ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от isuspm на 2010-07-12 00:38:23
Вашето мнение относно FIFA World Cup Final Netherlands Spain TVRiP-IsUsPM може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от G0ld на 2010-07-12 15:09:09
Следващите не два ами три отбора след тях заслужавха много повече титлата с показаните си мачове, игра, резултати и голове. Ама всичко е до шанс и късмет. С какви съдии ще се паднеш, с какъв отбор и т.н. Минаха тънко и между капките със резултати все по 1 гол в края на мачовете и то предимно на слаби отбори като изключим наистина добрата им игра срещу Германия. Доста очаквания имаше, но този мондиал беше доста разочароващ. Дано следващия е по-добър и се стегнат големите отбори като Франция и Италия. А до тогава браво испанци, дерзайте... и вие направихте сефтето...;)
публикувано от sandres на 2010-07-12 01:23:43
СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ ИСПАНИЯ номер 1 са честито
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
КРАЛ ИКЕР И СВЕТИ АНДРЕС
уникален мач 10х и браво за бързото качване :thumbsup:
публикувано от Pulseh на 2010-07-12 00:50:59
Честито на Испания!
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-12 00:53:23
Добре че беше съдията да им реши мача като сами не можаха...
публикувано от Pulseh на 2010-07-12 00:59:24
Важното е, че смотаните холандци отпаднаха, отидоха до Рим и не видяха папата :lol::thumbsup:
Не разбрах какво е направил съдията? Дори много ги пожали тези дървари!
публикувано от Sergei_Ivanov на 2010-07-12 01:02:06
Мода е, от последните две първенства, победителя да минава по по-лекият път...
публикувано от dominatro на 2010-07-12 03:04:59
испанците са мн зле както се казва все трябва някой да им помогне този път беше садията :grrr:
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-12 03:05:26
Пожалил ги е съдията друг път..вярно че играха грубо, особено първото полувреме, но имаше няколко картона, които дори за фал не бяха...испанците падаха при най-малкия полъх на вятъра, а рефера веднага картон. Последния жълт на холандия които и доведе до червен едвам се докоснаха! По-рано в играта пък когато Робен излезе сам напред, Пуиол му се хвърли на гърба едва ли не в опит да го събори но не успя(а само го забави) и за това Робен не само не можа да стреля, а и получи картон...пълен абсурд. Също така не помня кои от испанците по едно време удари един холандец без да има топка около тях => веднага червен картон (не и в този мач...)
А контра атаката която доведе до гола беше създадена от авантаж на лакътче в лицето в наказателното на испания (принципно дузпа, но не и тази вечер...)

Ооо да, определено ги жали съдията...Поредната измъчена победа за испания! (както каза някои над мен - победителят пак мина по лесния път)
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-12 03:06:13
...удари един холандец без да има топка около тях => веднага червен картон (не и в този мач...)
А контра атаката която доведе до гола беше създадена от авантаж на лакътче в лицето в наказателното на испания (принципно дузпа, но не и тази вечер...)

Ооо да, определено ги жали съдията...Поредната измъчена победа за испания! (както каза някои над мен - победителят пак мина по лесния път)
публикувано от jokata на 2010-07-12 03:21:27
Аре стига с тоя холандски плач! Смешно е, особено след мача им на 1/4-финала с Бразилия...
Най-заслужилият отбор спечели, точка!

http://www.dnevnik.bg/sport/fotogalerii_svetovno_2010/2010/07/12/931273_fotogaleriia_ispaniia_pobedi_holandiia_i_specheli/?pic=17#picture
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-12 03:27:16
признавам че тоя high-kick беше за червен, макар и неволен (трябва да е луд в средата на мача да прави толкова грубо нарушение нарочно), но испанците имаха за 3 червени така че да.. :)
публикувано от rnnnnn на 2010-07-12 10:11:32
E и ????
публикувано от pinpinn на 2010-07-12 22:10:04
Абе, вие дето сте за Испания, как може да го харесвате тоя отбор, при положение, че са некадърни да уцелят вратата и ако не ги потпираше съдията още 120 минути нямаше да вкарат гол ?
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-13 03:41:04
@pinpinn това е мн вярно впрочем. разгледайте малко статистики и ще видите че на прехвалените испански нападатели от средно 15 удара най-много 5 са в очертанията на вратата. Иначе в центъра и защита играят мн добре (затова и имат толкова изстрели в крайна сметка) -_-
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-13 03:53:27
..да подкрепя малко думите с цифри: :)
на финала например ->
Испания имат успеваемост при пасовете 84,2% !!!
но при изстрелите...от общо 17 едва 4 са в очертанията на вратата!!!
публикувано от gam3n на 2010-07-15 02:20:10
да ти поправя малко статистиката, че виждам че ти е трудно:
Испания - Изстрели 18, във вратата 6
Холандия - Изстрели 13, във вратата 5
Това ли ти е много по-добрата холандия? Статистика от всички мачове досега, холандия 22 жълти картона, испания 8, като махнем от този мач, Холандия 14, испания 4, коментар?
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-15 12:49:57
ами първо забелязвам че всеки сайт явно си вади своя статистика и в 3 различни сайта има 3 различни данни.
Все тая, дори да ги гледаш 18 и 6 за испания(което е почти същото) и 13 и 5 за холандия, ако си учил малко математика няма да ти е трудно да ги обърнеш в проценти и може и да разбереш за какво говоря. Също така думите ми бяха че испания играе добре в средата на терена а в нападение са зле(което тази статистика подкрепя!).
А за жълтите картони...ми в последния мач рефера забрави че това е фубол, а не балет и е възможно да има бутане от време на време...даваше жълт за всичко и както казах по-горе изпусна да даде на испания няколко пъти. А иначе холандците си го казаха - това ни беше стратегията - груба игра...
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-15 12:51:32
...даваше жълт за всичко и както казах по-горе изпусна да даде на испания няколко пъти. А иначе холандците си го казаха - това ни беше стратегията - груба игра...
публикувано от gam3n на 2010-07-16 17:18:15
за да ти спестя и тази трудна задача, ще ги обърна в проценти: 33% за испания, 38% за холандия, по еднакво от това не може да бъде. Посочих ти статистиката за предните мачове, именно за да не кажеш че този съдия се самозабравил. 15 картона в предните мачове, само 3 или 4 за испания, очевадно холандците са много по-грубия отбор, и финала просто го потвърди.
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-18 01:09:37
ох, писна ми да пиша едно и също бе човек..
- аз също казах че холандците играха грубо
- думите ми още отначало бяха че испания играе добре в средата на терена но не струва в нападение - 33% уцелване на вратата [b]подкрепя[/b] тези ми думи.
Сега за да не почнеш да ми обясняваш че и холандия имат малко проценти ти спестявам търсенето - от сайта на Фифа:

испания : португалия - 52% shots on goal за испанците(ок - имат 1 мач)
парагвай : испания - 37%
германия : испания - 38%
публикувано от dOnTeAtMe на 2010-07-18 01:10:00
холандия : словакия - 56% shots on goal за холандците
холандия : бразилия - 45%
холандия : уругвай - 64%

също така испания са единственият световен шампион вкарал едва 8 гола за цялото първенство(от 7 мача).

Сега ми кажи, кое от всичката тази информация не подкрепя думите ми?
публикувано от hir на 2011-05-09 22:19:43
:thumbsup: супер