Имам чувството че повечето от хората, които казват че филма е страхотен, просто се придържат към всеобщото мнение и рейтинг в IMDB. Щом е на Тарантино, значи е супер, няма нужда да изразяваме друго мнение...е, аз не съм съгласен. Някой уважаван в брнаша казал "шедьоварът на Тарантино" и сега всеки който има друго мнение не бил разбрал филма. Съгласен съм, да, филм без сюжет трудно се разбира! Аз не съм киноман и не знам какво е станало през едикоя си година за да свържа нещата - ако исках това, ще си гледам документален или исторически филм. Вярно, някои сигурно са направили връзка с действителни събития, но според мен широката публика няма как да го направи. И за да не си признаем че сме нормални хора (или не чак толкова образовани поне в тази сфера), казваме "о, страхотно, ами естествено, това си е Тарантино"...е, да, да ама не! Спомям си когато гледах за пръв път "Изкуплението Шоушенк" - имах чувството, че филма започна и след няколко минути свърши - да..., защо ли така стана? А въпросния филм на Тарантино ми се стори меко казано 10 часа...