еи сега го изгледах филма и просто нямам думи
ако наистина е по действителен случаи и това момче което остана живо съ6тествува то той е в затвора и немога да си редставя какео му е на него в момента и въоб6те какво 6те му е за в бъде6те
надявам се да са си измислили по-голямата част и това момче да не съштествува и да не е в затвора защото ........ незнам ква да кажа дори
иначе филма е добре направен ако не беше на тази трагична тема бих казал че ми хареса ( но това което видях не ми хареса, но се сучват такива неща)
ГЛЯДАИТЕ ДО ВСИЧКИ И СЕ ЗАМИСЛЕТЕ КАКВИ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ!!!
Аз бях чел някъде, че наистина е в затвора. До колкото си спомням 8 са били жертвите на кървавата баня в столовата на някакво училище във Финландия. Ако аз бях съдя щях да го оневиня. Такива неща са практика в много училища и никъде не се вземат сериозни мерки. Като вече споменах аз също съм бил жертва на такъв терор, макар, че в значително по-леки степени от тези на филма. След като го изгледах, ми хрумна да опиша и моя случай преди около 10тина години. Обещавам да пусна линк тук. Не смятам, обаче, че кървавата баня е начина за решаването на такива проблеми. Трябва да се наблегне на превантивните мерки, преди да е станало прекалено късно. Представи си едно пишлеме, чието майка е к..ва а бащата пияница и гледа само насилие и скандали в къщи, какво може да стане? Как ли ще се държи с околните? Или пък както беше в моя случай, момченца разглезени до n-та степен, които си мислят, че свичко могат и им е позволено.
Преди няколко дни гледах този филм и честно да ви кажа, не може да ми излезне от съзнанието. Даже имам идей да оглавя кампания "Не на насилието в училище", да създам сайт с гореща деноношна линия, връзка между звената Полиция - ДПС, педагогически съветници и т.н. Всичко е просто идея.
А за филма има и един много важен момент.
СМЯТЯМ, ЧЕ АКО НЕ 18, ТО ТОЙ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 16+. Я си представете, че го гледа някои които в момента е в ролята на жертва и се вдъхнови от сюжета, не дай си боже!!!
Това е проблем, които се отменава с лека ръка. И пак казвам, трябва да има намеса от страна на институциите!!!