ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Fastuka на 2011-01-09 09:47:27
Вашето мнение относно Кораб-Мечта "Съпрайз" - Цикъл първи може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от sitenaoroto на 2011-01-09 15:08:54
Жанр: Комедия, Фантастика
Държава: Германия

Немците са ненадминати в много неща!
Но комедии .... определено не им се отдават.
Гледал съм една-две немски комедии. Немога да си причиня отново подобно нещо.
публикувано от Eistee на 2011-01-09 17:02:22
Скъпи sitenaoroto,
пишеш наизуст. Аз съм гледал филма по немските сателитни канали и го смятам за изключително забавен. За да разбереш хумора обаче, трябва да си гледал с години хумористичните шоу-програми, в които участват артистите, ангажирани с главните роли, да поназнайваш нещо за културния живот в Германия през последните 20-ина години и още две много важни неща:
1. да си с отворен за предизвикателства ум;
2. субтитрите да са добри.
...
публикувано от Eistee на 2011-01-09 17:07:23
...
Филмът не е за всеки. Има препратки към неща, за които средният българин дори не е чувал. Все пак, предполагам, че поне си чел нещо от ранния Карл Май?
Същото е, като да се опитваш да разбереш пародията "Смотаняци", ако не си гледал "Top gun" и още 10-ината хитови американски филма, които "Смотаняци" иронизира. Всичко ще ти се стори като низ от безмислени клоунади.

Та така - имайте предвид, че филмът е направен от немци за немци. Или се образовайте или пропуснете.
публикувано от zonian на 2011-01-11 00:20:35
Прав си. Много съм далече и аз от живота в Германия последните 20 год. Няма да сцепя. Няма да тегля.