Виждам че има обърквания затова ще по обясня малко нещата, колкото мога. Защото я играя от близо една седмица. Значи играта е free за игра и е само MP няма SP. Има куестове, мисии и такива неща. Има магазини, професии, бутици за дрехи, абе цяла държава, казвам държава защото има няколко града където можеш да пътуваш от един в друг. Изобщо не са малки и има доста интересни неща в тях. Ето това е сайта
http://www.crimecraft.com/ от където се прави регистрация за играта там има и wiki където можете да видите повече за играта. Самия жанр на играта е шутер от трето лице и представлява (PWNS) Persistent World Next-gen Shooter, което само по себе си е иновационен режим на игра и до колкото знам за момента го има само в тази игра – знам за още една игра където сега я правят с този режим. Също можете да си купите и код за играта. Това представлява код с които можете да си отворите някои от допълнителните опции на играта като визия при създаване на персонаж. Такива козметични неща. Поне за момента само това съм открил, че прави кода. Аз лично играя без кода и като съм във форма ги мажа :D