ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от TeamSoftware на 2008-04-19 21:38:01
Вашето мнение относно Животът след хората може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от brankofe на 2008-05-17 01:17:19
сууууубс плаце !
публикувано от ivchomalkiqa на 2008-05-17 00:30:36
Tъпо! Твърде дълго, досадно, повтаря се едно и също нещо. Само си изгубих времето.
публикувано от fellix на 2008-04-19 22:38:01
Интересна тематика. Има доста теоретични изследвания по въпроса.
публикувано от norcho на 2008-04-19 22:51:02
На мен пък ми изглежда като поредната промивка на мозъци на американците!Едва ли не те са целия свят...И за малко разнообразие са вкарали и Айфеловата кула :grrr:
публикувано от franzz на 2008-04-19 22:58:26
people=shit
публикувано от dr.hope_off на 2008-04-19 23:45:23
ще го изгледам с интерес;)
публикувано от viktor888 на 2008-04-20 00:22:59
[b]norcho[/b], вземи се самоубий! Не знам как живеете като във всяка прашинка от света виждате намеса на американците и тяхната конспирация.. Ако филма беше направен от Г. Иванов и компания може би НДК щеше да се руши! Но пък тогава 100% някой щеше да се изцепи със "потъпкват българското..." Абе и вие сте хора се пак.. да сте живи и здрави.

А за филма съвсем не е загуба на време. Доста интересен е.
публикувано от NightSpirit на 2008-04-20 13:40:41
Аз очаквах да дават някакви чичковци от Харвард как си стоят в кабинета и развиват теории. А всъщност през цялото време има картина и върви разказа. Много добре е направено. Напълно съм съгласен с vktor888, но все пак малко издразни теорията, че едва ли не целия свят ще изчезне само Хувър Дам и Маунт Ръшмор ще останат. Като цяло бях приятно изненадан, филмът е страхотен!
публикувано от kozew на 2008-04-20 15:05:28
Много любим мой цитат "It came to me when I tried to classify your species and I realized that you ( humans ) are not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment but you humans do not. You move to an area and you multiply and multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet. You're a plague..."
За съжаление има много истина... :(
публикувано от tchano на 2008-04-20 16:34:23
Много любим мой цитат "It came to me when I tried to classify your species and I realized that you ( humans ) are not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment but you humans do not. You move to an area and you multiply and multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet. You're a plague..."
За съжаление има много истина...

Kozew много добър цитат!!!Вече стана и мой любим!!!От кого е ???

Иначе за филмчето нищо не мога да кажа , но ще го гледам със сигурност!!!Благодарности на ъпа!!!
публикувано от kozew на 2008-04-20 16:53:38
@tchano

Agent Smith ( matrix ) :)
публикувано от SachMa на 2008-04-20 17:03:23
Аз ще се радвам ако излезе книгата на български език,защото тази тема ми е доста интересна.А само да попитам нещо за субтитри???
публикувано от kozew на 2008-04-20 18:23:49
Не знам защо но филмът ми се струва прекалено утопичен :(.
публикувано от vordhosbn на 2008-04-20 19:36:56
Какъв Homo Sapiens, официалната интергалактическа класификация на нашия вид е както следва:
Тип: [i]Извратеняци[/i]
Подтип: [i]Неразумци[/i]
Клас: [i]Гнусотняци[/i]
Подклас: [i]Ужасняци[/i]
Вид: [i]Гнусотник Беснеещ[/i]
:D

Иначе филмчето си го бива. Кара те да се замислиш, колко сме нищожни в сравнение с природата.
публикувано от ls1 на 2008-04-20 20:15:20
Мда, Лем го е казал много точно :-)

публикувано от DeathMetal на 2008-04-20 20:21:36
много добър филм!!!
публикувано от P.P.A на 2008-04-20 22:17:56
Интересно беше в по голямата си част ако харесвате докоменталните филми като цяло ще ви допаднел
публикувано от malkiqm_90 на 2008-04-20 23:34:46
ПАДАМ СИ ПО ТАКИВА ФИЛМИ И МОГА ДА КАЖА ЧЕ ФИЛМА МНОГО МИ ХАРЕСА И ПОКАЗВА ЕДНО МНОГО ВЕРОЯТНО БЪДЕ6ТЕ ТВА ЗА ХУВАР ДАМ МАЛКО МИ СЕ СТОРИ ПРЕОВЕЛИЧЕНО НО ИНАЧЕ 5 ЗА ЪПА И ФИЛМА
публикувано от ssaa6oo на 2008-04-20 23:58:48
Много мразя да гледам документални филми без субтитри, защото като има някой термин и се чудя дали е дума, която не знам или е нещо научно, но филмчето ми изглежда добро. Ще се гледа.:thumbsup:
публикувано от gandalf117 на 2008-04-21 01:59:50
За съжаление има много истина...

Абе как може на такива глупости да вярвате бе хора :lol: Ей по това си личи колко ви стига акъла! Тоя който го е казал това е пълен глупак. Който и бозайник или животно (не само бозайник) да вземеш, и премахнеш всички фактори които водяд до преждевременната му смърт в съответната му среда, ще нарушиш баланса в екосистемата на средата. Това ще доведе до изчезването на други видове в средата и до изчерпване на ресурсите на средата. Например в средата на 18 век зайците били донесени в Австралия и тъй като там нямало лисици или други животни които ядат зайци, те така се размножили че изпасли тревата и части от континента се превърнали в пустиня. Хем зайците измряли, хем сумати други животни и растителност. Подобно нещо се беше случило и с жабите накаде. Паразита е савсем друго, нама да ви го обеснявам сега обаче. Четете преди да говорите бре хора!
публикувано от gandalf117 на 2008-04-21 02:01:01
Който и бозайник или животно (не само бозайник) да вземеш, и премахнеш всички фактори които водяд до преждевременната му смърт в съответната му среда, ще нарушиш баланса в екосистемата на средата. Това ще доведе до изчезването на други видове в средата и до изчерпване на ресурсите на средата. Например в средата на 18 век зайците били донесени в Австралия и тъй като там нямало лисици или други животни които ядат зайци, те така се размножили че изпасли тревата и части от континента се превърнали в пустиня. Хем зайците измряли, хем сумати други животни и растителност. Подобно нещо се беше случило и с жабите накаде. Паразита е савсем друго, нама да ви го обеснявам сега обаче. Четете преди да говорите бре хора!
публикувано от gandalf117 на 2008-04-21 02:06:25
Хем зайците измряли, хем сумати други животни и растителност изчезнали. Подобно нещо се беше случило и с жабите накаде. Паразита е савсем друго, нама да ви го обеснявам сега обаче. Четете преди да говорите бре хора!
Lancelot и franzz пък декларираха, че човечеството било лайна. Във всяка нива има лайна, ама те торят почвата и помагат на реколтата. То си личи кои са лайната в нивата наречена човечество ;)
публикувано от STEP на 2008-04-21 21:36:26
агент смит от матрицата се казва този с желикия цитат >>>
публикувано от Payton на 2008-04-21 16:11:48
Ми филмчето не е лошо, но не представя нещо, което човек и сам не може да си представи.Особено пък В България, където има много обезлюдени села и тн.Безинтересно е според мен. Всеки знае, че природата е по-велика и по-достолепна от всичко, направено от човека.
публикувано от Mapolin на 2008-04-21 20:36:25
Само заради надписа на постъра ще го гледам :) :thumbsup::thumbsup:
публикувано от avok на 2008-04-21 22:40:37
... Всяко животно поставено при същите условия, реагира по същия начин. Размножава се докато унищожи ресурсите на средата си. Агент Смит да си гледа работата ;)
публикувано от avok на 2008-04-21 22:40:56
И още нещо. Такива желания като запазване на природата (от други съображения освен за запазване на самите нас) вегетарианство (за да не се убиват животни) и по принцип всякакви мисли и настроения, които не са в синхрон със собственото оцеляване и размножаване са неестествените при хората. Защото естествената сила което ни е създала е еволюцията.
публикувано от avok на 2008-04-21 22:39:32
Като почнахме по темата :D

Вирусите също са в баланс със средата си. Вирус който убива гостоприемника си е изключение а не правило. Това се получава само при мутации, временно. В природата повечето вируси живеят без да пречат особено на заразения организъм.

А хората сме абсолюто същите като всички останали животни. Правим това което правят и те. Размножаваме се и гледаме да си направим живота по-лесен. Разликата е само, че сме по-добри в това. И поради това се размножаваме безконтролно. Всяко животно поставено при същите условия, реагира по същия начин. Размножава се докато унищожи ресурсите на средата си. Агент Смит да си гледа работата ;)
публикувано от avok на 2008-04-21 22:41:17
... А тя оставя само тези, които успешно се размножават. Останалите просто умират и след тях остават само прах и кокали :D Когато един ден хората престанат да се размножават по естествен път и започнат да се произвеждат изкуствено, тогава еволюцията вече няма да има значение и ще се превърнем в обикновени машини. И ако дизайнера е забравил да ни програмира желание за живот и да произвеждаме други като нас, това ще е краят на хората :)
публикувано от bobsata на 2008-04-22 00:28:55
и аз немога да повярвам, как така без да има абсолютно никой може да работи най-големия вец във САЩ при това години наред
публикувано от bobsata на 2008-04-22 00:33:19
и аз немога да повярвам, как така без да има абсолютно никой може да работи най-големия вец във САЩ при това години наред
публикувано от kozew на 2008-04-22 13:32:25
Глупости!
Кой е пренесъл зайците и жабите извън естествените им ареали?
Да сте чули например хищниците да са изтребили даден вид, използван от тях за храна, до крак? Не! Защо ли? Защото когато намали храната, тогава намалява и популацията на хищника, съответно и неообходимостта за храна.. което пък от друга страна дава възможност на "плячката" да възстанови популацията си!
Единствено човекът ( и видовете които зависят пряко или косвено от него за прехраната си ) си играят срещу природните закони!
Може би наистина човек е по-скоро като паразит за Земята.. за съжаление не от тези паразити които живеят в симбиоза с приемника си :(
публикувано от Gallant на 2008-04-22 19:17:18
Дали ще се намери някой добър човек, който да го преведе? :cool:
публикувано от wasp на 2008-04-26 09:17:37
Американците не можаха да не набутат iphone-а си и тук ... а гласа на водещия е меко казано мазен, все едно рекламира какво ще се случи. Ужас. Хубава идея, кофти реализация, видях няколко много нереални неща.
публикувано от limp3r на 2008-05-04 01:32:53
avok , 2008-04-21 22:39:32
.......вирусите също са в баланс със средата си. Вирус който убива гостоприемника си е изключение а не правило. Това се получава само при мутации, временно. В природата повечето вируси живеят без да пречат особено на заразения организъм.........

Май имаш предвид паразитите? Хайде ако (да не дава Господ)
се разболееш от вирусна бронхопневмония или примерно Ебола, да видим колко време ще живеете в хармония без лекарства :lol: А иначе филма и добър и забавен.

PS: И ми е чудно защо им се връзвате на американците за бента Хувър. Вие какво искате да кажат, че ще остане, Мадарския конник ли? :D
публикувано от limp3r на 2008-05-04 01:33:10
PS: И ми е чудно защо им се връзвате на американците за бента Хувър. Вие какво искате да кажат, че ще остане, Мадарския конник ли? :D
публикувано от enter00 на 2008-05-11 21:04:08
АХХАХАХА да това ми хареса, всичко друго се разпадна само тая язовирна стена остана! И накрая няма накъде требва да се срути и то HЕ да зе разпадне (бетоната стена) а се срути от към скалите! Добра реклама на ВЕЦ-а му направиха! "НАЩЕ ЯЗОВИРИ СА ВЕЧНИ!" :lol:
публикувано от giboc_67 на 2008-05-27 19:33:49
На някой от вас случвало ли му се е да влезне в големите ни черноморски курорти през ноември? На мен ми се случи и се чувствах као герой от "Деня на трифидите". Реалността от фима сами си я пресъздаваме!!!
публикувано от tsunimihuq на 2008-05-30 16:43:04
Никакъв дисбаланс няма да се получи, ако изчезнем. За зайците и жабите има кой да се погрижи - не се безпокой. Ще има повече лисици, повече вълци, повече грабливи птици. Просто няма да ни има нас - да убиваме, да консумираме, да унищожаваме естествената среда на останалите живи организми. живота на земята се е появил много преди човека и ще го бъде и след него...
публикувано от SachMa на 2008-06-15 00:58:55
Субтитри има в Opensubtitles.com
публикувано от vanko13 на 2008-06-18 00:25:39
Ето линк за субтитрите от subs.unacs.bg

http://subs.unacs.bg/get.php?id=42429
публикувано от EmilianovicH1914 на 2008-07-03 14:08:18
Пичое научете енаглийски и тогава говорете, казаха че хувър няма да прави ток, защото ще се задръстят тръбите за водата, ама самата стенана понеже има толко бетони е толко биковата ше държи много време. Мен лично ме съмнява че бетонните сгради в градовете ще изчезнат толкова бързо, се пак е бетон и стомана, ко ще го руши. С нотка на национална гордост може да кажем, последните обекти които оше седят след края на човечеството Хувър дам, Обеля , Надежда, Люлин последните от които напомнят за гения на създателя им неповторимия Бай Тодор Живков, модерния Хеопс
публикувано от EmilianovicH1914 на 2008-07-03 14:12:42
и наистина се замислете как всичко няма да го има ама панелките в софия ще си седят. Кварталите като Люлин Надежда Обеля Толстой Илиянци,където сега се изселва половината прованс след хилядолетия ще бъдат совеобразно плато на Гиза,(за по тъпите там са пирамидите) в тези квартали хилядолетия след края на човека ще идват извънземни, ще дупчат билетче за вход а марсиански майки ще казват на децата си, тук са живяли българи, а това е създадено от великия Тодор Живков в стремежа му за безсмъртие, ех гордост бай Тошо ти си Велик, КАЖЕТЕ КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ
публикувано от sukkw на 2008-07-21 14:16:49
Не знам защо, но нещо не ми хареса филма. Може да се базира на теории, но не и на доказани такива. А всяко нещо което не може да се докаже си остава в сверата на фантазиите. Все още никой не е успял категорично да докаже как се е създал живота, а камо ли какво ще е ако няма хора.
публикувано от sty на 2008-07-20 21:24:26
публикувано от harry4 на 2009-08-28 16:10:29
Много интересен и поучителен, но щеше да е добре да се покаже какво може да се случи и с глобалното затопляне, ако изведнъж спрем да замърсяваме околната среда.