ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от ViChiX на 2007-07-31 07:21:28
Вашето мнение относно Babylon.5.The.Lost.Tales-Voices.In.The.Dark.DVDRip.XviD-FoV може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от hellfire на 2007-07-31 07:37:49
Благодаря за филма, с голямо нетърпение го чаках.
публикувано от ls1 на 2007-07-31 07:41:02
Я каква приятна изненада! Идея нямах че предстои!
публикувано от hellfire на 2007-07-31 07:47:18
И само да добавя, в началната сцена, когато показват унищожаването на Вавилон 5, направо ми идеше да се разплача...
публикувано от ceco100 на 2007-07-31 09:01:42
Субтитрите не се отварят и плеъра не иска да ги зарежда. Вие имате ли такива проблеми?
публикувано от ViChiX на 2007-07-31 09:27:06
С въображаеми субтитри проблеми нямаме :thumbsup:
публикувано от Strainer на 2007-07-31 10:00:41
Teryl Rothery играеше доктор Фрейзър в Старгейт SG-1 :D
публикувано от Ingrei kin Wolfrock на 2007-07-31 11:23:06
Хммм чувал съм за Вавилон 5 един Испанец може би Португалец ми го препоръча, ама каза че е доста стар. Та предполагам, че това е римейк или някакво продължение. Моля, ако някой може да качи оргинала или първите филми(епизоди или каквото са там) да го направи. Мерси предварително :)
публикувано от Xpu3onpa3 на 2007-07-31 11:32:55
Препоръчвам ти филма с две :thumbsup: , няма да съжаляваш ако го изгледаш. И това не е римейк ,а просто игрален филм така да се каже.

П.С
Това е любимия ми сериал :)
публикувано от Sikozu на 2007-07-31 11:53:14
Като се има предвид какъв csi-fi фанатик съм, не мога да проумея как не съм гледал поредицата Babilon 5 :'(
Дали някой ще ги качи на един торент? :lol: Все пак харда ми е 250к-ка 8)
публикувано от xadji на 2007-07-31 12:23:41
не си го гледал защото сериала е от преди има няма 12 години излезе първия епизод
публикувано от Sikozu на 2007-07-31 12:30:55
OMFG :look: Не мога да повярвам на какво станах свидетел :-O Пускам си аз фикшъна с надеждата да видя поредната наркотична доза космически кораби, нови технолоогии и странни извънземни, а виждам някъв поп, който се опитва да екзорсира дявола от някъв crewmember :blink: :yikes: :osama: :axe:
Пресвещена краво, сега ще трябва да изгледам поне един сезон от Enterprise или Farscape, за се излекувам. КАК МОЖЕ да правят такива простотии? :grrr:
публикувано от ls1 на 2007-07-31 13:26:14
Ееее, ако някой е очаквал космически кютек - ще остане излъган. Филма е доста спокоен, да не кажа ленив и носталгичен. Екшън няма, даже мога да го сравня с театрална постановка, доста говорене. Истинските фенове ще попият малките късчета информация какво става със старите муцуни. Филма е нискобюджетен, но всеки долар е използван за нещо като хората - здрав мате пейнтинг, здрава анимация на 2-3 места където си трябва (без много много движение на камерата, че мачинга струва скъпо).

Аз мисля че този филм в този си вид може да бъде оценен само от фенове, изгледали целия сериал. За останалите ще е само прозявки и подканяне на часовника. Самия сериал беше пуснат в арена преди година-две целия, но нали имаше смяна, едно-друго....загубил се е.

Сега какво чакаме? Май новия Стар Трек...въпреки че както чувам пак ще е назад в миналото.

Ей...не останаха подобни сериали ей...
публикувано от Xpu3onpa3 на 2007-07-31 13:41:18
Тъкмо щях да кажа същото, това филмче може да бъде оценено само от феновете изгледали сериала и филмите към него(ако мога така да се изразя)
Ако не сте гледали сериала по добре не си правете труда да го сваляте(или поне не го гледайте преди да изгледате сериала и някой друг от филмите). Защото ще останете разочаровани :)
публикувано от sk_razor на 2007-07-31 16:02:10
Дърпаите докато има и сериал и филми че не ги правят вече като едно време.
публикувано от vulko на 2007-07-31 18:36:48
ех спомени помня когато го даваха все закаснявах за даскало този сериал е класика и се нарежда наравно със стария стартрек (за по малдите даваха го през 95-96 ако не се лъжа )тогаватези сериали такмо навлизаха
публикувано от hellfire на 2007-07-31 18:39:27
OMFG Не мога да повярвам на какво станах свидетел Пускам си аз фикшъна с надеждата да видя поредната наркотична доза космически кораби, нови технолоогии и странни извънземни, а виждам някъв поп, който се опитва да екзорсира дявола от някъв crewmember
Пресвещена краво, сега ще трябва да изгледам поне един сезон от Enterprise или Farscape, за се излекувам. КАК МОЖЕ да правят такива простотии?

Аз пък се чудя защо ли въобще отговарям на простотиите като твоите, но все пак... Я си помисли ти ако беше изгледал The Peacekeeper Wars без изобщо да знеш нещо за Farscape, какво щеше да си помислиш? Аз съм доста голям sci-fi фен, любимата ми поредица е Star Trek (гледал съм всички сериали без Оригиналните серии и Voyager, които гледам в момента), харесват ми Farscape, Firefly и новият Battlestar Galactica. И повярвай ми в Sci-fi жанра Babylon 5 е легенда и стои на равно с най - големите. Просто за да оцениш "Гласовете в мрака" трябва да си изгледал самият сериал Вавилон 5. За първи път си пуснах да гледам Вавилон 5 преди около година и нещо, на фона на Enterprise ефектите бяха просто смешни (споменавам ги, защото явно за доста хора това е много важно), но историята просто ме грабна. Изгледах сериала на един дъх и с чисто сърце мога да кажа, че Вавилон 5 е едно от най - доброто, правено в жанра. Създателят на сериала се е водил по гениалната формула във всеки епизод да им поне по един забавен (смешен) момент, поне по един сърцераздирателен момент и поне по един момент, който да се връзва с останалите епизоди и общата история. Резултатът е една епична история (ако трябва да го сравнявам с книгите бих го сравнил с "Властелина на пръстените"), която обаче е изпълнена с множество светли моменти, които дори сега ме карат да се усмихвам, когато си ги спомням година по - късно. Просто трудно ми да опиша сериала, трябва да се изгледа и пак не всеки би могъл да го оцени. Така, че ако не сте фенове на сериала, съветът ми е въобще да не се захващате с този филм, нито ще раззберете за какво става дума, нито ще ви е интересно. На феновете , мога единство да пожелая да пуснат и останалите планирани части от серията. Това, ще стане ако продажбите вървят добре (а за сега нещата изглеждат доста добре, до колкото разбирам още от preorder фазата филмът не е слизал от топ 10 на най - продаваните в амазон, сега проверих и е на 7мо място, но първите 3 места за заети от различни версии на 300, така че реално погледнато е на 5то). Аз лично мисля да си го купя, само се надявам да мога да го намеря накъде в България, че не ми се занимава с амазон, но в краен случай...
публикувано от abydos на 2007-07-31 19:42:47
Както казаха преди мен- с това НЕ трябва да се започва. Този филм не е предистория и ако искате да си имате идея за какво става дума е много добре да изгледате първите пет сезона, както и няколко от филмите преди края на сериала. Тогава ще може да разберете и оцените този филм.
Ефектите в самия сериал не са кой знае какво, но все пак след първите 10тина серии ще свикнете (доста по-добри са от Стар Трек: Новото Поколение) и ще се оставите историята и най-невероятните костюми и реални извънземни да ви погълнат. Това е сериала, който почти няма filler епизоди. Просто е гениален, а персонажи като Молари, Ж'кар и др. ще ви докарват от истеричен смях до избиване на сълзи в очите. Огромен фен съм на сай-фай като Стар Трек, Старгейт СГ1 и Фарскейп, но ако трябва да съм честен пред себе си Вавилон 5 е просто (като цяло) светлинни години пред тях.
Този филм може и да е малко муден, но това е само защото е първа част от общо две (Гласове в Мрака), а тези две части са 1/3 от заплануваните ДВД-та. При успех на тази ще последва и продължение, а след това и другите. Общо са запланувани 6 такива ДВД филма,а според зависи от техния успех може дори и някакво продължение на самия сериал да има.
публикувано от ArabianSoul на 2007-07-31 20:04:05
На старата Арена го има Вавилон 5 със по 9-10 сийдъра, така че няма да е проблем да се свали:
[url=http://old.arenabg.com/browse.php?search=Babylon&cat=36&incldead=0]Вавилон 5[/url]

Някой се оплакваше от субтитрите в този торент. Те са във формат [url=http://www.free-codecs.com/download/VobSub.htm]VobSub[/url] и трябва да се разархивират двата [b]SUB[/b], и [b]IDX[/b] файла в директорията на филма.

Наистина трябва човек да го изгледа от началото този сериал. Малко са филмите, в които се запомнят имената на най-ярките герои, сякаш са били част от живота ти... Гарибалди, Иванова, Посланик Ландо, оня загадъчния Посланик Кош... Баси, забравил съм как се казваше командира на станцията O:- Ще взема да го изгледам пак :thumbsup:
публикувано от horhe на 2007-07-31 20:04:08
Тази поредица наистина си е класика в жанра... жалко че има разни дечица на които им е малко трудно да направят разлика между научна фантастика и компютърна анимация и графика. За съжаление обаче така и не успах икъде да си намеря всичките сезони на оригиналните серии ... може ли някой да подскаже?
публикувано от hellfire на 2007-07-31 20:36:58
Признавам си, че първите ми коментари бях преди да съм изгледал филма (просто бях твърдо уверен, че JMS и целият екип са се справилиа). Сега след като го изгледах просто нямам думи... Чувството беше все едно Толкин да се съживи и да довърши "Недовършениете предания". Имам само една забележка и това е, че макар и двете истории да бяха много интересни (противно на повечето хора, които са гледали филма на мен първата повече ми хареса), някакси много бързо намериха решение на проблемите. И при двата епизода доста време развиваха проблема и намериха решение в последните 5-10 минути. Иначе всичко ми хареса страшно много. Обективно погледнато това не е най - доброто от Вавилон 5, но поне за мен има много голяма сантиментална стойност. Другият недостатък е, че от далеч си личи, че филмът е нискобюджетен, но пък са се справили много добре за този малък бюджет. Това, което ме радва е, че не се оправдаха най - големите ми притеснения - като, че ли JMS не се справя много добре с единични истории, но в този случай и двата епизода са се получили много добре. Другото, което ме радва е изказването на JMS, че няма да правят нови серии, освен ако не са сигурни, че няма да са във всяко едно отношение по - добри от тази - да имат по - голям бюджет, да могат да наемат повече от актьорите и да направят повече истории. Реално погледнато това се явява нещо като тест на концепцията за филми правени директно за dvd и как това може да се пригоди за Вавилон 5. Ако има добри продажби (а за момента изглежда точно така) ще пуснат още филми, които (надявам се) ще са още по - добри. Единствено ми е жал, че няма да видим Ж`Кар и доктор Франклин, но поне може да видим Лондо.

PS
А сега като ме е хванало мисля, да си направя малък маратон с любимите ми B5 епизоди.
публикувано от vku6ti на 2007-07-31 23:41:50
Филма има магнетичната странна сила на сериала, но съм съгласен с критиките за тъпата история за екзорсиста и още по тъпите изказвания на оня маг за Хитлер и Чингис Хан. Стига бе, отвсякъде мирише на "хайде да изкараме някои долар".

Обичам го тоя сериал ама това на места беше адски смешна история.
публикувано от abydos на 2007-08-01 00:50:51
Не съдете историята, тя не е свръшила. Ще има и втора част където ще се развиват още тези две линии, в които сега само ни въведоха.
публикувано от Vruk на 2007-08-02 09:17:14
Хайде и аз да дам мнение като стар фен на фантастиката - "Вавилон 5" е уникален филм. Първият сезон (и особено пилотният епизод) започва малко мудно, трудно е да се пригодиш към старите ефекти... но след няколко серии това отминава и човек просто се радва на невероятната история и персонажи. Гледал съм го още кто хлапе по Канал 1 (това, което даваха), сега гледам сезоните отново и мога да ви кажа - сериалът е класика! Заедно със Star Wars (филмите, не разводнените комикси и игри), Star Trek, Firefly и BSG това е просто върхът на фантастиката по кинот и телевизията!
Първият sci-fi сериал, който въвежда обща сюжетна линия, компютърно генерирани ефекти, постоянен екип от второстепенни актъори... Без стария B5 сега сериалите щяха да са доста по-назад като развитие. А за стойността му е достатъчно красноречив фактът, че въздесъщия Trek започна да плагиатства безогледно от B5 в Deep Space 9 (един много по-слаб сериал, според мен)!
Който не вярва - да изгледа сезоните на "Вавилон 5", после и филмите. Няма да остане разочарован! Но недейте да почвате от тук, на края на историята...
публикувано от pilota25 на 2007-08-02 16:18:32
кажете как да отворя субтитрите и с кой плеар да гледам филма
публикувано от sk_razor на 2007-08-04 20:49:13
Мда, само за фенове на сериала е. То това е известно още от както проекта е започнат. Warner bros не се целят към масите с тоя филм. И по добре.
публикувано от batejuly на 2007-08-07 14:11:51
Това жалко подобие на филм (или сериал, не мога да го определя) имам чувството, че е направен като слабо ТВ Шоу. Артисти - бездарни, Сюжет - никакъв, Ефекти - умрели ( по-зле от на първия епизод на междузвездни войни ). Пълна каша ... Губене на време. Не повтаряйте моятя греика да гледате тая БОЗА !!! :thumbsdown:
публикувано от Zone51 на 2007-08-07 22:03:22
Чш еей недей намесва Междузвездни войни, макар и стар още се чудя как са ги правили ефектите.
публикувано от abydos на 2007-08-07 22:17:51
batejuly, не говори глупости, че ставаш смешен.
публикувано от batejuly на 2007-08-07 22:50:06
abydos аз си написах мнението ! Мисля че това е целта на коментарите... Болни мозъци. Тая междузвездна глупост даже не можах до край да я догледам. Яд ме е на изгуреното време за теглене и гледане.... бахти бозатае тоя филм
публикувано от HolyHand на 2007-08-08 01:56:11
Може ли да млъкнеш ? Разбрахме вече , че си зле .... :thumbsdown:
публикувано от DukeRZ на 2007-08-08 02:36:55
Ей, злобата е перпетум мобиле. В яда си човек какви ли не лай.. може да изяде. Нерде Ямбол, Нерде Стамбул.Как изобщо може да се пръкне сравнение като това със междузвездни войни. Филм дето е правен,когато фантастика имаше само по книгите в руските книжарници,а келемето дето се цепи сигурно още не е можело да ака само,но сега вече порасна и има "големи думи" в устата си.По големи от акитата му.И като не може да ги предлътне,гледа да оплиска всички наоколо..... Просто ме е яд,че не мога да го погледна в очичките,и тогава да му изкъртя мивката.С усмивка на уста....
публикувано от abydos на 2007-08-08 06:36:19
batejuly, това не е самостоятелен филм. Това се развива след 5 сезона! Изказваш се за тези пет сезона и филмите с тях по едно филмче , т.е. все едно да гледаш 5 минути от края на един филм и да кажеш, че за нищо не става. Ефектите са на ниво, актьорите също, както и историята. Ако беше гледал поне една серия от сериала щеше да го знаеш вместо да бълваш врели-некипели по коментарите.
публикувано от bibo на 2007-08-08 09:26:05
Не, особено добър филм.Очахвах много повече:(
публикувано от randomka на 2007-08-08 10:55:27
abydos не разбирам,защо продължаваш да им се обясняваш .... това е филм за ценители и хора,които са гледали сериала.На останалите просто няма да им е интересно,а пък не виждам и защо са го теглили и дават оценка за нещо,което не разбират ...
публикувано от bassforever на 2007-08-08 11:13:25
Абе вие 6то не фанете да се збиете накрая и готово.От 50 коментара 3 смислени направо се излагате вече!!!Ае стига SPAM вече а!!!
публикувано от randomka на 2007-08-08 11:25:22
bassforever може всичко да е,но аз лично не мога да оставя да се говорят някакви неща,които не са вярни, това е ... :-/ А че този пич batejuly нарича боза един от най-великите sci-fi сериали,дразни ... Ако е наистина такъв разбирач и следи артисти,сюжет и ефекти да хване да изгледа всичките 5 сезона и 5 филма и тогава да дава мнението си ..
публикувано от vanev83 на 2007-08-08 19:04:39
якоооо.
публикувано от Riven на 2007-08-09 00:03:12
Прекрасен филм наистина. Краят малко ме изненада, очакваш малко повече екшън но е добре. Разбира се това не е филм за масата от хора. Филма е само за фенове или поне за хората, които са изгледали филмите и сериала. Също в него имаше по-различен подход спрямо другите филми. Тук идеята е главно за екзистенца (съществуването) за възможностите и т.н. Приятно ме изненада филма, но определено човек трябва да се замисли докато и след като го изгледа. :) Както и да е. Достойно продължение на един велик сериал, в който никога на преден план не са поставяни ефектите. А нещо друго по-важно...
публикувано от tombabgsf на 2007-08-09 02:49:05
is there some subs to comes withe the file ?
публикувано от b0jo на 2007-08-09 09:59:47
на мен лично не ми хареса, нещо като "седморкота на блейк"
публикувано от batejuly на 2007-08-09 17:26:17
Умрял филм !!!!
публикувано от foxcito на 2007-08-09 21:46:47
Тоя филм е пална скръб :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown: направо ужас.
Но сериала е много по-хубав:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: ГЛЕДАЙТЕ ГО:thumbsup:
публикувано от foxcito на 2007-08-09 21:47:46
Тоя филм е пълна скръб :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown: направо ужас.
Но сериала е много по-хубав:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: ГЛЕДАЙТЕ ГО:thumbsup:!!!!!
публикувано от foxcito на 2007-08-09 21:49:09
Тоя филм е пълна скръб :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown: направо ужас и тоя край нямам думи НАПЪЛНО ЗАГУБЕН ЧАС:thumbsdown:.
Но сериала е много по-хубав:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: ГЛЕДАЙТЕ ГО:thumbsup:!!!!!
публикувано от randomka на 2007-08-09 23:53:45
desislav123 напълни ми душата пич :)
публикувано от sebring на 2007-08-11 22:34:27
Лелеее , по-тъп филм не съм гледал през живота си. :thumbsdown: :D
публикувано от glupav на 2008-07-23 02:18:28
Уф, тотално се оплетох вече. Гледал съм целия сериал... Сега гледам пълнометражните филми...поне 2 от тях са правени след края на сериала, а станцията все си е там...Ами нали уж я взривиха в последния сезон... Както и да е, доста плосък сериал си беше, особено накрая - а филмите не са нещо различно от него ;)
публикувано от helldesign на 2008-11-05 12:04:41
субтитрите са на английски...

Няма ли български субтитри ?
публикувано от helldesign на 2008-11-05 12:57:56
Защо в информацията за торента е показано, че има Български субтитри (със Български флаг) при положение че са на английски ? :grrr:

Хората, които не знаят английски изобщо да не си правят труда да го теглят...