ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от zxvf на 2007-11-25 12:46:48
Вашето мнение относно Hitler може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от Joredos на 2007-11-25 13:23:11
6+!
публикувано от sasshko на 2007-11-25 13:27:59
Струва ми се много интересно. Блгагодаря на Ъплоудера за торента и още повече с БГ Аудио :thumbsup:
публикувано от fisk1 на 2007-11-25 13:28:56
Интересен портерт, само не мога да схвана какво му има на мустака? Изглежда все едно се е отлепил -_-
публикувано от Kuncavia на 2007-11-25 13:32:45
Тва е картина... се пак не е снимка.
публикувано от Nik15 на 2007-11-25 13:53:14
Най-мрачната личност в историята на човечеството. Знаем ли всичките му тайни? Наистина ли се самоубива с Ева Браун в бункера си? Вярно ли е, че се измъква тайно от Берлин и живее още десетилетие в Аржентина? Има ли потомство? Кои са днешните хитлеристи? Имал ли е хомосексуални връзки с подчинените си? Срещал ли се е тайни със Сталин в разгара на Втората световна война?

Ако трябва да се разсъждава по темата, има много хора, които могат да оспорват определението "Най-мрачната личност в историята на човечеството". Другаря Сталин е един от тях:)
публикувано от lsweety на 2007-11-25 14:01:29
Подкрепям последния компентар :)
публикувано от bamdam на 2007-11-25 14:26:47

Nik15 , 2007-11-25 13:53:14

Ако трябва да се разсъждава по темата, има много хора, които могат да оспорват определението "Най-мрачната личност в историята на човечеството". Другаря Сталин е един от тях

Ако трябва да се разсъждава и по-нататък по темата, щом другарят Сталин е най-мрачната личност в историята на човечеството, къде според теб в стълбицата на мрачността е ситуиран другарят Хитлер? Да не се окаже някъде някой от слънчевите богове.Сигурно да, със заслугите си към 50 000 000 души, загинали директно или индиректно по негова вина, с Желязната завеса, издигната в следствие на неговите действия и с разделения Фатерланд пак заради него.
А според много хора, тези, които отричат първенството на Хитлер за позицията "най-мрачната личност в историята" или не познават историята, или имат сериозни психически отклонения.Nik15, ти към кои се причисляваш в тази класация?
публикувано от bamdam на 2007-11-25 14:30:10
...Също така е хубаво освен да се разсъждава и да се мисли.
публикувано от alby на 2007-11-25 15:58:03
с Желязната завеса, издигната в следствие на неговите действия и с разделения Фатерланд пак заради него

Мдааа, на някои хора им се иска Хитлер да е виновен и за разпадането на СССР, за войната в Ирак, за "любовта" между евреи и араби, за цените на петрола и закриването на АЕЦ Козлодуй, за купуването на гласове около изборите в БГ и за кой знае още колко неща.
За съжаление не следват собствените си безценни завети:
публикувано от Ebem на 2007-11-25 16:14:17
Alby, Хитлер няма никакво участие в тия неща, така ли? С или без него пак щяха да си станат, така ли ги виждаш ти нещата. :lol:
публикувано от Nik15 на 2007-11-25 16:16:20

Цитат:
Nik15 , 2007-11-25 13:53:14

Ако трябва да се разсъждава по темата, има много хора, които могат да оспорват определението "Най-мрачната личност в историята на човечеството". Другаря Сталин е един от тях

Ако трябва да се разсъждава и по-нататък по темата, щом другарят Сталин е най-мрачната личност в историята на човечеството, къде според теб в стълбицата на мрачността е ситуиран другарят Хитлер? Да не се окаже някъде някой от слънчевите богове.Сигурно да, със заслугите си към 50 000 000 души, загинали директно или индиректно по негова вина, с Желязната завеса, издигната в следствие на неговите действия и с разделения Фатерланд пак заради него.
А според много хора, тези, които отричат първенството на Хитлер за позицията "най-мрачната личност в историята" или не познават историята, или имат сериозни психически отклонения.Nik15, ти към кои се причисляваш в тази класация?

След бързите успехи на немците Сталин изпада в страхова депресия и напуска Кремъл, като на практика оставя армията без главнокомандващ
През Великата отечествена война повечето съветски войници проявяват храброст и издръжливост, но лошото командване и липсата на адекватно техническо осигуряване причиняват смъртта на над 20 милиона военни и цивилни граждани на СССР. По вина на Сталин от глад умират повече от 10 000 000 милиона украинци. Познати са случаи на канибализъм:-O Сталин е моя №1. Хитлер №2 Всъщност двамата са страни на една и съща монета.
публикувано от woogie на 2007-11-25 17:04:41
Приятели, защо забравяте българските главорези-комунисти: Георги Димитров, Васил Коларов, Антон Югов, Лев Главинчев, Вълко Червенков и техните маши, членове на БКП. Аз съм съвременник на техните зверства и издевателства над собственият им български народ. Бях на 14 години, когато на 5-ти март 1953 умря Йосиф Висарионович Джугашвили, т. нар. Сталин и нещата започнаха да се поукротяват.Едва през 1961 г. под натиска на световното обществено мнение Тодор Живков закри лагерите, но дискриминацията към "вся остальная бесспартийная сволочь" остана.
публикувано от alby на 2007-11-25 16:50:40
Ebem, всеки който твърди обратното няма ни най-малка представа какво означава "желязна завеса", "берлинска стена", "студена война" и още много словосъчетания. Както се каза по-горе МИСЛИ преди да говориш и ще се излагаш по-малко.
Никой никога на света не е бил и не може да бъде по-голям кръволок от др. Сталин. Разликата между него и Шикългрубер е в умствените възможности на двамата убийци. По-умният бандит излиза победител от войната, а както знаем победителите не ги съдят. Затова вместо да слушаш приказките на баба си почети малко книжлета, издадени след 1990 год., помисли върху някои общоизвестни факти, събери 2+2 и ще видиш, че резултатът винаги е 4. Не съм на мнение, че Адолфчо заслужава по-ниско от 2 място в този чарт, но дори да беше още жив и на власт никога не би съумял да измести др. Сталин от първото. Това, че Хитлер държи 1 място в друга класация - тази на най-мразените хора на света се дължи единствено на факта, че всички, които са мразели Сталин са били погребани още докато той е бил жив.
публикувано от Santo на 2007-11-25 17:22:32
Скоро гледах в един вестник имаше класация на най-големите диктатори.
1.Мао Дзъдун - 60 мил. жертви
2.Сталин - 50 мил.
3.Хитлер - 40 мил.
т т.н.
С Хитлер ми се струва , че малко са намалили, защото само Руснаците имат 22 мил. жертви във втотата световна война.
публикувано от marvilk на 2007-11-25 17:54:13
Уви! Очаквах повече, и по-подробно представяне.Нищо не се споменава за ролята на брат му, братя Лаутензаг, Вагнер.[color=red]Но, браво на упа за труда![/color] Поколенията [color=red]ТРЯБВА[/color] да будат запознати с тези изторически факти!
публикувано от ko6ni4ka на 2007-11-26 01:00:17
само да попитам тва dvd PAL или NTSC е?
публикувано от bamdam на 2007-11-28 05:34:27
alby , 2007-11-25 16:50:40

Цитат:
с Желязната завеса, издигната в следствие на неговите действия и с разделения Фатерланд пак заради него

Мдааа, на някои хора им се иска Хитлер да е виновен и за разпадането на СССР, за войната в Ирак, за "любовта" между евреи и араби, за цените на петрола и закриването на АЕЦ Козлодуй, закупуването на гласове около изборите в БГ и за кой знае още колко неща. За съжаление не следват собствените си безценни завети:
Цитат:

Ebem , 2007-11-25 16:14:17

Alby, Хитлер няма никакво участие в тия неща, така ли? С или без него пак щяха да си станат, така ли ги виждаш ти нещата.

Ebem, всеки който твърди обратното няма ни най-малка представа какво означава "желязна завеса", "берлинска стена", "студена война" и още много словосъчетания. Както се каза по-горе МИСЛИ преди да говориш и ще се излагаш по-малко.
Никой никога на света не е бил и не може да бъде по-голям кръволок от др. Сталин. Разликата между него и Шикългрубер е в умствените възможности на двамата убийци. По-умният бандит излиза победител от войната, а както знаем победителите не ги съдят. Затова вместо да слушаш приказките на баба си почети малко книжлета, издадени след 1990 год., помисли върху някои общоизвестни факти, събери 2+2 и ще видиш, че резултатът винаги е 4. Не съм на мнение, че Адолфчо заслужава по-ниско от 2 място в този чарт, но дори да беше още жив и на власт никога не би съумял да измести др. Сталин от първото. Това, че Хитлер държи 1 място в друга класация - тази на най-мразените хора на света се дължи единствено на факта, че всички, които са
мразели Сталин са били погребани още докато той е бил жив.

алби, това, което говориш, е изключително смешно. Ти наистина не мислиш, а само разсъждаваш и то на много посредствено ниво въпреки препоръките ми да се мисли, преди да се разсъждава.А това че ми вменяваш на мен, че не мисля, вече го приемам като наглост. :D
Първо ме цитираш извън контекста на поста ми като го коментираш с мнение, което аз едно че не споделям, защото ми се струва тъпо като изводи и второ, хич не ми се струва уместно. От казаното от теб от първия ти пост индиректно разбирам, че според теб Хитлер не е виновен за разделянето на Германия...Разбира се, че не е виновен - лошите съюзници го направиха. Но защо ли го направиха - ето това е един сложен ребус за решаване и аз го предоставям на твоя интелект да се блъска с него, макар че е по-добре да го дадеш на някой първокласник да го реши, защото явно ти коства усилия да се справиш сам :D.Разбира се, че и Желязната завеса няма нищо общо с Хитлер, особено за мозък, който още не е проумял по-лесното за проумяване - че ако го нямаше Хитлер, нямаше да има и Берлинска стена.
Но второто и наистина смешно заключение се вижда в следващия ти самонадеян и пълен с нахвърляни приказки и непотвърден с аргументация пост. Не, всъщност има едно "аргументирано" и точно то ми се струва смешно и доста тъповато. Цитирам: "Това, че Хитлер държи 1 място в друга класация - тази на най-мразените хора на света се дължи единствено на факта, че всички, които са мразели Сталин са били погребани още докато той е бил жив." Да, това звучи доста оригинално и надъхано с някакъв вид псевдоразмишление, но има ли смисъл? Защото следвайки логическата нишка на твоето съждение аз
не мога да мразя Сталин, след като не съм бил убит от него!!!Нали всички, които са го мразели, са били убити. Доста тъпо, не мислиш ли (май не).Както и не мога да мразя Хитлер, след като не съм бил убит от
него (ето пак същия парадокс на мисълта)!!!Но какво ще кажем за живите? Според твоите умопостроения те нямат право на мнение по въпроса, само защото не са били убити от този или онзи!!! Аз обичам ли Сталин и Хитлер, само защото не съм бил убит от тях? Аз разбира се, мразя и двамата, но много повече мразя Хитлер, по общоизвестни причини и още повече го знам със сигурност за себе си , защото аз знам какво самият аз мисля. Но ти, човече, знаеш ли какво мислиш? Ако не знаеш, аз мога да ти помогна да разбереш.
Следвайки собствената си логика, ти не мразиш Сталин, след като той не те е убил. Но, замисли се, човече, ти не би могъл да бъдеш убит от него, защото той е умрял преди ти дори да си се родил, така че пак според твоята логика излиза, че ти не можеш да имаш мнение за него, след като не си живял по негово време, за да знаеш, дали би те убил, ако го беше мразел. Тоест, излиза, че на този стадий на мислене ти изобщо не можеш да дадеш правилна преценка за това кой на кое място в класацията стои, защото смяташ, че трябва да си мъртъв, за да влезеш в числото на онези "всички", които мразят Сталин. Ако продължим още по-нататък, приемайки, че ти все пак не си пълен дебил, а си трезвомислещ човек, който не може да си позволи да мисли, че един мъртвец може да има мнение, можем да предположим, че ти всъщност намекваш, че с тези си твърдения искаш да покажеш, че само ти нямаш мнение по въпроса, изтъквайки факта, че всички, които са мразели Сталин, са били убити, и че ти не би могъл да кажеш дали го мразиш или не. Това би било разбираемо, предвид очевидната ти липса на подготовка по темата. Но тогава остава въпросът: защо въобще се изказваш (и то с менторски тон) ?

Иначе за едно нещо, макар и очевидно по случайност, имаш право - Хитлер наистина оглавява класацията на омразните. Но не заради мъртъвците на Сталин, които така или иначе нямат глас, с който да го заклеймят, а заради стотиците милиони живи хора по света, които много добре знаят какво би им се случило, ако Хитлер беше установил своя световен ред.
публикувано от alby на 2007-12-05 19:38:22
Но защо ли го направиха - ето това е един сложен ребус за решаване и аз го предоставям на твоя интелект да се блъска с него, макар че е по-добре да го дадеш на някой първокласник да го реши, защото явно ти коства усилия да се справиш сам .Разбира се, че и Желязната завеса няма нищо общо с Хитлер, особено за мозък, който още не е проумял по-лесното за проумяване - че ако го нямаше Хитлер, нямаше да има и Берлинска стена.

E, сигурно ти можеш ми обясниш какъв е приноса на ефрейтора за разделянето на Европа, за Берлинската стена и за Студената война. Може би Хитлер е възпитал другаря Сталин в любов към завземането на територии? И ако не беше това възпитание другаря Сталин щеше просто да стигне до Берлин, след което да се върне в Москва и да свие границите на СССР до тези отпреди 1939, а? Може би др. Сталин превзема половин Полша заради полюциите на Хитлер? Или пък Литва? Защо не и Латвия, Естония, Беларус. Сигурно и войната във Финландия води пак заради Хитлер, а? Сигурно в "освободените" след войната територии другаря Сталин устновява свой режим на управление само и единствено за да предотврати възможността Хитлер да възкръсне и да ги поведе пак на "Дранг нах Остен"?
следвайки логическата нишка на твоето съждение аз
не мога да мразя Сталин, след като не съм бил убит от него

Е, това вече е логика! Ще обясня по-простичко, специално за теб. След като си убит не можеш да мразиш никой. Но, виж, ако ти, заедно с половината ти роднини сте лежали в концлагер и две трети от тях са измрели в него, а пък ти си сред оцелелите, охохоооо, ще мразиш, и още как. И тази омраза ще предадеш на твоите деца, внуци и правнуци. Те, пък от своя страна ще я предават на своите деца и т.н. омразата се мултиплицира. Докато пък става това, омразата се подклажда и раздухва от медии, пропаганда, мемоари на оцелели твои сълагерници, открития на масови гробове и т.н. и т.н. Ако пък концлагерите са повече от един умножи ефекта на омразата по техния брой. Направи същото с броя на оцелелите роднини. Скоро мразещите ще станат милиони, а човекът, който е създал концлагера ще стане най-омразния човек на света. Ако пък, да речем, случайно разбереш, че преди 10-20 или повече години някой си е избил или заточил целия род на Иван Алексеевич, а децата е изпратил в домове за сираци с дамга "син на враг на народа" ще си кажеш "Какво пък, не е правилно, но чак пък толкова, голяма работа." или пък "Да, бе, да целия род, не е вярно.". Същите деца - тези на Иван Алексеевич, пък, след години промиване на мозъците, ще мразят единствено баща си заради това, че е бил "враг на народа", без да се замислят дали изобщо е било така и какво означават тези думи - дали е убил някой или е разказвал вицове. Нещо като при еничарите http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80 Ти, случайно имаш ли роднини, избити от Сталин и какво ще кажеш за 20 000 души изклани заради невъобразимия грях че са полски офицери, или пък за избитите в Кронщат матроси - руснаци, или пък за милионите, загинали от глад украинци, или за милионите, загинали през Войната заради липсата на отбранителна стратегия. И, в крайна сметка, щом като Хитлер е на трето място в класацията за топубийци, посочена по-горе, как ще обясниш, че заема първо място сред най-мразените? Това
заради стотиците милиони живи хора по света, които много добре знаят какво би им се случило, ако Хитлер беше установил своя световен ред
не върши работа заради думичката "ако".
публикувано от frost84 на 2007-12-24 20:04:44
еи хора не се караите бе това което е оставил фурера никога няма да се промени както мноо хора го мрзят толкова и го оби4ат недеите така аз уважавам наполовината квот е направил за германия все пак ако 4етете по негово време германия е стояла икономи4ески мноо добре така 4е не спорите никои няма да е над другия всеки казва по не6то истина zieg heil.
публикувано от FuReRa на 2008-06-05 17:33:56
siidvaite be hora kak da go drupna iskam mnogo da go gledam tova ... :( :( molq vi se ako ima nqkoi da siidne
публикувано от imagic на 2008-12-16 23:25:19
Гледайте този филм.
[color=red][b]EndGame - Blueprint For Global Enslavement (2007)[/b][/color]
Не задължително но препоръчително:'(
публикувано от bagatur88 на 2010-08-12 21:05:18
porednata evreiska provokacia za nai velikiat ariiski sin!!!318