ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Kay на 2014-12-26 20:30:16
Вашето мнение относно Аз - Началото (2014) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от djsergo на 2014-12-26 23:27:06
Добър замисъл :)
публикувано от yanmarbg на 2014-12-27 16:47:48
Рядко пиша коментари , ноо филма си заслужава гледането!
публикувано от tolev71 на 2014-12-27 22:59:29
невероятен,много ми хареса 6 от 6
публикувано от turnokopa на 2014-12-28 09:32:27
7 от 10. Интересен сценарий. Според мен науката определено е водача в двубоя с религията. Дори и да е отговорила на нищожно малко количество въпроси, поне търси отговорите. А религията постоянно бяга от тях. Както и вярвам, че не сме дорастли еволюционо все още за да открием тези отговори. Гледайте филма. Мерси за субтитрите и ъплоуда!
публикувано от turnokopa на 2014-12-30 10:05:41
Все пак да не забравяме, че това са филми и най-важното от тях е да изпитаме лично удовлетворение като ги гледаме. А този определено ми достави такова. Темата за религията не й е тук мястото, но ще кажа че тя действително е най-силния двигател на народите. Тя е тази, която успява да ги подчини и да ги накара да вярват основно в слова изречени хиляди пъти и твърдения преписвани от векове, твърдения които за тези маси хора са 100% безусловна истина... И аз много бих желал да изпитам нещо неземно, фантастично и такова, което да ме накара малко да променя това мое мнение, както на този от филма. Но уви досега за този мой живот още не съм се сблъскал с "чудеса", а само с фанатици. Не отричам вашето мнение. Но защо е нужна тази 100% увереност. Оставете и малко съмнение. Както например моето е провокирано от този филм. И точно затова ми се стори сценария интересен. Много интересен е момента (01h:26m:00s), в който доктора е запитан дали е вярващ и последвалия отговор! И това което е казал Далай-лама... и " ... какво вие бихте направили ако нещо духовно опровергае научните ви твърдения???"
.
Ето тук е въпроса да оставим нашето мислене свободно да избере на кое и доколко да се доверява и вярва.
НИКОГА поне за мен на 100%. Точно затова харесах филма. Няма невъзможни неща, има невъзможни хора!
P.P
Дори като се замисля 7 от 10 му е малко. Така че след това писане и препрочит се корегирам на 8 от 10 !!!
публикувано от prozacsf на 2014-12-31 19:29:46
cool
публикувано от vennelin на 2015-01-04 17:15:55
Филма е пълен с клишета и слаб като постановка.За вярващите в безсмъртната душа може и да става,но според мен никой няма да си спомня филма след година.
публикувано от tttonev на 2015-01-16 21:21:44
Ае, аз рядко пиша коментари тука, ама... филма е рядко тъп.
От тия филми дето чакаш два часа нещо да се случи и то ттааааман да се случи, ама не се случва и виждаш надписите за "край"
Филма не е Научна Фантастика, а религиозна трагедия. Ей такива анти-научни бози са ми дошли до гуша. За клишетата съм съгласен с Бат Венелин
публикувано от asendinev на 2015-01-21 23:51:38
tttonev, и аз рядко пиша коментари, но сега ще се възползвам от регистрацията си тук :) Именно филмите, които те карат да тръпнеш нещо да се случи и те държат в очакване, ги прави интересни и когато вече си си помисил дори за момент какъв е краят, а се оказва друг(макар и недоразбран за някои) - това прави филма красив. Няма да убеждавам никой, колко е стойностен филма, нека всеки сам си прецени като го изгледа, загубили сме си достатъчно време в търсене на пиратски филми, 108 минути няма да са фатални. Давам оценка 8/10. Поздрави!