ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от roniko на 2012-02-22 14:46:50
Вашето мнение относно Децата на Исус може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от tezcatlipoca на 2012-02-22 15:45:49
Или иначе казано, проблема с американските талибани...
Няма никаква разлика между това и децата клатещи се над корана в някоя мадраса в Кабул.
При всички положения религията убива първо мисленето, а после и хора...

Добър филм! :thumbsup:
публикувано от Sem_D_D на 2012-02-22 17:12:31
стряскащ филм, от който ме побиваха тръпки, когато го гледах... :-O
публикувано от sddrm на 2012-02-22 17:21:36
Това в Америка наистина е голям проблем. Там разните секти, особено в определени щати, са направо коза ностра, че даже по-влиятелни. Обективно погледнато една от добрите последици от източния блок е силното отслабване на религиозната власт. На доста места по средни класи в щатите безрелигиозен е като безпартиен сред номенклатурата.
публикувано от Anoobis на 2012-02-22 18:53:36
Кошмар. Не съм сигурен дали въобще искам да го гледам. Колко дебили има по тоя свят...
публикувано от chombaq на 2012-02-22 21:21:42
Трябва от малък да се запознаеш с християнските ценности за да живееш по пълноценен живот.
публикувано от karambal на 2012-02-22 22:09:57
много добър филм
брутален, но е добре да ни стресне малко...:-O
публикувано от chombaq на 2012-02-22 22:50:28
публикувано от europe_m на 2012-02-22 23:33:54
Първо, имам забележка към преводача. На доста места се различаваше превода, от това което действително се казваше.Направо ме уби в началото с това "предсказание", не е предсказание, а пророчество. А за самия филм, трябва да се гледа съсредоточено.Засяга доста проблеми.Стойностен е. И да не забравяме, че Америка е най-християнизираната страна в света и много по различна от нашата. Има какво да научим от нея.
публикувано от pako на 2012-02-23 00:51:59
Чак пък стряскащ... Със същия ефект може да се направи филм за почти всяка дейност... Американците да си му мислят.
публикувано от ponpon на 2012-02-23 01:06:55
Скоро всички религий ще бъдат забранени.
публикувано от jikata75 на 2012-02-23 04:10:28
който владае новото поколение владае бъдещето
публикувано от lachence на 2024-12-08 15:14:07
Ще ми е интересно да го гледам, но от моите познания православната и католическата църква са по-ритуализирани и някои от ритуалите дори ги няма в Библията, и йерархията е по-силна, което също не е заложено там, а си е чисто човешка организация. Докато протестантите са по-хоризонтална структура и по-следваща буквално Библията, но от това пък има вероятност, да се създадат различни църкви течения и пасторите да са мошеници или само с увереност и едно слабо познания на Словото да проповядват сред по-нехристиянизирани райони и слабо-образована публика. В родината има евангелисти, адвентисти, баптисти, йеховисти итн. Но тук евангелската и баптостката църкви са по-следващи Библията и няма такива чак издевателства, докато дугите са по-сектантски и дори не признават Исус. Проблемът е, че примерно при циганите, навлизат понякога пастори измамници, които лесно ги манипулират. Християнизирането на циганите почва да ги вкарва в релси, но има и пастори, които злоупотребяват и дори почват уж да ги лекуват итн. Сама по себе си протестантската евангелска църква не е такава. Има документалки, в които се показват някакви издевателски крайности от мошеници в някое по-манипулируемо местно общество. То е все едно да се направи документалка за борбата в синода и връзките на някои с мафията или педофилските скандали сред католиците. Не интерпретирайте всичко според това, което ви уйдисва, ами гледайте критично и мислете.