ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от W1ng3dS3rp3n7 на 2011-06-02 15:15:55
Вашето мнение относно Black Whole - Nassim Haramein (2011) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от king_pin на 2011-06-02 15:43:20
Не го теглете това, тоя е някъв шарлатанин!
публикувано от W1ng3dS3rp3n7 на 2011-06-02 15:50:15
ти си глупак
публикувано от DaemonHunter на 2011-06-02 15:52:31
Тъпи коментари може да остави само този, който не е гледал други филми на Насим. Ще го гледам пак с удоволствие :thumbsup:
публикувано от bbartov на 2011-06-02 17:02:27
Живи,зрави и щастливи дано да са Насимчо и Ъплоудера. Работата на Насим е просто гениална.
публикувано от some_of_it на 2011-06-02 17:56:42
Аз съм го гледал под формата на лекция.Може би е същия филм но наистина си заслужава.Доста мислих върху всичко което казва.Много добър оратор е.Темите са доста сложни за хората които не са физици и на моменти трудни за разбиране.Аз се зарибих доста.Надявам се повече хора да станат отворени за подобни идеи.Мисля че Насиим е доста в час.
публикувано от some_of_it на 2011-06-02 18:04:07
Сега се сещам и за слънчевите изригвания преди няколко дни Насим говореше за тях още преди година.Лошото е че в БГ. хората които не знаят анлийски са доста информационно затъмнени.Медиите ни са под всякаква критика.
публикувано от procletnic на 2011-06-02 22:00:07
тикъл" и то неправилно. Тази частица е това което се надяваме да намерим чрез колайдера, но тя не е най-малката елементарна частица, както се твърди във филма. Това е частицата, която (поне на теория) придава маса на останалите. При подобен род очевадни грешки, немога да взема този филм насериозно.
публикувано от antonchigurh на 2011-06-02 21:41:52
Absolute Tryly Priceless Guy ..! as always ..! great torent thnks alote ..!
публикувано от antonchigurh на 2011-06-02 21:43:45
izkah da napi6a Truly.. sry :P
публикувано от bbartov на 2011-06-02 21:45:42
Този филм, както е споменато по-горе, е част от Crossing the Event Horizon лекциите, които са доста доста по-продължителни. На мен лично ми хареса повече как е обяснено тук, защото е (поне за мен) по ясно и просто разказане, в сравнение с лекциите. Но така или иначе са абсолютни идентични. Ако не сте гледали дългите лекции, този филм, ще е прекрасно начало.
публикувано от procletnic на 2011-06-02 21:59:37
Ами за съжаление трябва да се съглася с първия коментар. Още в първите 10 минути тоя човек ни представя някаква геометрична рекурсия и след това гради теория върху нея. По натам следва налудничавото твърдение, че всеки атом е черна дупка, защото е изграден от безбройно много частици ( и тук доказателстото му е геометричната рекурсия), които частици имали маса и съответно атомът би трябвало да има безкрайна маса. Тук веднага може да се вметне, че не всичко което се води частица има маса. Също така се споменава във филма за така наречената "год партикъл" и то неправилно. Тази частица е това което се надяваме да намерим чрез колайдера, но тя не е най-малката елементарна частица, както се твърди във филма. Това е частицата, която (поне на теория) придава маса на останалите. При подобен род очевадни грешки, немога да взема този филм насериозно.
публикувано от dqkoncheto на 2011-06-02 22:06:30
Waw,now dath is very interesting torent:thumbsup::geek:
публикувано от didkodidko на 2011-06-02 23:01:17
Да представянето на нещата е за една съвсем логична вселена. Филма е много добър и по горните коментари ме навяват на мисълта никога да не вярвам на коментари :)

Геометричната регресия и прогресия иска да ти каже човека че са едно и също нещо.
Препоръчвам на всички запалени :)
публикувано от procletnic на 2011-06-03 00:11:20
Ами така е, някои хора още явно се дивят на концепцията за + и - безкрайност, която се учи още в 6ти клас. Разликата между един истински академичен труд и тези празни приказки е, че единият е базиран на експерименти и конкретни резултати, а другият - на експлоатирането на чисто философски въпроси. Нека оставим философията на философите и науката на учените. На който му е интересно, да заповяда, не налагам на никои моето мнение. Просто ако някои очаква да види някаква сериозна теория нека да не се занимава :).
публикувано от manski028 на 2011-06-03 03:44:55
Супер як филм, след като го изгледах се чуствам все едно открих истината и разбирането за всичко.Изведнъш всичките ми въпроси получиха отговор. Препоръчвам го горещо на всички:) А човека си заслужава според мен нобелова награда за откритието:cool:
публикувано от manski028 на 2011-06-03 03:54:27
procletnic не си разбрал филма :D гледай го отново и ти стискам палци да го схванеш. Човекът е направил много сериозно изледване, поне първо прочети кой е и какъв е, и после коментирай ;) PEACE8)
публикувано от procletnic на 2011-06-03 18:50:46
Давам ви един последен линк за размисъл:
http://azureworld.blogspot.com/2010/02/nassim-haramein-fraud-or-sage-part-2.html И един съвет от мен - не бъдете наивни, в наши дни всичко трябва да се приема с доза скептицизъм и рационално мислене. Ако искате истинската картинка за това какво представлява вселената, препоръчвам ви:

Understanding the Universe: An Introduction to Astronomy / Въведение в астрономията (2008)

Намерете го тук:
http://www.kolibka.com/movies.php?cat=space В началото лекциите са леко скучни, но доста бързо се навлиза в интересната материя.
Изгледайте ги няма да съжалявате!
публикувано от pfloyd на 2011-06-04 01:58:13
В единствената информация, която намерих в нета, пише че е "самоук (self-trained) учен". За тези, които нямат необходимата научна подготовка за да оценят "теорията" му, един много полезен линк: http://azureworld.blogspot.com/2010/02/nassim-haramein-fraud-or-sage-part-2.html. И още един, много показателен: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Articles_for_deletion/Nassim_Haramein_(2nd_nomination).
публикувано от pfloyd на 2011-06-04 02:00:21
@ procletnic - Извинявай, не забелязах, че преди мен си дал линк, който и аз предлагам.
публикувано от HighSEAL на 2011-06-05 13:01:24
Направо ми взриви съзнанието! Аз лично намерих всичко за суперлогично и съм в шок, че чак сега чувам за тази теория, Nassim е физик теоритик, какъвто е бил и Einstein, пътят към всяко знание започва във въображението. Хората, които го отричате като шарлатанин и т.н. могат ли да ми дадат 1 противоречие със законите на физиката които познаваме днес, че да отричат теорията? Особено ми хареса частта , в която обяснява за времепространството, че освен изкривяване от тежестта на обектите съществува и това фондаментално завъртане, на матрицата на времепространството(каращо земята да обикаля в орбита около слънцето например, а не да бъде директно привлечена от него), нещо което виждаме с просто око, но го нямаше до сега в графиките или уравненията, които съм виждал
публикувано от HighSEAL на 2011-06-05 13:07:13
... времепространството, което виждаме и с просто (земята обикаля около слънцето напр. в орбита, а не е директно привлечена от него) нещо което не бях виждал в нито 1 графика или уравнение(причината е че със сега;ния модел на вселената нямаше да излезе сметката)
публикувано от HighSEAL на 2011-06-05 13:19:29
Друга сметка, която не излиза е че гравитацията не е достатъчна сама да преодолее силата на така наречената инфлация на вселената. Освен това, теорията му за 1 път успява да обедини тези за частиците и за относителността, които до сега се отричаха... мен ми взриви съзнанието, на вас оставям да решите дали искате да погледнете от друга гледна точка или просто да запалите "Галилео" на кладата
публикувано от ichko на 2011-06-05 15:20:10
супер е, звучи доста логично ...
публикувано от jonkokobobone на 2011-06-09 16:12:32
Всички теории (над 100 , някой известни други не) разбиват сегашните разбирания и не противоречат на основните закони. Коя е от тях може да е вярна ще се разбере, когато парите за войни и чалга започнат да бъдат харчени за наука. LHC струва 9 млрд , а Wallstreet откраднаха 1.3 трилиона.
публикувано от BAHK01 на 2011-06-22 14:59:57
Всеки може да вярва и прави каквото иска. Там където науката спира и удря на камък винаги ще има нещо, което да накра хората да продължат да търсят. Това за което се говори във филма е уникално не защото мисля че е логично или биологичния ми мозък го възприема, но защото знам и имам убедеността че е така. Има толкова мн литература за тези неща, които във филма се показват като второстепенни. Но когато има една истина и тя се достига по различни пътища, то резултатът те кара да се замислиш.

Много пъти човек има идеи, и само защото не може да изрази с формули и ограничение това което чувства и смята за правилно, то не се приема. Нека тогава някой да формулира добро-зло и да покаже че се получава единство по по-убедителен начин!

Това което не знаете е че, най много биологично глупави хора има в университетите. И имакйки няколко дипломи само и единствено им дават право да грешат с по голяма увереност и да се изказват компетентно за неща, които дори не разбират.
публикувано от abvgdejziikl на 2011-10-03 00:34:52
Благодаря за линковете,този сайт кобилка е много як