ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от 4PLAY_ArenaBG на 2018-09-06 22:10:02
Вашето мнение относно Дъвка за балончета (2017) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от ZonanFrea на 2018-09-08 13:03:45
Гледал съм много такива Филми и са били доста по-добри.
А за Резюмето отностно Дъвките "Турбо", Фунийките и Некерман си е чиста Излагация и отбиване на Номера.Всичко това го показват за минута-две само да оправдаят описанието на Филма.ИЗОБЩО няма нищо общо с Духа на онова време, на което съм дете и Аз.
Филма си е пЪлно Клише.Изобщо всичко във Филма е някак половинчато.Детските взаимоотношения - супер изкустевни, недодялани, изобщо разговорите им не са в реални форми.Не се обърна достатъчно внимние на Игрите с Фунийки на които играхме като луди по строежите.И от къде изобщо се пъкнаха теа три момчета и едно момиче - Пълни Аутсайдери.Тоя режисьор Живял ли е в това време или е живял в някаква илюзия след като другите деца зад блока са го счупвали от бой а той е бягал да играе с момичетата на Дама и Ластик.
И от къде по дяволите се пъкна тоя "Некерман" при положение,че Фунийките ги правехме от "Жената Днес". Дъвките "Турбо" бяха Класика на която тук са обърнали внимание колкото сопол на Носа.Трябваше да обърнат повече Внимание на игрите на Децата - Това е духа ан 0нова време а не Идиотските пакости описани папагалски описани от хиляда филма преди Този.Нали за това става въпрос във Филма, за духа на Нещо си.А не за поредното любовно Клише..
Актьорската игра противно на силно емоционалните коментари, които прочетох в други Сайтове е Класи под Филмите преди 90'те.
Филма е Посредствен, но и друг не може да бъде след като обръща гръб на Истинския дух на Времето и подражава на Тъпите Американски Филми.
публикувано от cmac на 2018-09-09 16:28:19
#неиздържахидесетминути... посредствен. а толкова награди и възхищение. поредния празен балон на бг киното. поне да беше розов, а той - л-няно кафяв....
публикувано от hellfire76 на 2018-09-11 19:44:29
Филма не е лош и става за гледане.По отношение на актьорската игра е доста зле ,но това си е типично за "модерното" българско кино.Вдървена , неубедителна и с кратки и откъслечни фрази.Бъдещите актьори просто трявба да отидат в западни актьорски училища и да се научат що е то да си добър актьор.Дъвките Турбо бяха върха наистина и картинките бяха хит през 90-те.Каламите по строежите ( и с лепило :)) от Жената днес - еех мило детство.Та никакъв Некерман нямаше нито и игра на " Истина или предизвикателство".Кви са тези американски глупости - грешно време и страна.Режисьора определено трявба да си провери фактите и е ясно ,че не е от това време.Добър опит,но има още мноого работа !
публикувано от smo0th на 2018-09-13 00:13:13
Абе аз си правех фунийките от Бурда. но от "модерното" българско кино съм се отакзал отдавна. Не може прехвалените ни актьори да бъдат добри, особено с посредствени режисьори..... А и още нещо - гледам надути лайна като Иван Ласкин, а най добрата му рола беше на Васко Да Гама от село Рупча ... АМИН. Няма да има скоро филми като Време Разделно :(
публикувано от goldyzv на 2018-09-15 20:23:13
Имаше Бурда, имаше и Некерман... Въпроса е на кой какво му липсва от онова време. Актьорската игра, не е кой знае какво, но става. Пресъздаването на онова време, обаче, е доста сполучливо, по скоро днешното време във филма е малко понапомпано. По отношение на наградата за филма – тя е за сценарий и мисля, че е заслужена.
публикувано от pime на 2018-09-16 19:27:24
Много приятен български филм:) един от малкото напоследък, препоръчвам.
публикувано от mihaelastt на 2019-01-13 01:02:24
Какви са тези хейтърски коментари ??!?! Това е един от малкото български филми, който ме впечатли ужасно много. Не съм израснала във времето, в което са се колекционирали картинки с коли от прословутите дъвки Турбо, но какво от това ? Не смятам, че основната цел на режисьора е била това да върне публиката в социализма, или да гледаме нещо подобно на Войната на таралежите ?!?! Относно фунийките и Жената днес, баща ми потвърди, че е използвал именно списание "Некерман". Би ми бил интересен отговорът на въпроса, какъв филм според вас би заслужил това той да бъде определен като качествен... Относно Иван Юруков и Теди Духовникова, смятам че с тератралните си представления са доказали актьорските си умения и качества.