ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Dr3adLoX на 2009-10-27 00:10:07
Вашето мнение относно Fall of the Republic 20091021 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от deadlikeme на 2009-10-30 09:13:53
Това са големи заблуди. Корпорациите са частна собственост. Акциите им се продават на борсата. Ако си ги искате купете си ги. Кой им ги продаде на банкерите тия корпорации ? Как станаха такива. Ако искате свободна медия купувайте акции. Толкова просто е. Голяма заблуда е, че всичко е в ръцете на банкерите и нищо не може да се направи. Може да се направи много и най-добрия начин е мирния регламентиран от закона начин.
публикувано от elbow на 2009-10-27 00:33:22
nemoje da se iztegli
публикувано от kerpeden на 2009-10-27 01:09:29
Това е продължение на Измамата Обама. Който е харесал предната част със сигурност трябва да гледа и тази. :)
публикувано от elbow на 2009-10-27 01:51:35
защо немога да го дръпна дава ни несъстествуващ помощ плс
публикувано от aragmar на 2009-10-27 14:22:49
Глупости? Така навярно са си мислели онези евреи, които после са изгоряли в крематориумите на нацистките концлагери. Ако внимателно следите американската преса, ще узнаете "странния" факт - там са построили и още строят в момента лагери. За тях се твърди, че ще бъдат използвани в случай на терористични атаки или природни бедствия за защита на гражданите. Тогава защо са с телени огради и камери?! Помислете малко преди да пишете.
публикувано от fatjastard на 2009-10-27 17:27:10
С къф акъл се занимавате с Алекс Джоунс не мога да разбера?!?!? Тоя е някакъв безобразен боклук.

[b]aragmar[/b], ти май приемаш всяка дума, която Глен Бек казва, като чиста монета. Вземи се образовай малко, че аман от откачалки като тебе.

публикувано от ddamyanov на 2009-10-27 17:55:16
fatjastard
2009-10-27 17:27:10

С къф акъл се занимавате с Алекс Джоунс не мога да разбера?!?!? Тоя е някакъв безобразен боклук.

aragmar, ти май приемаш всяка дума, която Глен Бек казва, като чиста монета. Вземи се образовай малко, че аман от откачалки като тебе.

Ако обичаш давай си мнението без да обиждаш другите, които искат да се информират.
Обясни защо Алекс Джоунс е боклук с факти. Или най-добре недей, защото обясненията ти ще са на ниво 4-ти клас...
And that is IF you are lucky.
Едно нещо само ще ти обясня и то е:
Всяка информация, която получаваш чрез някой от комуникационните канали е минала през цедка. Единствения начин да разбереш коя "цедка" какво цеди е като видиш какво са ти пуснали останалите "цедки".
И моля те, опитай се да преспиш преди да отговориш на моя пост, за да не пишеш пак глупости.
публикувано от ddamyanov на 2009-10-27 17:56:20
комуникационните канали е минала през цедка. Единствения начин да разбереш коя "цедка" какво цеди е като видиш какво са ти пуснали останалите "цедки".
И моля те, опитай се да преспиш преди да отговориш на моя пост, за да не пишеш пак глупости.
публикувано от fatjastard на 2009-10-27 18:25:12
Изглежда не осъзнаваш иронията на факта, че можеш едновременно да изискваш от мен да не обиждам докато в същото време ме наричаш четвъртокласник. Та, по тоя повод, нямам намерение да ти се обяснявам на тебе, щото изглежда имаш проблеми с възприемането на реалността, а аз си имам по-приятни занимания...

Има си обективна реалност, а ти си говори за цедки колкото си искаш.
публикувано от ddamyanov на 2009-10-27 21:06:35
[b]fatjastard[/b]
Еми прав съм, отговорът ти е като на 3-токласник.
Ти ли точно ще ми обясняваш за обективна реалност?
Говориш като дружинна ръководителка, тип пионерче:
Аз казвам, затова е така.

Извинявам се на всички за офф топика. "Образоването" трябва да бъде в отделна секция.

Филмът определено си заслужава гледането, дори и само за да видите различна гледна точка от пропагандата, която ни се налага всекидневно отвсякъде.
публикувано от diyan4o на 2009-10-27 22:00:48
Тея каквото стана там,реваха реваха за промяна,мислеха си ,че новия президент ще оправи нещата но... се оказа за жалост ,че това е една от многото глави на хидрата :lol:
За тези който критикуват филма, макар и без аргументи:
Гласувайте смело,гледайте новини,и чакайте промяната ;) :D
публикувано от u3MaMHukaA на 2009-10-27 22:58:25
Коя политика е различна?Политиката на САЩ независимо от "администрацията" винаги е била една и съща.Един пример - обама щеше да спира войната - изпрати още 200 000 войници:lol: Всичко което се казва в тая и в предишната серия е абсолютно вярно.Това е ясно за всеки който има някакво понятие от икономика и бизнес.

Много моля ако някой може да направи субтитри.Искам да го пусна на едни неграмотни.Благодаря

публикувано от iv_0 на 2009-10-27 23:41:28
и аз съм съгласен,както нострадамус казва(не че вярвам в такива глупости)последния президент ще бъде черен и той ще доведе до гибелта на света,аз лично очаквам до 20-30 години 3та световна.Последните години (20 на брой) се нарушиха прекалено много отношенията между много големи сили стана яко презареждане с оръжия бази и тн китайците много дръпнаха напред горивото чезне и тн и тн време е човешката алчност да се активира и да стане масовката...
публикувано от deadlikeme на 2009-10-28 00:18:21
През последните 6 месеца прегледах повечето филми на Алекс Джоунс и слушах една голяма част от радио шоутата му. Проверих информацията, която дава и ясно се вижда, че умело смесва истини с лъжи. На това му се казва дезинформация. Има много факти във филмите му, но има и големи лъжи. Целта е да ви отклони от истината. Този едва ли се различава от предните. За всеки случай ще го прегледам и него.

Преди да почнете да ме заклеймявате като херетик, моля пробвайте да потърсите колко от това което казва Алекс е истина.

Алекс има архиви на радиото си. Слушайте ги. През десетина минути повтаря, че идва края на света, ядрена война, глад болести и какво ли още не.

Има много добри видеота показващи лъжите на Алекс в ютуб.
публикувано от u3MaMHukaA на 2009-10-28 09:47:59
Има такова явление - конгломерат срещу средния и малкия бизнес - аз го изпитвам на гърба си.
Ето ви един пример - Чез - монополист посредник който купува тока от нек и го продава на по-висока цена,без въобще да се съобразява с реалностите в България,същото важи и за Софийска Вода,банките които не свалят лихвите независимо от кризата.Държавата,не прави данъчни облекчения заради кредитите си!Това какво ви говори?На мен лично ми казва така:Ще те смажеме щото имаме повече пари,а ти не може да си самостоятелен ,трябва да си роб.
публикувано от ddamyanov на 2009-10-28 11:30:41
deadlikeme
2009-10-28 00:18:21
През последните 6 месеца прегледах повечето филми на Алекс Джоунс и слушах една голяма част от радио шоутата му. Проверих информацията, която дава и ясно се вижда, че умело смесва истини с лъжи.

Стана ми интересно - дай някой пример и посочи източници.
[b]u3MaMHukaA[/b] е прав. Малкият и среден бизнес ще бъдат смазани и тук и там. В БГ е малко по-различно от САЩ като изпълнение, но идеята е същата. Остават само големите корпорации - така ставаш зависим от тях и не можеш да се измъкнеш.
публикувано от deadlikeme на 2009-10-28 14:14:56
На мен ми умръзна да чакам края на света. Не казвам, че лъже директно, а че ви заблуждава. Много ми е интересно как е направил снимките в Bohemian Grove. Това уж е най-голямото му разкритие. Погледни филма му и сам прецени могат ли 2ма човека със снимачно обурудване да минат през предната врата на най-строго пазеното събитие на годината и да останат незабелязани... тая работа смърди до небето.
публикувано от deadlikeme на 2009-10-28 13:18:05
Трудно е да се вместя в ограничението за това ти пращам един стар запис на Уилям Купър относно Алекс Джоунс http://www.youtube.com/watch?v=7r8rFNDh9WQ&feature=channel . Ако обърнеш внимание, колко слухове и колко реални факти има в програмите на Алекс ще разбереш, че е достоверен колкото и жълтата преса.
публикувано от deadlikeme на 2009-10-28 13:21:11
Не можеш да разчиташ на такива изследователи, които базират изследванията си на пресата. АКо наистина искаш да стигнеш до истината почни да изучаваш символиката на мистериите- древните тайни учения. Нали помниш мотото на масоните- ред от хауса. Това и прави Джоунс създава паника и хаус.
публикувано от u3MaMHukaA на 2009-10-28 13:35:17
Прегледах го.Констатаций извиращи от собствено мнение.
Алеь Джоунс може да е всякакъв но той представя факти.Всеки който прегледа фактите може да си направи изводи.Ако обаче казваш че доказаните факти не са истина ,просто се явяваш един идиот.Не може да казваш на черното - бяло или "Па такова животно нема" като щопа в зоопарка.
публикувано от deadlikeme на 2009-10-28 13:38:29
Всяко негово предаване всява страх в хората вместо да им всява надежда. Непрекъснато говори как едва ли не утре ще умрем и полицията ще ни затвори в концентрационни лагери или че идва края на света. Целта е да плаши хората и да създаде хаус за да се наложи властите да се намесят и да започнат размириците. Целта е да се заблудят хората и да се борят срещу несъществуващ враг. Целта е да си продава видео филмите и да замазва очите на хората. Вместо да го слушаш и да чакаш с пушка в ръка полицията, успокой се и иди библиотеката и изрови фактите.
публикувано от u3MaMHukaA на 2009-10-28 14:41:30
Не са минали незабелязани,а са били поканени.Явно англ. ез. ти куца.Дисковете му не се продават,а се подаряват.

Каза че ще има втора част,много моля ьплоудъра ако има възможност да я качи.
Благодаря за труда.
публикувано от RedSeptember на 2009-10-28 17:34:24
приемливи факти, и глупави заклю4ения
публикувано от SsandmanN на 2009-10-28 19:39:01
Алекс Джоунс наистина леко прекалява. Има си Ю-туб канал, с всичките му радиошоута, може да видите сами.
Въпреки това филма наистина показва интересни неща, и интересни факти (макар и смесени с плява).
Интервютата на сенатори, сесиите на конгреса, документите... все неща, които очевидно не си ги измисля, защото ги има черно на бяло.
публикувано от deadlikeme на 2009-10-29 00:38:47
Явно не си му гледал филмите. Ето откъса от прословутия му филм където сам обяснява как са влезли: http://www.youtube.com/watch?v=jPxxleJeP8E&feature=PlayList&p=2159048BBD03F8E2&index=3 Явно и сайта му не си посещавал за да се опиташ да си поръчаш филмите му: http://infowars-shop.stores.yahoo.net/endgamedvd.html#order Интересно ще ми е да видя къде казва, че е бил поканен, защото във филма казва друго.
публикувано от deadlikeme на 2009-10-29 00:47:17
Алекс Джоунс, Дейвид Айк, Джордан Максуел, Майкъл Тсарион, Алан Уат и много други- все дезинформация и понякога чисти глупости. И все до 2-3 години ще измрем и всичко едва ли не е загубено. Страх и паника. Ако искаш да учиш нещо за тайните общества учи символиката. Има доста книги на английски и на български.
публикувано от telqk на 2009-10-29 09:47:38
заповядайте една статия от днес в Wall Street Journal - притежаван от г-н Мърдок
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703574604574500580285679074.html
публикувано от u3MaMHukaA на 2009-10-29 20:36:48
Не се сещам как се казваше филма в който един от водещите на Си Ен Ен или някоя друга голяма телевизия показа среден пръст на Алекс.В този филм Алекс пресрещна някакъв ,не си спомням от ранга на Сенатор или съдя, който участвал в ония сатанински танци и му зададе някакви въпроси.Този беше с костюм за поне 7-8 хил. долара и както сияеше и гледаше от високо едва не му скочи на бой,буквално,та този същия каза на Джоунс:
"Ние те поканихме ,а ти злоупотреби с гостоприемството и доверието ни"
Това какво означава според тебе?
Само по реакцията на оня е ясно дали танца е факт или да.
Дисковете ги раздават по светофарите free
публикувано от u3MaMHukaA на 2009-10-29 20:39:44
e ясно че танца е факт

Дисковете ги раздават по светофарите.Не знам, възможно е при shipping да се плаща нещо.
публикувано от madara на 2009-10-29 20:44:19
Най-важното е да "набараш" подходящата тема и да не ти пука. От фон Денекен през Ситчин до Джоунс схемата работи безотказно. Сравнително успешно работят и анонимни авторски колективи по апокалиптични теми "еднодневки": компютърния проблем 2000 г., глобалното затопляне, лудата крава, птичия грип, и т.н. и т.н. Аудитория винаги ще се намери.
P.S. Пропуснах да спомена и по-голямата част от продукцията на National Geographic и Discovery Channel.
публикувано от deadlikeme на 2009-10-29 22:04:31
Read everything, Listen to everybody. Don't trust anything unless you can prove it with your own research.
публикувано от madara на 2009-10-30 00:06:10
В това което си написал /защо не е на български?/ просто няма здрав смисъл защото, освен да се ровиш в Интернет и да четеш в крайна сметка пак чужди мнения, нищо друго не ти остава. Не вярвам да имаш личен достъп до всички документи и протагонисти за всичко, което те интерресува. Ако всички процедират по твоята методика всеки час някой щеше да открива топлата вода.
публикувано от ddamyanov на 2009-10-30 00:44:20
До генералната истина трудно ще стигнем.
Според личното ми скромно мнение, всеки трябва да си задава основни въпроси като:
1. Кому е изгодно?
/За каквото и да става дума/
2. Информиран ли съм достатъчно добре?
/Всяка информация, която стига до нас е била малко или много модифицирана, обработена и т.н./
Важното е да мислим и ВСЯЧЕСКИ да се противопоставяме на опитите да бъдем манипулирани...
публикувано от ddamyanov на 2009-10-30 00:50:19
Искам да дам един пример:
М. Мур /за когото почти мога да кажа, че харесвам какво прави/ във Фаренхайт каза доста неща, но не бръкна в раната достатъчно дълбоко, за да покаже, че самолет пред Пентагона просто не е имало, че небостъргач не може да падне само от сблъсъка със самолет, който почти сигурно е бил военен и т.н. - нещо кето Loose Change прави. Дори в неистината, може да намерим полезна информация - някой иска да ни манипулира.
публикувано от ddamyanov на 2009-10-30 00:57:48
Последно, обещавам.
Специално за [b]deadlikeme [/b]:
Да, [b]deadlikeme[/b], краят на нещата, такива каквито ги познаваме, наближава, защото големите корпорации унищожават всичко по пътя си. Превзели са почти всеки отрасъл, в почти всяко кътче на планетата.
Техниките са различни: Международен Валутен Фонд, Световна Банка, Финансова Криза и др.
Който се е занимавал или се занимава с частен бизнес, предприемачество и се класира като [b]среден [/b]или [b]малък [/b]вижда признаците на унищожаване на последните две.
публикувано от deadlikeme на 2009-10-30 09:19:49
Read everything, Listen to everybody. Don't trust anything unless you can prove it with your own research. Не виждам как може да се отрече това. Ако искате да вярвате на всяко правдоподовно мнение ОК ваш избор. Мен ме интересува истината и тя е много трудна за достигане. Тоя акъл в главата за това ни е даден. Да се учим, да търсим информация и да я отсяваме. Преди всички да си седнем на задниците и да се замислим за това кой ни управлява, как и защо вечно ще сме на този хал.
публикувано от telqk на 2009-10-30 14:55:59
айде, който желае, да прочете какво законопроетче се обсъжда от днес в сената на САЩ!
http://tinyurl.com/yh6h8yz
публикувано от diyan4o на 2009-10-30 19:23:20
Айде моля ви се ,който е качил тази част да качи и част 2, ще бъда благодарен ,мерси!.
публикувано от u3MaMHukaA на 2009-10-30 22:35:20
айде много моля и аз ако може ъпа да качи втората част.
благодаря предварително:thumbsup:
публикувано от NimbusTF на 2009-10-31 00:59:36
Втората част излиза догодина. Никой не може да я качи сега.
публикувано от NimbusTF на 2009-10-31 22:01:03
Докато чакаме продължението, можете да качите "Camp FEMA", където А. Джоунс има дейно участие. Благодаря предварително.
публикувано от ta6ak на 2009-11-01 01:11:54
Измамника е много прав само 4е не става дума само за 4астния и средни бизнес.Става дума за вси4ки останали хора да са им роби на тях на така наре4ения "ЕЛИТ".ILLUMINATI са само една от организациите им .И как е рекал 2 pac "KILLUMINATI".И само едно леко уто4нение тва не са теории на конспирацията,за6тото теориите не убиват хора,освен ако не е супер глупава от рода 4е можи6 да лети6 и да се метни6 от 8-ия етаж.На тези които са зарибени мога да им кажа да влезнат в you tube и да напи6ат illuminati project.Тва са голяма поредица клип4ета има и Alex Jones и много други.
публикувано от u3MaMHukaA на 2009-11-08 13:57:27
Знаете ли какво се случва сега?Осъществява се ново заснемане на всички имоти.Това се прави с цел данеби случайно да не си обявил нещо за което не плащаш данък.Нормално ли е да плащаш данък,какъвто и да е за твоята собствена земя,за твоята собственост,нали затова си я купил,за да не си под наем?Другото което се прокарва е carbon tax!Данък върху въгл. диоксид??
Данък върху дишането.Внимавайте колко вдишвате щото после трябва да платите издишаното!!!
публикувано от veldrin на 2009-11-10 00:18:03
Пичове, не спорете - то си го е казал мъдрецът:
"Follow the one who says he is seeking the truth. Doubt the one who claims he has found it." :shutup2:
публикувано от avalon.ask на 2009-11-10 12:35:35
ето линк за английски субтитри [url]http://www.opensubtitles.org/bg/download/sub/3584774[/url]
публикувано от pakana на 2009-11-20 14:26:02
ще може ли поне на БГ(субтитри)да го изгледаме събрал съм почти цялата поредица филми с на такава тематика.предварително [size=5][color=red]БЛАГОДАРЯ[/color][/size]
публикувано от JDeel на 2009-11-24 01:23:30
Доколкото тук се обсъжда Алекс Джоунс, искам да кажа и своето мнение.
Филмите на тази тематика са най-малкото интересни. По различен начин от новините. Човек гледайки единствено новините ги приема за абсолютната истина, защото не среща контра на тях. Различната гледна точна е важна за тези които умеят да анализират. За всеки човек истината е различна, но за някой който не вижда по-далече от носа си, всяка истина може да е опасна.
Дали дезинформира Алекс Джоунс? Не знам.. но знам какво е личното ми мнение за него, и един въпрос върху който не мога да си отговоря. Личното ми мнение е, че много вряска, говори прекалееееееено настървено това момче. При мен това е повече дразнещо, но за американците не знам.. там май отдавна все нещо ги "настройват". Това което не мога да си обясня е, как ако той е такъв за какъвто се представя (казва всичко против американското правителство) е още жив? Не крие лицето си, самоличността си, не крие нищо, и още му е позволено да говори?

Ще погледна и този филм разбира се. Дали всичко в него би било истина? Не разбира се! Но ние не търсим главната истина, такава няма, ние търсим повече различни гледни точки, за да построим своята истина.