100% буквален, като нямащ нужда от "ами трябва да разберем традициите на онази далечна генерация, за да разберем текста от библията " или "Ами тази дума на гръцки значи това пък онази на еврит значи онова и така някакси онака и бла бла бла"и тем подобни глупости.Текста е ясен и прав !А този дето иска да се измъкне, ще потърси значението на думите и на Монголокитайски ако трябва само и само да се оправдае.
Бог е вечен и законите му са вечни.От вечни времена преди до вечни времена след !
За това Христос казва, че небето и земята ще преминат, но думите на пророците няма да преминат докато не се изпълнят, понеже не са думи от хора, а са думи от Бог.
Текста в Библията няма нужда от никаква интерпретация от никого, самият текст обеснява себе си и няма нужда от интерпретацията на някой малоумник, който го мързи да потърси обяснението, което си е пак там в текста.
Горко на всички дето овъртат и се чудят как де се оправдаят, като променят тези закони.
Rincewind ти защо първо не ми обясниш, защо на курбан попа се моли на Богородица, да застане пред Бог за греховете ни :)
Обясни ми също защо изобщо църквицата ни жерва животни, като Бог е казал че жертви не иска, а и последната жертва за греховете ни Е вече дадена и името и е Христос.
Обясни ми тия неща пък аз ще ти кажа разликата между православието и католицизма хахахахахахах :D
Относно текстовете на Библията, трябва вече да знаеш за Dead Sea scrolls ?
Относно Новия завет, трябва да знаеш, че той си е написан и го има във Стария завет, стига да ти сече пипето да го видиш ;)
Понеже даже еврейските раби не знаят значението на закона със жертването на животни.Защото казват, по добре животните отколкото хора да се убиват за греховете, ама не виждат смисъла! Защо мислиш че грешника е трябвало със собственните си ръце да заколи животното ? Я си го представи ? Как пред целия град мъкнеш един вол и всички знаят защо го мъкнеш, и го колиш пред всички.
Не е ли това с цел да се засрамиш и да се разкаеш от греховете си ?
Не това ли учи Христос ?
Не за това ли казва Бог, не искам жерви а милост ?
Също така сам Христос казва,
17 Да не мислите, че съм дошъл да отменя закона или пророците? Не съм дошъл да отменя, а да изпълня.
18 Защото, истина ви казвам: докато премине небето и земята, нито една йота, нито една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
Аз първо четох стария завет и после новия, и в новия не намерих нищо ново що се отнася до закона, даже напротив, Христос не само разкрива закона от стария завет, но го прави и по труден :)
Абе мога да пиша с години ама полза няма :)
Който търси намира хаха
Всичко си е в Библията, ама ВСИЧКО.