а това за мен си остава един от най-самозастрелващите се филми, които може да се гледат някога :)
разбирам, че искат да стреснат публиката с кръвища и разкривени лица, ама го избива повече на хорърче и бая размива останалото значение във филма.
някак в последния момент се прокрадва идеята за безбожното общество, засилило се към урвата и нуждаещо се от "освестяне", демек нови чудеса и видения.
Но това, което направо ме отврати до смях, е че както и да го погледнеш, внушенията във филма бяха сякаш буквално казани и подредени от горките подплашени свещеници и представители на вярата. пообъркали са тотално крайния ефект с изказаното съобщение и според мен този, който е позволил да оставят така филма заслужава да си гори в ада, който изобразява.
откъдето и да го погледне един нормално мислещ човек, това изпълнение на лента си пищи, че е християнска и по-точно католическа пропаганда на една отмираща културна тенденция. не че светът ни е станал по-добро цвете за мирисане последните векове, но само забележете кой наскоро окончателно оправда галилео след 400 (!) годинки? говори ми за гузна съвест....
а, да, благодаря за работата на ъп-а, обезателно. дано бъде оценен ;)