ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от sisira на 2013-03-01 09:39:16
Вашето мнение относно Господарят може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от Bicho на 2013-03-01 11:09:44
Филмът е формално посветен на етап от живота на американски сбърканяк, с увредена през Втората световна война психика. Всъщност е средство за описание на култа създаден от Рон Хабард след войната. Имената са променени, вероятно за да се избегне съдебен процес, но актьорът е подбран и гримиран да прилича на оригинала. Филмът изглежда разхвърлян и накъсан, но всъщност доста точно отразява началните стъпки по създаването на култа.
публикувано от pilespera на 2013-03-01 11:44:22
Чух доста добри отзиви от колеги киномани, затова със сигурност ще му обърна внимание, но ще почакам блурей качество
публикувано от g0rilaz на 2013-03-01 11:47:16
едно огромно благодаря за филма и суб.
публикувано от infinia_solutions на 2013-03-01 23:07:34
И аз го 4акам HD
публикувано от joesmith на 2013-03-02 03:39:09
Тоя Хоакин Финикс не се ли беше отказал от актьорството, нямаше ли да става рапър?
публикувано от interned на 2013-03-02 08:26:34
и добре е сторил че не се е отказал. Пред него наградените с оскари са жалки
публикувано от arize на 2013-03-02 12:17:11
Съгласен съм, Хоакин Финикс е много талантлив.
Колкото до самият филм - на мен не ми се стори нищо особено, освен това ако нямах предишни знания относно възникването и доктрината на Сциентологията, никога нямаше да зацепя какво е посланието. То не че и сега зацепих, но поне имам някои подозрения... :)
публикувано от red sonia на 2013-03-02 20:13:20
Благодаря!
публикувано от pliskin на 2013-03-06 16:28:29
Пол Томас Андерсън,в този филм, прави опит да хвърли светлина върху сциентологията.Сциентологията e система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в САЩ от писателя Лафайет Роналд Хъбард (1911-1986) през 1952 г.(великолепно представен образ от Филип Сиймур Хофман в ролята на Lancaster Dodd).
През 1949 г. на конференция на автори на научно-фантастични книги, проведена в Ню Джърси, Хъбард заявява: "Да пишеш за 1 пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия."По време на своята писателска кариера Хъбард започва да се интересува от способностите на човешкия разум. През 1950 г. неговите проучвания биват публикувани под името "Дианетика. Модерната наука на умственото здраве." Днес тази книга носи заглавието "Силата на мисълта върху човешкото тяло."
Учението на Хъбард е доста сложно и затова той издава свой речник. Според Хъбард първото нещо, което човек трябва да разбере, е: "Ти не си човек, ти си тетан". Тетан (thetan) е духовно същество, което съществувало около 300 трилиона години.
Всеки сам може да прецени, колко да вярва или не на тези твърдения.Факт е, че има доста известни имена сред последователите му.Ето някои от тях:
Джон Траволта
Том Круз
Чък Кърия
Уил Смит
Дженифър Лопес
Шарън Стоун