ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от tyrbo на 2007-09-17 17:55:57
Вашето мнение относно Илюзионистът може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от Lexus на 2007-09-17 18:09:00
абе кви са тези усмивки от старите ленти?:thumbsdown:
публикувано от tyrbo на 2007-09-17 18:15:51
Моля?
публикувано от BORISLAVTA на 2007-09-17 18:41:12
филма е страхотен особено ако обичате фокоси:thumbsup: от мен 6
публикувано от highjacker на 2007-09-17 19:35:33
Филма е хубав,много ми хареса,гледайте...
публикувано от riskbreaker на 2007-09-17 21:14:09
Филмът е... Сега ще се опитам да го опиша. Ще има спойлери.

Става дума за любовна история. От тъпите. Не съм се сблъсквал с много сапунени сериали, но се хващам на бас, че поне половината имат подобен сюжет. Едуард Нортън играе момче, влюбено в херцогиня. Разделят ги, той отпътува надалеч и петнайсет години по-късно става велик магьосник. Не фокусник, а магьосник, който прави разни магии на сцената - кара портокалови дървета да растат, вика духове и разни подобни простотии. Неговата любима, херцогинята, междувременно пък е на път да се сгоди за коронования принц и бъдещ император на Австрия. Но по време на представление двамата се срещат отново, старите чувства пламват отново и т.н.
Не това е проблемът на филма. Чудесната актьорска игра и доста качествената визия могат да компенсират сапунената история.
Но има нещо сбъркано. Принцът е лош. Много лош. Удря шамар на годеницата си, след като разбира, че тя му е изневерила с някакъв фокусник(добре де, магьосник). И има фалшиви мустаци.
Айзенхайм, илюзионистът, пък е добър. Това е, защото е Влюбен. Херцогинята, и тя е Влюбена. В Айзенхайм. Това ги прави Положителни герои.
Имаме и неутрален с уклон към Положителен герой - ченге.
И тъй, добрите са добри, защото са двама и са влюбени, докато лошият е лош, защото е богат(много лошо качество), удря годеницата си(веднъж!) и пие алкохол. И Полижителните герои в името на Доброто, Справедливостта и Любовта инсценират убийство, принуждавайки абсолютно невинния Лош да се самоубие.
Ето това е извратено. Човек, застанал на пътя на двама егоисти, бива унищожен от тях, защото те поставят себе си над всичко. И това ни е показано като Правилно. И докато единственото неособено добро дело, което принцът извърши, беше това, че шамароса херцогинята, добрите влюбени инсценираха убийство, натопявайки абсолютно невинен човек, излъгаха цяла Виена само и само да постигнат това, което желаят.
И ченгето - неутралният герой, който стана положителен, стана особено положителен герой, когато разбра, че е накарал човек да се застреля без никаква причина. И се засмя. Радостно.
Оставям настрана дребни сюжетни дупчици като например това, че доказателствата за "убийството" стояха в сламата с месеци, ако не и с години.
Има нещо извратено в този филм. Това са ценностите, които ни поднася.
публикувано от Renegat на 2007-09-18 02:49:54
Филма е мнго добър за мене теглете.Има добра актиорска игра.Действието ви води в една посока и Изведнъж обрат не е било така(малко разкази с неочакван край на мен ми харесват).И...Любовта печели с цената на всичко --- готино.
публикувано от toninio на 2007-09-18 09:42:37
:thumbsup:a prestige kude go zabravqtq?
публикувано от qscvgy на 2007-11-01 15:51:02
филмът е много добър просто,а края особено му хареса един от наи0добрите филми в нета-определено(на които филма им е харесал им препору4жам да гледат "престижът")
публикувано от lo6koo на 2008-03-19 14:42:59
от любимите ми филми

да се гледа
публикувано от Medive на 2008-06-16 12:39:42
Филма не ми изглежда чак толкова добър, обаче щом Ед Нортън участва значи ще се гледа
публикувано от vip_house на 2009-01-24 02:36:30
филмът наистина трябва да се гледа. Той е от малкото филми които дълго си спомняме невероятене :thumbsup:
публикувано от desttiny_ на 2009-07-12 22:20:12
хареса ми, особено края :)
публикувано от ustoyanova на 2009-09-19 03:26:15
На това се казва страхотен филм , гледайте го и няма да съжалявате.
публикувано от amudov на 2010-05-09 13:43:39
хората които казват че филма е повърхностен и прочее според мен изобщо не са гледали филма...филма си заслужава гледането отново...тъкмо съм го позабравил за 3-4 години :)
публикувано от hunter111 на 2011-07-11 19:27:23
[b][center][color=green]Изключителен филм, препоръчвам го на всеки макар, че началото е малко мудно няма да съжалявате ако го изгледате докрай.Препоръчвам също в този жанр и стил на сюжета "Престиж"("Prestige"), както и "Действия предизвикващи смъртта"("Death Defying Acts").Последният надали ще се хареса на всеки, но все пак мисля, че си има своите достойнства и трябва да му се обърне внимание.И в трите филма играта на главните актьори е изключителна и няма да останете разочаровани.[/color][/center][/b]
публикувано от roni_love на 2012-05-30 21:56:09
благодаря за изчерпателния коментар ,ей сега вече няма да сваля филма..:)))
публикувано от smahnatataprofesorka на 2012-10-06 21:44:43
Бях го позабравила, и скоро се сетих че като го гледах за първи път с казах "трябва да го гледам пак"... е сега е момента. Филма е невероятен :)
публикувано от mihaelastt на 2021-07-25 22:19:42
малко сийд ????