Играта ме разочарова тотално - принципно това трябваше да е soft rpg - ще рече, че колкото се биете, толкова се разхождате из градове и си лафите. Тук са се опитали да направят нещо от сорта на hard rpg с бойна система и герои от софт ФФ. Изключително праволинейна игра, нямам чувството че играя, а по-скоро че гледам. Графиката е уникална да, но играта.... Явно никога повече няма да направят нещо като ФФ7 или ФФ8 навремето за ПС1. Може би аз съдя грешно защото съм ги играл, но за мен това е една красива графично, но изключително зле направена игра. Ако искате да играете истинско ФФ потърсете 8 или най-добре 7/или фф 12 - поне лесно може да се намери и е по-ново/. След 8 част поредицата вървеше надолу, докато не излезе 12. Тогава се зарадвах, че нещата се оправят, но 13 явно наистина е лошо число - след това недоразумение незнам как ще оправят нещата за нас, старите фенове на поредицата... Мъчих се над 4 часа заради доброто старо време, но след като я изтрих от ПС3 харда ми олекна неимоверно - оставам си със спомена за 12 като последна до момента и ще се опитам да забравя, че 13 въобще съществува /както навремето направих с 9/.