OMFG Не мога да повярвам на какво станах свидетел Пускам си аз фикшъна с надеждата да видя поредната наркотична доза космически кораби, нови технолоогии и странни извънземни, а виждам някъв поп, който се опитва да екзорсира дявола от някъв crewmember
Пресвещена краво, сега ще трябва да изгледам поне един сезон от Enterprise или Farscape, за се излекувам. КАК МОЖЕ да правят такива простотии?
Аз пък се чудя защо ли въобще отговарям на простотиите като твоите, но все пак... Я си помисли ти ако беше изгледал The Peacekeeper Wars без изобщо да знеш нещо за Farscape, какво щеше да си помислиш? Аз съм доста голям sci-fi фен, любимата ми поредица е Star Trek (гледал съм всички сериали без Оригиналните серии и Voyager, които гледам в момента), харесват ми Farscape, Firefly и новият Battlestar Galactica. И повярвай ми в Sci-fi жанра Babylon 5 е легенда и стои на равно с най - големите. Просто за да оцениш "Гласовете в мрака" трябва да си изгледал самият сериал Вавилон 5. За първи път си пуснах да гледам Вавилон 5 преди около година и нещо, на фона на Enterprise ефектите бяха просто смешни (споменавам ги, защото явно за доста хора това е много важно), но историята просто ме грабна. Изгледах сериала на един дъх и с чисто сърце мога да кажа, че Вавилон 5 е едно от най - доброто, правено в жанра. Създателят на сериала се е водил по гениалната формула във всеки епизод да им поне по един забавен (смешен) момент, поне по един сърцераздирателен момент и поне по един момент, който да се връзва с останалите епизоди и общата история. Резултатът е една епична история (ако трябва да го сравнявам с книгите бих го сравнил с "Властелина на пръстените"), която обаче е изпълнена с множество светли моменти, които дори сега ме карат да се усмихвам, когато си ги спомням година по - късно. Просто трудно ми да опиша сериала, трябва да се изгледа и пак не всеки би могъл да го оцени. Така, че ако не сте фенове на сериала, съветът ми е въобще да не се захващате с този филм, нито ще раззберете за какво става дума, нито ще ви е интересно. На феновете , мога единство да пожелая да пуснат и останалите планирани части от серията. Това, ще стане ако продажбите вървят добре (а за сега нещата изглеждат доста добре, до колкото разбирам още от preorder фазата филмът не е слизал от топ 10 на най - продаваните в амазон, сега проверих и е на 7мо място, но първите 3 места за заети от различни версии на 300, така че реално погледнато е на 5то). Аз лично мисля да си го купя, само се надявам да мога да го намеря накъде в България, че не ми се занимава с амазон, но в краен случай...