alby , 2007-11-25 16:50:40
Цитат:
с Желязната завеса, издигната в следствие на неговите действия и с разделения Фатерланд пак заради него
Мдааа, на някои хора им се иска Хитлер да е виновен и за разпадането на СССР, за войната в Ирак, за "любовта" между евреи и араби, за цените на петрола и закриването на АЕЦ Козлодуй, закупуването на гласове около изборите в БГ и за кой знае още колко неща. За съжаление не следват собствените си безценни завети:
Цитат:
...Също така е хубаво освен да се разсъждава и да се мисли.
Ebem , 2007-11-25 16:14:17
Alby, Хитлер няма никакво участие в тия неща, така ли? С или без него пак щяха да си станат, така ли ги виждаш ти нещата.
Ebem, всеки който твърди обратното няма ни най-малка представа какво означава "желязна завеса", "берлинска стена", "студена война" и още много словосъчетания. Както се каза по-горе МИСЛИ преди да говориш и ще се излагаш по-малко.
Никой никога на света не е бил и не може да бъде по-голям кръволок от др. Сталин. Разликата между него и Шикългрубер е в умствените възможности на двамата убийци. По-умният бандит излиза победител от войната, а както знаем победителите не ги съдят. Затова вместо да слушаш приказките на баба си почети малко книжлета, издадени след 1990 год., помисли върху някои общоизвестни факти, събери 2+2 и ще видиш, че резултатът винаги е 4. Не съм на мнение, че Адолфчо заслужава по-ниско от 2 място в този чарт, но дори да беше още жив и на власт никога не би съумял да измести др. Сталин от първото. Това, че Хитлер държи 1 място в друга класация - тази на най-мразените хора на света се дължи единствено на факта, че всички, които са
мразели Сталин са били погребани още докато той е бил жив.
алби, това, което говориш, е изключително смешно. Ти наистина не мислиш, а само разсъждаваш и то на много посредствено ниво въпреки препоръките ми да се мисли, преди да се разсъждава.А това че ми вменяваш на мен, че не мисля, вече го приемам като наглост. :D
Първо ме цитираш извън контекста на поста ми като го коментираш с мнение, което аз едно че не споделям, защото ми се струва тъпо като изводи и второ, хич не ми се струва уместно. От казаното от теб от първия ти пост индиректно разбирам, че според теб Хитлер не е виновен за разделянето на Германия...Разбира се, че не е виновен - лошите съюзници го направиха. Но защо ли го направиха - ето това е един сложен ребус за решаване и аз го предоставям на твоя интелект да се блъска с него, макар че е по-добре да го дадеш на някой първокласник да го реши, защото явно ти коства усилия да се справиш сам :D.Разбира се, че и Желязната завеса няма нищо общо с Хитлер, особено за мозък, който още не е проумял по-лесното за проумяване - че ако го нямаше Хитлер, нямаше да има и Берлинска стена.
Но второто и наистина смешно заключение се вижда в следващия ти самонадеян и пълен с нахвърляни приказки и непотвърден с аргументация пост. Не, всъщност има едно "аргументирано" и точно то ми се струва смешно и доста тъповато. Цитирам: "Това, че Хитлер държи 1 място в друга класация - тази на най-мразените хора на света се дължи единствено на факта, че всички, които са мразели Сталин са били погребани още докато той е бил жив." Да, това звучи доста оригинално и надъхано с някакъв вид псевдоразмишление, но има ли смисъл? Защото следвайки логическата нишка на твоето съждение аз
не мога да мразя Сталин, след като не съм бил убит от него!!!Нали всички, които са го мразели, са били убити. Доста тъпо, не мислиш ли (май не).Както и не мога да мразя Хитлер, след като не съм бил убит от
него (ето пак същия парадокс на мисълта)!!!Но какво ще кажем за живите? Според твоите умопостроения те нямат право на мнение по въпроса, само защото не са били убити от този или онзи!!! Аз обичам ли Сталин и Хитлер, само защото не съм бил убит от тях? Аз разбира се, мразя и двамата, но много повече мразя Хитлер, по общоизвестни причини и още повече го знам със сигурност за себе си , защото аз знам какво самият аз мисля. Но ти, човече, знаеш ли какво мислиш? Ако не знаеш, аз мога да ти помогна да разбереш.
Следвайки собствената си логика, ти не мразиш Сталин, след като той не те е убил. Но, замисли се, човече, ти не би могъл да бъдеш убит от него, защото той е умрял преди ти дори да си се родил, така че пак според твоята логика излиза, че ти не можеш да имаш мнение за него, след като не си живял по негово време, за да знаеш, дали би те убил, ако го беше мразел. Тоест, излиза, че на този стадий на мислене ти изобщо не можеш да дадеш правилна преценка за това кой на кое място в класацията стои, защото смяташ, че трябва да си мъртъв, за да влезеш в числото на онези "всички", които мразят Сталин. Ако продължим още по-нататък, приемайки, че ти все пак не си пълен дебил, а си трезвомислещ човек, който не може да си позволи да мисли, че един мъртвец може да има мнение, можем да предположим, че ти всъщност намекваш, че с тези си твърдения искаш да покажеш, че само ти нямаш мнение по въпроса, изтъквайки факта, че всички, които са мразели Сталин, са били убити, и че ти не би могъл да кажеш дали го мразиш или не. Това би било разбираемо, предвид очевидната ти липса на подготовка по темата. Но тогава остава въпросът: защо въобще се изказваш (и то с менторски тон) ?
Иначе за едно нещо, макар и очевидно по случайност, имаш право - Хитлер наистина оглавява класацията на омразните. Но не заради мъртъвците на Сталин, които така или иначе нямат глас, с който да го заклеймят, а заради стотиците милиони живи хора по света, които много добре знаят какво би им се случило, ако Хитлер беше установил своя световен ред.