ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от zxvf на 2011-06-11 13:20:59
Вашето мнение относно Hiren.s BootCD-14.0-Restored Edition.v.2.0-Proteus може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от MadBadLord на 2011-06-12 10:00:15
Scene
2011-06-11 14:32:58

Никой не си прави труда да чете НИКОГА.

"For the complete list of utilities in the official Hiren`s Boot CD read the files HBCD.txt and changes.txt."

E да де, ама за да ги прочете тия двата файла и да му стане ясно на колегата, първо трябва да го свали!!
публикувано от greenclear на 2011-06-11 14:27:30
На официалния сайт Хирен е под 500М тук над 1500. Може ли някой да каже какво има в допълнителния 1ГБ и какво общо има протеус с хирен? Не ми се свалят 1.5Г само за да видя. Иначе съм фен и на протеус и на хирен. Подозирам, че торента е готин, но ако някой сподели детайли ще е добре.
публикувано от Desertbaby на 2011-06-12 12:34:10
как да се сложи това на флашка , някой зна е ли ?
публикувано от IcoZahari на 2011-06-13 09:46:22
Слага се много лесно на флашка и има упътване как да се направи това в сайта Hiren. Отвори го и прочети как се прави. Аз отдавна го държа само на флашка и не хабя дискове.
публикувано от IcoZahari на 2011-06-13 10:32:31
А и веднъж като го направиш на флашка следващия път само махаш старите файлове и копираш новите на тяхно място от по - новата версия. Не е необходимо всеки път да форматираш и да правиш буутваща флашка с "grub4dos installer"-а. Просто триеш старите файлове от старото сиди и копираш новите и си с новата версия на Hiren_s. С една дума прескачате до "Step 5" на това ръководство - http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk
публикувано от IcoZahari на 2011-06-13 14:53:49
Извинявам се за няколкото поредни поста, но понеже пък това е променена версия на оригиналния Хайрън, това което пропуснах е че освен копирането още трябва да се замести съдържанието на menu.lst /този на флашката, който го копирахте преди това/, като го отворите с Notepad, изтриете съдържанието му и го заместите с това от HBSD MENU/HELP/Edit Menu/Main Boot menu.lst, с копи-пейст. Всичко това се прави за да Ви излизат и екстрите добавени от Proteus в Dos-а, при буутване. Иначе все едно сте си с чистия Hiren 14.0.
публикувано от greenclear на 2011-06-13 15:33:05
Явно е! Никой не чете. Никой не чете въпроса, а се отговаря директно - прочети РийдМе, Чейнджес и гоогъл. Е добре - свалил съм си ги и съм ги прочел. Повтарям си въпроса - от къде идва разминаването от 1Г с официалната версия на хирен и какво общо има ПРОТЕУС (за незнаещите - това линукс базиран на слакс) с цялата работа? Като питам очаквам отговор от някой който знае, а стандартен коментар не от поредния нооб.
публикувано от IcoZahari на 2011-06-13 16:04:31
Във втория си пост съм допуснал малка грешка изпълнявате стъпка 4 а не пет както съм написал
публикувано от IcoZahari на 2011-06-13 16:22:41
greenclear ти сам си си отговорил на въпроса. След като твърдиш, че си свалил и прочел 00-readme, файла, тогава си видял вътре в него един раздел Other included software. В него е описано, че са добавени няколко rescue сидита, като Касперски, Актив, Акронис, няколко линукса, пасуеър ентърпрайз пакета и няколко други описани подробно в раздела. Имай предвид, че особено тези rescue сидита имат размери от по двеста или триста мегабайта. Търси си сам по сайтовете кое с какъв размер е.
публикувано от IcoZahari на 2011-06-13 17:02:06
А и още нещо [u][b]greenclear[/b][/u], създателя на това сиди се е подписал като ПРОТЕУС, а не става въпрос за линукс дистрибуцията, ама ако беше чел внимателно файла 00-readme, както твърдиш нямаше да изригваш тука:grrr:.
публикувано от greenclear на 2011-06-13 17:56:14
Явно не е толкова трудно да се отговори. Мерси Ицо. Нямаше нужда от 5 коментара и един беше достатъчен :)
публикувано от IcoZahari на 2011-06-13 19:12:43
Аз съм се извинил за оффтопика, а и първите обяснения са по - скоро по въпроса за инсталацията на флашка и ползите от това нещо, а не по твоя въпрос:).