГ буквите и тайминга им стават за този релииз,но най-вече незабрявайте ,че не сме сайт за бг букви!:)
Приятно гледане! :)
публикувано от balcanmaster на 2013-03-08 13:56:06
Линкълн е бил велик човек и гражданин, обаче този филм според мен не отговаря на неговата житейска и политическа философия. Даниъл Дей Луис, който иначе е великолепен актьор доста дистанцирано подхожда към ролята, изглежда на моменти дори бездушен и монотонен. Парадоксално Томи Лий Джоунс пък излиза на преден план, чудесно изпълнение.

Сценария изглежда не е позволил на режисьора да разгърне истинска историческа драма, каквато всъщност се е разиграла. Мен лично много ме дразни премълчаването от онзи важен елемент от възгледите на Линкълн, който се отнася към неговото намерение след като освободи негрите те да бъдат върнати обратно в Африка, както и "политически коректно" са подминати неговите възгледи, че черните не са равностойна на бялата раса; действително от днешна тледна точка може да звучи неприемливо, но навремето това е било преобладаващото сред американците схващане, и Линкълн в своите публични изяви се е съобразявал с него, има редица цитати от негови речи и изказвания в този смисъл. Може би именно в тази противоречивост създателите на филма трябваше да потърсят силния драматичен заряд на ситуацията и конфликта, външен и вътрешен, жалко че са се плъзнали по повърхността с възприетите като "правилни" към днешна дата исторически и политически клишета.

Покрай този филм изгледах и другия, за убиеца на вампири, то звучи невероятно парадоксално, обаче като кинематография е много по-изпипан, нищо че иначе си е откровенна гавра с темата, но поне е направен виртуозно в професионално отношение, този тук е малко разтеглен, на моменти дори муден, с прекалено дълги диалози, мисля че това не е Холивуд от своята най-добра страна...извинявам се че стана малко дълго, просто се опитах да споделя своето отношение към филма, с една дума - разочарован съм...
публикувано от a303 на 2013-03-08 15:32:07
Благодаря за филма!
публикувано от htanikolov на 2013-03-09 23:48:57
balcanmaster , Ти си първият човек ,който съм видял да даде коментар,който си заслужава да се препрочита ! Евала !
публикувано от radixxx444 на 2013-03-10 23:04:49
balcanmaster винаги пише точни и сислени коментари, Eвала
публикувано от HimaMelo на 2013-03-11 17:01:20
thxx
публикувано от SELJER_X на 2013-03-13 22:32:56
nice
публикувано от SELJER_X на 2013-03-13 22:33:09
кефи ме
публикувано от Azs на 2013-03-15 20:30:09
Ех, такъв филм хора от много време не се е видяло. Просто брилянтно направено. За всички тези които мислят че Линколн не е представен точно, много бъркат. Фигурата на Линkолн е точно такава; спокоен но целеустремен човек. Борбатаму със робството е била просто феноменална. Васдествието което той има върхо историята е просто още по невероятно. Както самият той казва няма да бъде запомнен с това което казва, но с това което прави. Този филм не ни показва толкова много това което прави Линkолн, всъшност Кoнгресат и представителите на Републиканците са главните герой. Но всички те са част от великият план на Линкoлн да унищожи робството. Не е важно всичко останало което се говори за него, но е важно да запомним това което той е направил за Америца и за целият свят. 10/10. Най великият филм които съм гледал.
публикувано от michaella23 на 2013-03-15 22:57:50
Огромно разочарование! Сиво, сиво, даже на черни черти. Ако това недоразумение се смята за КИНО, ... Жалко за получения "Оскар". Изгледах филма само от спортна злоба, но иначе е негледаем.
публикувано от shogun12938 на 2013-03-17 23:00:57
Разочарован съм.

Филмът е съвсем обикновен исторически разказ, подходящ за излъчване по някоя историческа програма. Обикновеното, стандартно и клиширано предъвкване на исторически събития просто не може да се нарече истинско кино. По никакъв начин не създава емоция, с нищо не предизвиква, с една дума... "разочарование".

По- добре прочетете за Линкълн в Wikipedia и не си губете времето.
публикувано от zbuhoff на 2013-03-24 21:14:17
Много сладко поспах на тоя филм. Гледах го после целия, любопитно ми беше да видя за какво имаше толкова номинации че и еди Оскар! Моето мнение е, че са незаслужени.