RazorJack, очевидно не си играл Dark Messiah внимателно. Голяма част от звуците и ambient-a е точно от Arx Fatalis. В момента, в който пуснах DM и ме удари носталгията (изиграх я неотдавна). Атмосферата на места също е идентична (когато получаваш демоничната форма например). Присъствието на паяците и гоблините/орките също е прилика между двете игри.
Arcane Studios останаха без финанси за продължение на Arx Fatalis, което според слуховете било започнато и в последствие отказано (това става преди няколко години). Естествено, за DM имат спонсор и решават да направят по-добре възприемаща се игра. Arx Fatalis не се хареса на доста хора заради battle системата си и cast-ването на магии. Все пак се иска малко умение за да начертаеш бързо и сръчно няколко символа на екрана, преди някое зомби/рицар/дракон да те е докопал.
Arx Fatalis се продава за 19.9 (аз си я купих преди повече от 6 месеца от технополис) ако някой се интересува. Парите ще си ги избие многократно с множеството си тайни, възможности и свобода на игра. Който желае може да избива всичко наред, но няма да достигне до развръзка на историята. :)
И като последни думи искам да благодаря на Uploader-a, че се е сетил за това велико PC заглавие. Така поне повече хора ще разберат какво са изпуснали в далечната 2001-а. :) Аз само се надявам в следващата си игра Arcane Studios да вложат идеи и от двете си игри.