Здравейте.
Филм в най-добрите традиции на нецензурираното руско кино - правдив, безпощаден, брутален и безотраден.
В началото ви се струва, че ви предстоят някакви скучни псевдофилософски разсъждения за времето на тоталитаризма, след това нещата заприличват на лека комедийка, докато изведнъж сюжетът се нахвърля върху вас като изгладнял звяр и преди да се усетите, ви е погълнал, смлял и изплюл в помийната яма на човешкото падение...
Гледайте го непременно, но после си пуснете нещо по-леко, щото определено ще ви стане тъпо, а човек не може да гледа само мрачни картини...
:icecream:
Според мен този филм представя необективно и бегло тогавашната съветска действителност.Набляга се само на някои от нейните най-уродливи страни.Като единствен плюс мога да посоча,че беше постаен въпроса за вярата и атеизма. Обаче поне на мен не ми стана ясно какво е превърнало капитана от милицията в психопат,който извършва такива ужасни деяния.Какво е довело неговта майка до пълна безчовечност и безчувственост.Какво кара другите милиционери да станат съучастници на психопата.Това са все въпроси на които филма трябваше да отговори за да има смисъл да се гледа,а той не успява да го направи.
Този филм ни показва, по един доста елементарен начин докъде може да стигне един психопат.Тези които решат да не го гледат може би няма да изпуснат нищо.
;)
Ако се абстрахираме от изпълненията на въпросния психопат има и още доста други неща които могат да накарат човек да се замисли /и да преосмисли/ някои житейски истини. Но това разбира се е моя лична преценка.
:)
Св. Т.